Vem städar efter Generation Greta?

VALET 2022. Den 11 september kan Greta Thunberg och hennes jämnåriga rösta för första gången. Men trots att hon och hennes generationskamrater har en stark övertygelse om vilket samhällsproblem som är mest akut kommer de enligt data som SCB tagit fram för Dagens Nyheters räkning inte att välja Miljöpartiet. Bara 3,9 procent av dem mellan 18 och 29 år skulle lägga sin röst på MP om det vore val i dag. Det är sämst av alla riksdagspartier och ett dramatiskt fall på bara några år. Inför valet 2014 uppgav nästan 16 procent av de unga att de skulle rösta på MP.

Generation Greta använder massor med plast och engångsartiklar. Till och med tälten lämnas kvar när festen är slut, likadant år efter år.

Moderaterna är klart största parti bland personer mellan 18 och 29 år. Om bara personer i den åldersgruppen hade fått rösta skulle ett M-lett högerblock, inklusive SD, få egen majoritet i riksdagen, dock med liten marginal.

Rebecka Forsberg, språkrör för Grön ungdom, säger att siffrorna inte är roliga.

Samtidigt tänker jag att det inte är jättekonstigt att det går dåligt bland unga när det går dåligt i övrigt, säger Forsberg.

-Pettersson konstaterar att Generation Greta är bra på att tala om för andra hur dom ska sköta sig, själva är de inte så noga. Glastonbury Festival | The Official Glastonbury Festival Website.

Glastonbury är en ort i grevskapet Somerset i sydvästra England. Orten är även starkt förknippad med Glastonburyfestivalen, som i år besöktes av Greta Thunberg som spred sitt budskap.

Den unga och globalt uppmärksammade klimataktivisten från Sverige ger inte upp sin kamp mot klimatförändringarna.

Sky News rapporterar att Greta Thunberg äntrade scenen med budskapet att samhället måste ta på sig sitt ”historiska ansvar” för att få bukt med klimatkrisen. Annars väntar ett ”klimat och ekologiskt nödläge”, enligt Greta Thunberg.

”Biosfären förändras inte bara, den destabiliserar, den bryts ner”, varnade 19-åringen och tillade att följderna riskerar att bli ”katastrofala”.

Thunberg betonade att människorna och planeten måste gå först och att ”vinst och girighet” då får stå åt sidan.

Vem städar efter er Greta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Vem städar efter Generation Greta?

  1. Den kris som finns i dom övre regionerna hos Greta Thunberg brukar väl
    psykiatrin ta hand om?

    13
  2. Så blir det när inte mamma är med. Söndercurlade snorungar, och MP vill att 16-åringar ska ha rösträtt, en undrar varför?

    16

Kommentera