Polisanställda ökar med rekordfart

POLISEN. Antalet polisanställda har ökat med rekordhastighet – det finns bara ett problem: majoriteten av dessa är inte poliser. Det här är inget annat än bluewashing, skriver Polisförbundet.

Steget Efter

Sverige behöver fler poliser för att öka människors trygghet. Därför beslutade regeringen om målet 10.000 fler polisanställda i Sverige till år 2024. Sedan dess har Polismyndigheten växt i rekordfart med drygt 4600 anställda, men bara lite drygt 1600 av dessa är poliser.  

Polistillväxten går för långsamt, och i stället för att göra polisyrket attraktivare för fler anställer Polismyndigheten andra kompetenser att utföra polisiära uppgifter. Uppgifter som de varken är utbildade eller utrustade för. Vi kallar det för bluewashing.

Brottsbekämpning kräver många olika kompetenser men den polisiära kompetensen kan inte ersättas – bara kompletteras. Bluewashing är inte en lösning på polisbristen.

Polisyrket är unikt. Utbildning, arbetsuppgifter och alla de erfarenheter poliser får från vitt skilda situationer i yrket ger oss särskilda kunskaper och förmågor. Kompetens som inte kan ersättas vare sig i den inre eller yttre verksamheten. Därför måste polisyrket bli ett framtidsyrke som lockar fler och får fler att stanna kvar. De unika polisiära förmågorna och kompetenserna måste värderas högre – såväl i den inre som den yttre verksamheten. Med rätt person och rätt kompetens på rätt plats kan effektiviteten öka och resultaten förbättras. Det vinner hela samhället på.

Polisyrket innebär en större uppgift, en uppgift att värna allas vår trygghet och våra demokratiska fri- och rättigheter. Ska den uppgiften locka så många som krävs för att nå upp till de politiska löftena om fler poliser, måste de polisunika kompetenserna värderas högre. Den enda förloraren i en sådan satsning är brottsligheten.

-Pettersson säger att ansvarig minister är Morgan Johansson (S) som tjänar 145.000 kronor i månaden plus förmåner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Polisanställda ökar med rekordfart

 1. o! man vill är det bara att sno alla ordningsvakter. varför dkall man ha odugliga poliser. sälj polisarbetet till lägst bjudande. det är väl sälvklart att Sverige behöver flera Garden särskilt såna dom far gunt på nätter och oskadligör jihadister

  • Man skulle kunna börja med att ändra lite här och där i lagstiftningen så att kommunerna kunde få bestämma att hela kommunen skulle vara ett område där förordnade väktare skulle ha behörighet att jobba. Då skulle de också kunna patrullera i bil/MC/cykel . Lite som en kommunal polisstyrka.
   Sen lika viktigt som att anmälda brott utreds om det bara går, är kängor på gatan. Folk behöver kunna se polis och polis måste kunna komma då man behöver dem.
   Och ungdomar som tidigt börjar missköta sig skulle man döma till utegångsförbud, vissa tider.

 2. Med denna “feministiska” regering kommer vi a-l-d-r-i-g att få ordning och säkerhet i vårt avlånga land! Man gör allt för att obstruera rättssystemet. Morgan har sutit i åtta(!) år och läget har bara förvärrats. “Vända på alla stenar”? Sicket dösnack!

  13
 3. Polisens effektivitet mäts bäst när det handlar om överträdelser av hastigheter
  och ju fler olika hastigheter som idag finns på en väg, så får man väl skita i
  att hålla uppsikt över körningen , och bara kolla hastighetsmätaren.

  11
 4. Om Lill Morgan tagit sitt eget ansvar så hade han gått utan säkerhetsvakter
  på sin fritid? Så får ju vanliga människor göra.

  10
  1
 5. Inte en gång i mitt liv har jag fått hjälp av polisen när jag behövt den.
  Däremot är de snabba när jag gjort fel
  Så jag säger som er polisledning: Det är självvalt.
  Även politiker är inne på samma linje: Den som ger sig i leken…
  Jag duckar för skiten i samhället och håller på mitt.

  25

Kommentera