Putin harvar på några meter per dag

UKRAINA. Storbritanniens försvarsministern Ben Wallace kallar Putin för en ”galning” med ”Napoleonkomplex” och flaggar för att Ryssland är på väg mot en stor katastrof. – De harvar på i första världskrigsnivåer av avancemang, några få meter per dag, säger försvarsministern, enligt The Mail

Under torsdagen fick den ryske presidenten en kalldusch då Ukraina återerövrade den strategiskt och prestigemässigt viktiga Ormön.

Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace har tidigare kritiserat Vladimir Putin och den ryska krigsinsatsen. 

Under onsdagen gjorde han det på nytt under en pressträff i samband med Natotoppmötet i Madrid. 

Wallace sa bland annat att Putin är en ”galning” med ”small man syndrome”, ungefär ”Napoleonkomplex”

Det kokar ner till att de lyckats avancera några få kilometer till kostnaden av 25.000 döda män, det är en ganska stor katastrof för dem som de inte ens börjat ta in. De har bombat sk**en ur infrastrukturen så hur ska de försörja sin armé? Det är vanligtvis ingen bra sak att förstöra sin vattenförsörjning eller livsmedelsförsörjning. Så allt de har att ockupera är minfält och byggnader som jämnats med marken, sa Wallace, rapporterar The Mail

Han säger att landet har förlorat 25.000 soldater inom loppet av 120 dagar och underkänner den ryska krigsinsatsen. 

De harvar på i första världskrigsnivåer av avancemang, några få meter per dag. Kanske erövrar de några få tomma byar, de förlorar en förskräcklig massa utrustning och folk medan de gör det. Dag 120 och de har inte ens uppfyllt några av sina huvudmål, sa försvarsministern. 

Rysslands president Vladimir Putin har under de senaste dagarna fått utstå många gliringar från Storbritannien. 

Premiärminister Boris Johnson har under G7-mötet i Tyskland hånat Vladimir Putins barbröstade bilder och hans machoimage. 

Om Putin var en kvinna, vilket han uppenbarligen inte är, men om han var, så tror jag inte att han hade gett sig på ett galet machokrig med invasion och våld på det sätt som han har, sa Boris Johnson till tyska kanalen ZDF tidigare i veckan. 

Under torsdag så förlorade Ryssland även den omskrivna Ormön, som har varit i fokus sedan början av kriget då ukrainska soldater posterade på ön bad ett ryskt krigsskepp att ”dra åt helvete”. 

Ryssland har påstått att de drog sig tillbaka från ön i en ”gest av välvilja”, för att öppna upp för ukrainsk livsmedelsexport. Tillbakadragandet ägde dock rum efter flera dygns intensiva attacker från ukrainska styrkor. 

”Så för att Moskva ska visa sin välvilja måste vi regelbundet spöa upp dem”, skrev Mykhailo Podoljak, rådgivare åt president Volodymyr Zelenskyj, på Twitter. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Putin harvar på några meter per dag

 1. Fascismens förespråkare verkar ha tagit över en stor del av bloggen. Är det så illa i Sverige 2022 att fascismen ses som något positivt.

  Var finns frihetsidealen?

  10
 2. Putin vet att han är en looser. Kriget mot Ukraina är förlorat. Hans stolta armé/flygvapen/flotta, framstår alltmer som en värdelös potemkinkuliss. Ryska krigsmakten har malt ner sig själv, med en vansinnig räkning, som följd.
  Ukraina däremot, kan räkna med hela fri världens hjälp, vid kommande återuppbyggnad.
  Rysslands framtid blir den fattiga kusinen, med psykiska problem, som alla skiter i!

  15
  3
 3. Lyssnar man på ledare i den fria världen så har Putin bara ett val. Antingen förlorar bara Ryssland, men överlever, eller så förlorar hela världen och Ryssland raderas. Allt är upp till Putin…

  18
  6
  • Överallt skrivs det om Putin och Trump hur dåliga människor de är, tycker man inte så är man en nazist eller rysstroll etc.
   Min uppfattning är att de båda presidenterna gör det bästa för sina länder och övriga världen, sedan får Aftonbladet och Expressen skriva vad de vill.

   9
   19
   • Det finns enkla fakta! Putin har ändrat grundlagen för att själv kunna behålla makten. Oppositionen har lönnmördats och fängslats. Ryssarna åker in i fängelse eller försvinner om de säger vad de tycker. Putin har stulit och delat ut landets rikedomar till sina kompisar och till sig själv. Den största delen av ryssarna lever i fattigdom som vi hade i Sverige för 100 år sedan. Ryssland bombar sina grannländer så fort han inte gillar deras självständiga politik.

    Du har naturligtvis rätt att tycka Putins väg är bäst för Ryssland och omvärlden. De flesta kommer inte att hålla med dig!

    20
    8
   • ja det riktikt intressanta är vad är kostnaden per dag..och det i pengar och döda. och med den ekonomin ryssland har är det mycket intressant att veta

 4. Expressen som ex på motsatt bevakning. Igår skulle de pressas att öppna Kaliningrad så ryssarna fick in varor. Experter hit och dit, kan hända,om, säker källa. EU bestämmer.
  Idag säger presidenten att vi stoppar vodkan också. Vi följer eu om sanktioner. Hon är på.bilden iklädd en gul blå tröja. Blir de inte yra i huvet på redaktionen?

  13
  1
 5. Putins bilder det är runt 80%av Rysslands kvinnor som stödjer honom. Beror på vad som händer då liksäckarna staplas.
  Cornucopia tycker jag haft en bra beskrivning. Han skriver om vapen,trupp händelser,nyheter. Han har källhänvisning och det är tydligt när han lägger in personlig värdering.

  11
  1
 6. Ibland får man höra att det går hyfsat bra för ryssarna , man får även budskap som detta !

  Tyvärr är jag lite orolig att Putte vänder strategin och slutar kriga för att vinna , utan istället krigar för att inte förlora !

  Det påstås att Putte ännu har sina supersonic-missiler som tydligen kan bära små kärnladdningar , är det på riktigt och de är brukbara så så kanske kanske det värsta ännu kan komma ! (?)

  8
  2
  • Putin krigar redan nu för att ”inte förlora ansiktet”. Alla bedömare är nog överens om att Ryssland omöjligen kan vinna mot den fria världen. Helt omöjligt. Han kan dock se till att alla förlorar…

   12
   4

Kommentera