Miljöpartiet vill förbjuda fossilbilar

KLIMAT & MILJÖ. Miljöpartiet vill förbjuda mycket har vi skrivit på bloggen flera gånger, Miljöpartiet vill inrätta en så kallad elbilszon i Stockholms city och Gamla stan. Partiet vill porta fossilbilar från en del av innerstaden från och med 2026, och utöka området på sikt.

”Genom att fasa ut bensin- och diesel- bilarna kan vi halvera klimatutsläppen i Stockholm. På köpet får vi en stad med friskare luft”, säger Gabrielle Gjerswold (MP) i ett pressmeddelande.

Zonen inkluderar hela området kring Stockholms central, Kungsträdgården och Hötorget. Centralbron, Klarastrandsleden, Klarabergsviadukten och Blekholmsgatan är undantagna.

-Pettersson noterar att Gabrielle Gjerswold (MP) bor centralt i Stockholm (Gröndal) och äger en bensindriven Volvo V60 T3 av årsmodell 2018, en fin bil som damen eller någon annan använder relativt mycket, 2700 mil om året.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Miljöpartiet vill förbjuda fossilbilar

 1. Hahaha innerstan kommer förfalla och förslummas när t ex hantverkare som jag (tak) inte kommer ha tillträde eller kunna lyfta upp material. Stark maskin = diesael.
  Men dom kan ha det.

 2. Med MP politik försvinner alla bilar! Vissa genom förbud och andra som eventuellt kan laddas en blåsig dag. Dessa dogmatiska dumhuvuden förstör det en gång så välmående Sverige. Rösta 11.september

 3. borde inte miljömupparna förbjudas är det inte på tiden att man beräknar vad dessa har kostat Sverige.

  11
  • Cykelmarodörer, sparkcyklister, stockholmsbilister, miljöparasiter och alla nollåttor. Det är bara och bunt ihop och slå ihjäl.

 4. Svenska politiker har uttalat att vi ska bli en förebild som klimatneutal nation.
  Det kommer kosta vad som helst, det ska genomföras!
  Ha det i åtanke varje gång någpt ska beskattas eller förbjudas.

  19
 5. Har dårarna varit nere och mätt alla utsläpp från bombkrevaderna i Ukraina?
  Efter allt som exploderat där , alla bränder i oljedepåer och byggnader?
  Eller är det sådant som går under MP s radar?

  18
 6. Detta sekt extrem-miljöpartiet MP skall bort från alla beslutandeposter i Sverige.

  27

Kommentera