Världens mest klimatsmarta isbjörnar

KLIMATPROPAGANDA. Isbjörnen är beroende av havsis för sin överlevnad och riskerar att utrotas med klimatförändringarna har det påståtts i decennier. Trots detta växer antalet isbjörnar, så antingen smälter inte isarna eller också klarar sig isbjörnarna utan havsis som de måste ha gjort under tidigare värmeböljor.

Miljöpartiets propagandaisbjörn

Isbjörnen är så beroende av vatten att den räknas som ett marint däggdjur. Den äter huvudsakligen säl och jagar genom håligheter i havsisen. För att klara sig under de isfria månaderna måste isbjörnarna äta upp sig ordentligt.

Nu har forskare lokaliserat en tidigare okänd isbjörnspopulation på Grönlands sydöstra kust. Här är havsissäsongen kort och förhållandena därmed extra ogynnsamma. Ändå lyckas isbjörnarna rentav jaga året runt, med hjälp av sötvattenis från glaciärer, skriver Forskning & Framsteg.

Det här är de mest genetiskt isolerade isbjörnarna i världen och de överlever i fjordar som är isfria mer än åtta månader om året eftersom de också har tillgång till glaciäris. Det behövs fler studier för att verkligen förstå detta, men så vitt vi vet är de här isbjörnarna helt unika, säger Kristin Laidre som är huvudförfattare och forskare vid University of Washington.

Studien har letts av Greenland Institute of Natural Resources och är publicerad i tidskriften Science.

-Pettersson har insett att isbjörnarna har klarat sig under tidigare värmeperioder som kommit regelbundet.

Isbjörnarna mår bra och blir fler, vad media än påstår – ”STATE OF THE POLAR BEAR REPORT” av Susan J. Crockford.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Världens mest klimatsmarta isbjörnar

 1. Ingen is…. Både björn och dess bytesdjur hänvisas till samma strand, enkel ekvation. Möjligen med den fördelen att läget blir bättre för björnen.

 2. En normal människa ser att isbjörnen på övre bilden är sjuk, men detta sägs det inget om, utan man letar upp det man vill föra fram som larm/fara.

  Sanningen ska tystas ner inom allt om klimatet, SVT larmar om rekordvärme idag, men inte att det är lite kallare i Sverige just senaste månaderna.

  Saxat ur.
  https://www.martlet.ca/assistant-adjunct-uvic-professor-allegedly-fired-for-politically-incorrect-views-on-polar-bears/
  —————————————–
  Tidigare var Crockford föreläsare vid UVics Speakers Bureau. Efter att ha fått klagomål 2017 om partiskhet stängdes hennes föreläsningar ner. Detta, hävdar Crockford, var första gången hon noterade att universitetet inskränkte hennes akademiska frihet.

  En annan professor vid UVic, Cornelis van Kooten, höll med Crockford och sa till Washington Times att ”klimatförändringsrörelsen har skadat den akademiska friheten extremt” och ”yttrandefriheten har förbjudits från campus över stora delar av väst i namnet av politisk korrekthet.”

  Crockfords forskning hävdar att isbjörnspopulationer blomstrar och försöker undergräva den allmänt accepterade vetenskapen att arten håller på att dö ut på grund av mänskliga relaterade klimatkriser och enorma mängder förväntad issmältning.

  18
  1
 3. Det är enklare att springa ikapp en säl som frenetiskt försöker hasa sig i vattnet från en strand än som snabbt glider ner i en vak från isen.

  Där har du svaret på varför isbjörnarna frodas.

  25
  1

Kommentera