För se det snöar

Senaste dagarna har det snöat kraftigt på Grönland och det har hittills denna säsong, ramlat ned 581,5 Gigaton snö på grönland. Förra säsongens maxvärde inträffade 2021 06 01 och var 553,6 Gigaton. Det har alltså hittills ramlat ned mer är 5% mer snö än förra året. På diagrammen nedan kan man också se att det hittills ramlat ner mer snö denna säsong än medelvärdet för åren 1981-2010.

Den kände klimatforskaren, professor Tji Fi Kni, påpekar att, om det snöar i dag på Grönland, så kommer det att komma ändå mer snö och att det enligt vetenskapens senaste rön, så är det med 95% säkerhet rätt att rekommendera att Grönländarna väljer tövalla.

Danskarna som håller koll på detta räknar säsongen från 1/9 till 31/8 nästa år.

LÄNK

5 thoughts on “För se det snöar

 1. Har någon ringt Greta? Så här kan det väl inte vara? Förmodligen ett meteorologiskt misstag.

  12
  • Vad har vi lärt oss av historien?
   När SVT hade journalister och klimat forskare som Peter Stielbs som fick utrymme i medierna så var det två sidor av myntet.

   Detta klipp säger det mesta om klimat hysterin.

   https://youtu.be/XomttDVf_Dc

 2. Media resonerar: det läsarna inte vet mår de inte illa av!
  Därför skriver de bara om ”extremvärmen” eller ”klimatchocken”. Det blir indirekt skuld mot oss, det är ju vi som släpper ut koldioxid. Med skam och skuld piskas de lättlurade i rätt riktning.

  Hade de varit objektiva så hade de tagit upp allt väder, nu är det ensidig rapportering om värmen och dess konsekvenser.

  Att vi ska känna skam och skuld ligger i agendan att få oss att flytta på oss för de som drabbats av torka. De vill få det till att det är vårt fel att torka drabbar andra länder. De vill förbereda våra hjärnor att acceptera klimatflyktingar och då handlar det om några 100 miljoner. Annie löv försa sig lite när hon sa att vi kan ta emot 30 miljoner till. Hon hade klimatflyktingar i åtanke.
  Media kommer att lyckas med att stöpa våra hjärnor i riktningen att ”det är vårt fel att torka drabbar andra länder, därför måste vi ta ansvar i klimatflyktingfrågan”.

  Kom ihåg var du läste det först!

  15

Kommentera