Regeringen lägger fram ändringsbudget för att få igenom pensionsförslag

VALET 2022. Igår påstod S och C att oppositionen ägnade sig åt paragrafrytteri när Pensionerna skulle behandlas i Riksdagen när de följde reglerna. Tills idag har de rödgröna insett att de hade fel och idag ska regeringen lägga fram en extra ändringsbudget för att få igenom sitt pensionsförslag, meddelar finansminister Mikael Damberg.

Damberg bedömer att regeringen har stöd för sin budget trots att den inte kommer tas upp i dag. Därför kommer de i dag rösta nej till oppositionens budget.

Vi kommer yrka avslag på finansutskottets förslag till ändringsbudget och avser att komma med en extra ändringsbudget så snart som möjligt, säger Mikael Damberg.

Finansutskottets ordförande Åsa Westlund (S) säger att ändringsbudgeten kommer tas upp i riksdagen redan nästa vecka.

Under dagen ska vårändringsbudgeten debatteras och under eftermiddagen ska oppositionens förslag röstas om. Den kommer sannolikt inte gå igenom då den inte har stöd av Centerpartiet.

Finansutskottet, där de konservativa har majoritet, stoppade tidigare i veckan regeringens och Centerpartiets kompromissförslag om pensionerna.

-Pettersson säger att det är minst sagt rörigt. Sverige får inget budgetbeslut i dag om S, V, C och MP alla röstar emot oppositionens budget och något alternativ finns inte.

Kuriosa: Åsa Westlund (S), finansutskottets ordförande är gift med Aftonbladets Anders Lindberg, ni vet han som kallar sig oberoende socialdemokrat. Åsa Westlund (S) var under åren 2004-2014 Europaparlamentariker med full lön och var överlägset sämst med 85-procentig frånvaro i miljöutskottet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Regeringen lägger fram ändringsbudget för att få igenom pensionsförslag

 1. Det känns obehagligt att sådana som själv badar i pengar ska sitta och
  leka med dom skärvor som i slutändan blir över till fattigpensionererna?
  Jag tänker på hon som är gift med hycklaren Lindberg?

 2. Om Center-Pedofilerna hamnar under 4% och åker ur riksdagen, kommer förmodligen Rö´skrikan att konvertera och bli en del av såzzeriet. Detta för att få chansen till det enda egentliga målet för henne personligen. Nämligen den högst åtråvärda Ministerposten. Hennes gamla parti hade då alltså endast funktionen av en språngbräda för det egna Egot. Snacka om att partiets medlemmar, fotfolk och valarbetare blivit blåsta av denna självupptagna lilla råtta.

  12
 3. På sosseadeln ställs bara ett krav .
  Sluta tänk själv följ den allsmäktige .

  25
  1

Kommentera