Joakim Lamotte slutar som journalist

MEDIA. Joakim Lamotte meddelar på Facebook att han avslutar sitt journalistiska arbete. Anledningen är att hans familj mottagit hot. Lamotte har jobbat som journalist i nästan tjugo års tid. Efter universitetsstudier i Halmstad började han som researcher på Sveriges televisions Uppdrag granskning 2003. Han arbetade kvar inom skattefinansierade public service till 2015, då han blev sin egen och levde på det läsarna donerade.

Joakim Lamotte, bild från Facebook

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik.

Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över.

Ikväll klockan 19:00 kommer jag hålla en livesänd presskonferens på Instagram för att förklara vad som hänt.

Det blir den sista livesändningen jag genomför någonsin.

Utöver det kommer jag inte göra några intervjuer.

Tack för allt stöd genom åren!”

Joakim Lamotte

Om Joakim Lamotte på bloggen…

-Pettersson säger att detta lär väl mötas med tystnad eller små notiser. Tänk om några av de stora drakarnas skribenter tvingades sluta på grund av hot. Det skulle ha varit förstanyhet överallt plus att vederbörande hade fått polisbeskydd.

Själv har jag blivit stämd, hotad och mordhotad många gånger men det har blivit lugnare under de senaste åren. Värst var det för runt tio år sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Joakim Lamotte slutar som journalist

 1. Ja, Pettersson vi börjar bli fler och fler, som kämpar för frihetens ljus! Det gäller bara att hålla fast och kämpa på, så ska vi nog vinna till slut mot den vänsterristiska totalismen!!!

 2. En av dom få som lever upp titeln Journalist slutar, men många andra
  storljugare och verklighetsfrånvända blir kvar och fortsätter att föra folket
  bakom ljuset!

  26
 3. Har ju varken Facebook eller Instagram, men följt honom på det sätt man kan utan dessa. Gillar killen, mer pondus än han får man leta efter .
  Senast jag såg nåt var när sopan Strandhäll skrev något elakt på Twitter . Nej! Jag har inte det heller, såg det bara inbäddad på någon sida.
  Synd! Men jag förstår honom

  23
 4. En seger för landets förtryckare ! Var är alla medias rövslickare, som annars gråter krokodiltårar ifall någon ”journalist” skulle bli utsatt för hot eller trakasserier???? Förstår dig Joakim, och hoppas att du får lugn och ro framöver.

  26
 5. Jag skrev häromdagen att Joakim Lamotte borde ha en stor eloge för att han har orkat trots allt hat och hot som han har fått på sig genom årens lopp.Fru Strandhäll behöver inte heller skriva oförskämdheter om honom längre på twitter.Men hon har inte varit ensam det har funnits fler som skrivit dynga om honom.Nu kastade han in handduken och slutar med sin journalistik och det är ledsamt när hot och hat fick avgå med segern.Tack Joakim för dina reportage och jag hoppas att du och din familj får lugn och ro nu……

  32
 6. Så ledsamt.
  Sverige behöver Joakim Lamotte!
  Våld och hot har ännu en gång segrat i Sverige.

  50
 7. Han skulle kunna bli granskande journalist på Uppdrag granskning. Vi är många som skulle kunna ge honom goda vitsord. Eller så skulle han kunna wallraffa. En peruk och han skulle inte gå att känna igen. Fast det är inget att skoja om. Det här är för djävligt. Att granska näthatargranskare ger knappast mat för dagen.

  38
  • Jag vill minnas att han kort arbetade för UG. Oklart varför han slutade, men man kan ju gissa.

Kommentera