Ryssland minskar gasleveranser till Tyskland med 40 procent

UTRIKES. Mitt i diskussionerna om Tysklands beroende av ryskt bränsle minskar nu Ryssland sina gasleveranser dit med 40 procent, rapporterar tyska Welt.

Orsaken sägs vara att företaget Siemens dröjt med leveranser av reservdelar till gasledningen Nordstream.

Istället för 167 miljoner kubikmeter om dagen kan nu bara 100 miljoner kubikmeter levereras. Det är inte bekant hur länge minskningen ska pågå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland minskar gasleveranser till Tyskland med 40 procent

 1. Det övergår mitt förstånd att Tyskarna har gjort sig beroende av Rysk gas,
  men där dom gröna skadedjuren kommer in blir det bara skit, en grön
  variant av kommunistisk politik, helt utan logik!

  14
  • Tyskarna har gjort ungefär som våra regeringar gjort i Skåne och med Öresundsverket. Först avvecklat kärnkraften och ersatt med naturgas. Sedan byggt vindkraft och trott att det skall fungera utan hjälp. I Sverige behövde vi inte ens Rysslands nedstängning, vi stängde själva väldens modernaste naturgasverk och nu har vi elbrist och skyhöga priser.

   Grundfel, stänga ner fungerande och effektiv kärnkraft.

 2. Nästan så att jag anser att de får skylla sig själva. Idiotier med gröna omställningar och det gäller hela Europa, med några få undantag. Politikerna har med egen makt i sikte gett EU allt för mycket bestämmanderätt.
  I förlängningen kan, om inte höstens val mildrar de diktatoriska fasonerna, leda till ett korporativistiskt EU som styrs av “les plus riche”. Då blir alla som befinner sig utanför nomenklaturen, mer eller mindre, slavar under oligarkerna aka WEF.

  39

Kommentera