Lite om kommentarer

Yttrandefrihetsgrundlagen gäller mot staten, i en tidning bestämmer ansvarige utgivare och på bloggen bestämmer jag. Det är inte tillåtet att skriva vad som helst. Läs mer om Regler och kommentarer.

Nedan några av det senaste dygnets kommentarer som fastnat i bloggens spamfilter, de har ett gemensamt, alla skickas av anonyma tuffingar, många av samma tuffing med olika alias. En och annan fullt legitim kommentar kan också fastna i filtret, om jag ser det återställer jag men jag ser inte allt.

Pride är öppen för alla. Din blogg utesluter 99.9% av hyggligt folk. Du är galen Pettersson och snart kommer vårdare till din dörr.

Stackars pensionärer. -NOT
De är bara övergamla rasister, de tar sig nog ner till butiken när det kurrar i magen. Bortskämda svin.

Dille och lite rudis? Typisk människa att kommentera på denna hatblogg.

Pettersson försöker piska upp stämningen och få folk att ogilla araber. Så nesligt, så oerhört pinsamt. Barn är barn PETTERSSON.

Viktigt att vi har en pålitlig regering idag. S i majoritet skulle funka för att ta oss ur denna destruktiva spiral.

Regeringen gör sitt bästa, medan du ligger hemma och pillar navelludd så arbetar de 24/7. De gör ett fantastiskt arbete på alla plan.

På kursgård lärde jag mig att man måste skrika STOPP när man hör rasistiskt pladder. Nu kan jag inte skrik det men väl skriva. Ge er, invandrarna är här för att stanna. De är ett tillskott på alla plan.

Vill ni ha en ”expertkommentar” från mig så får ni betala innan.Swish funkar.

Invasion av apor. De borde avlivats vid gränsen. De har inget människovärde här då de inte är människor utan simpla djur.

Håll dig till saker du begriper ärthjärna!

Pettersson är homofil.

Morgan är härlig.

Pettersson har 3-6 dagar kvar som hotfull bloggare.

Pettersson hotar och hatar.

Islam är en helig religion. Inget att skoja om. Fick Pettersson möjlighet att förlusta sig med barn skulle han göra det.

-Pettersson säger att detta är relativt ”snälla” kommentarer, det finns betydligt värre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “Lite om kommentarer

 1. ”Förslaget: Besöksmål bredvid nya Kalmarsundsverket. Fullmäktige har sagt ja till ett nytt reningsverk. Nu vill oppositionen se ett besöksmål intill det nya Kalmarsundsverket där allmänheten kan få bekanta sig med tekniken.”

  https://www.barometern.se/kalmar/forslaget-besoksmal-bredvid-nya-kalmarsundsverket-2647bedd/

  Ett nytt skithus vill oppositionen i Kalmar bygga. Ett besöksmål med 2 hål får man hoppas. Ett för damerna och för herrana. Då kan både Lorthusmadamen och Karldassfurstinnnan återanställas.

  2
  2
 2. Av alla dom uppräknade ”hatkommentarerna, så är det en som verkligen sticker ut.
  En kommentar som gör att man får gåshud, känner obehag och stor olust samt även rädsla!
  Man kan också undra lite över vem det är som fällt en sådan kommentar, vad lider han av för sjukdom, och går han fortfarande lös ute i samhället?
  Här är kommentaren:

  ”Morgan är härlig”

  85
  7
  • Nu är det så att det inte är brottsligt att hata. Det är inte ens förbjudet att hata inte ens i Sverige. Jag vill påstå att så gott som alla hatar. Det är bara objektet som skiljer. Den som inte hatar något är en riktig mes. Mesar har vi väl inte här inne bland kommentatorerna.

   Det är inte heller olagligt att hota. Det är bara olaga hot som är olagligt.

 3. Jag har länge puffat för att vi ska byta ut fake news media SVT och SR mot de sanningssägande Petterssons blogg och Swebbtv.

  29
  10
 4. På temat hatkommentarer kan man läsa följande på denna blogg:

  ”Det har tyvärr kommit så långt så att en bra ryss är en död ryss.
  Måtte Ryssland gå under.”

  Kanske dags att rensa lite bättre bland kommentarerna och sluta att sprida rysslandhat?

  För övrigt tycks nu Ukraina ha attackerat civila mål i Donetsk med civila offer som följd. Hur kommer dessa angrepp att kommenteras på denna blogg?

  23
  38
  • Om man hatar ett grannland så mycket att man vill bomba sönder det, så blir man antagligen hatad själv…

   Och du skriver Ukraina har ANTAGLIGEN skadat civila i Donetsk… Hur är det ni putinister brukar säga? Nä, det är ryssarna som skjutit sig själva för att anklaga Ukraina! Eller kanske: Ryssarna har gömt sig i civila byggnader och använder civila som mänskliga sköldar.

   Jag tänker bara att om ryssarna åker hem så blir det lugnt!

   26
   10
   • Jag betackar mig för ditt begrepp ”putinist”. Ett försvar av Putin har jag aldrig pläderat för, vilket du mycket väl vet. Så pass intelligent är du nog.
    Det jag vill verka för är att alla nyheter och informationer skall granskas kritiskt.

    Men du har ju återigen visat att det där med kritiskt tänkande inte tycks vara din starka sida. Vad du dock ånyo visat är ditt rysshat.

    För övrigt jar jag inte använt ordet ”antagligen” i min kommentar. Jag skrev ”tycks ha attackerat” eftersom det inte har bekräftats vem som gjort vad.

    Kan du utveckla ditt resonemang om att ryssarna skjutit sig själva för att kunna anklaga Ukraina just för denna händelse i Donetsk?

    10
    15
   • Svårt att granska ryska uppgifter kritiskt eftersom de är censurerade.

    Jag hater inte alla ryssar. Jag hatar Putin, regimen, kriget och alla som på olika nivåer engagerar sig i Putins sak: rättsväsende, politiker, poliser, anställda på myndigheter etc som krävs för att Putin ska kunna bibehålla sin destruktiva apparat.

    Antagligen/tycks, ber om ursäkt, fel av mig!

    Jag tror du uppfattar ironin i jämförelsen med de typiska fraser som används när ryssarna bombar civila över hela Ukraina.

    13
    4
   • Ryssarna bombar inte civila över hela Ukraina. Hade dom gjort det hade t.ex. många utländska amabassader varit stängda, vilket inte är fallet. Livet är tydligen ganska normalt eftersom Ukraina kan deltaga i internationella idrottstävlingar samt melodifedtivalen.

    Är ukrainska nyheter alltid ocensurerade efter det att Zelensky lagt sig i nyhetsförmedlingen?

    5
    13
   • Ryssland kan också delta i Internationella idrottstävlingar och Melodifestivalen men dom får inte av någon anledning…

    11
    2
   • Det finns journalister från många länder i Ukraina.

    Vi vet helt säkert att all rysk info är censurerad. Den kan vi alltså bortse ifrån.

    Antagligen vinklar Ukraina sin info men de har större skäl att jobba på sin trovärdighet.

    Använd ditt eget förstånd. Är det inte lite märkligt att många av Rysslands grannländer råkar illa ut?

    11
    3
  • Normalt tänkande personer vill inte veta av envåldshärskare och diktatorer som Putin och Hitler. Sådana här envåldshärskare och deras följesagare har mängder av människor hatat genom åren, eftersom människan i grund och botten vill leva i frihet och inte under ett påtvingat ok.

   18
   2
 5. Pettersson är en gedigen svensk med båda fötterna på den sörmländska jorden. Någon gång kan man förivra sig. Men Pettersson är konsekvent och sätter gränser. Tack för det. Lärorikt.

  37
  4
 6. Yttrandefrihet är en grundförutsättning för ett fritt fungerande samhälle. Det finns dock starka krafter som är motståndare till yttrandefriheten. Tex de som kastar sten när vi eldar eller ritar vad vi vill, eller de som stöttar ideologier som förbjuder yttrandefrihet såväl inom som utanför det egna landets gränser, ideologier som lönnmördar och misshandlar sina meningsmotståndare utomlands. Är det dem vår yttrandefrihet ska skydda?

  Är det inte naivt att låta ideologier som censurerar få använda vår tryckfrihet för att sprida sin dynga? Kanske är det mer rimligt att låta tryckfriheten gälla endast dem som själva respekterar tryckfriheten? Den som censurerar får finna sig i att själv bli censurerad. Är man missnöjd kan man avskaffa den egna censuren!

  Då blir debatten mer balanserad och rättvisande! En handfull på bloggen skulle dock inte bli glada om de skulle tvingas följa sin egen ideologis regler…

  46
  7
  • Anton.

   Åsikter är inte idioligier.
   Vi föds och uttrycker oss som individer.
   Kunskap är vapnet mot okunskap och inte censur.
   Men det är just kunskap och sanning som censureras i dagens samhälle.
   Där lögnerna råder är sanningen ett brott.

   37
   30
   • Kände du dig träffad?

    Det jag säger är att islamister och putinister kanske inte borde få uttrycka sina samhällsföraktande åsikter så länge som den egna ideologin förbjuder yttrandefrihet!

    De kan protestera på ”hemmaplan” i första hand och kräva yttrandefrihet. När det genomförts så är de välkomna tillbaka till debatten.

    Det är väl rättvist? Ska inte samma regler gälla för alla? Varför ska tex islamister ha en gräddfil och kunna göra hur de vill och samtidigt kräva stopp för vår yttrandefrihet?

    61
    13
   • Gammaldags Svensk:
    Det är med glädje Stenbock läser dina kloka rader….. 😉
    Väl avvägda och framför allt med goda kunskaper i botten !

    30
    29
  • När jag och säkerligen när Pettersson gick i skolan fick vi lära oss källkritik. Åtminstone fick jag det i den då statligt styrda skolan. Nuförtiden verkar man, då man läser vissa kommentarer, istället lära ut ”Det kommunistiska manifestet” som är författat av en drönare som levde på andra och aldrig gjorde ett nyttigt handtag i hela sitt liv.

   Jag är en varm beundrare av USA:s grundlagsfäder. Dessa klarsynta män som för snart 250 år sedan bildade en union av fria stater hade en klarsynthet som många av dagens valda representanter saknar. I likhet med Voltaire trodde de starkt på frihet och öppen diskussion. Enligt uttolkningen av det första tillägget till den amerikanska konstitutionen ”Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances” så har du rätt att säga vad som helst med få undantag.

   Hot, uppmaning till våld och osant förtal kan du bli lagförd för men i övrigt så är du utanför myndigheters räckvidd. I Sverige kan du bli åtalad och fälld för helt sanna uppgifter om en person vilket är huvudlöst. Du kan inte ens uttrycka din avsky för de avskyvärda om detta ligger utanför åsiktskorridoren. Det har i sin tur kantat den väg till helvetet som vi alla färdas efter.

   20
   24
   • För att inte rala om hur det är i Ryssland. Där får du 15 års fängelse om du säger sanningen. (Lögner är dock ok.)

    18
    4
 7. Vad säger man om nedanstående? 7 minderåriga pojkar i en bil. VILKA ÄR DE?

  https://www.expressen.se/nyheter/flera-drabbade-i-trafikolycka-pa-camping/

  Är det så här det skall gå till? Vad väntar härnäst? VÅGAR NÅGON TA I PROBLEMEN SOM DAGLIGEN SKER? VART TOG SVERIGE VÄGEN?

  Våldtäkter, hedersmord, förnedringsrån, ……………..

  Och som grädde på moset de som hyllar det fascistiska Ryssland. .

  Glöm aldrig George Orwells ord ”Nästa tids fascism kommer utklädd som anti-fascister”

  41
  8
  • Betänk också följande

   ”När argumenten tryter tar nävarna vid”

   Jag är lite osäker över om dessa ord förstås av analfabeter och dysfunktionella Sverige hatare.

   36
   8
  • SALA undrar: ”7 minderåriga pojkar i en bil. VILKA ÄR DE?”.

   2 av dem vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping och 5 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping där det utanför akuten, citat Flashback: ”kryllar av babbar, polisbevakning och väktare” (- vilket ger en viss ledtråd).

   32
 8. Om var och en håller sig ordning och reda och inte hotar och beter sig dumt.
  Om ämnet är en politiker måste man ju uttala sin åsikt utan att spåra ur.
  Det är ju högt i tak på bloggen så det räcker, men hot och regelrätt hat tjänar inget till.
  Ett vårdat språk med bra skärpa räcker, det viktigaste är att få sagt sitt ord.
  Dom som spårar ur får ändå ingen uppmärksamhet eller förståelse, respekt.
  Tack för ett bra forum för yttrandefriheten och debatt.

  41
  1
 9. Sala:
  Ja kriget i Ukraina har faktiskt förändrat bloggen negativt….
  Många (även bland de äldre mångåriga besökarna) har visat att de inte är vuxna en ren debatt kring händelserna i Ukraina. Nog bör det stå var o en fritt att uttrycka sin åsikt om detta vansinniga krig,med allt dödande av såväl civila,som deras hus o,hem ?
  Stenbock äcklas varje gång jag dagligen ser hur den tillsatte presidenten tigger om allt.Från penningar till krigsmaterial för att kunna fortsätta eländet.
  Nog hade det varit bra mycket bättre,att söka inleda förhandlingar,och söka få slut på det hela ?

  53
  64
  • Eller så gör Putte det hedervärda, lägger ner sina vapen och drar tillbaka alla ryska medborgare bakom 2013 års gränser.

   63
   12
  • Stenbock, jag antar att du möter ryssen (om han kommer) med värme och svensk fika medans vi som älskar demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet tar till vapen för att försvara det våra föräldrar och tidigare generationer skapat. Att leva som slav i sitt eget land passar inte mig och det stora flertalet etniska svenskar. Allah andra som kommit hit och hatar Sverige ser det lite annorlunda och det är ditt eget val. Men tänk på att ryssen troligen inte kommer att gödsla dig och dina kumpaner med de bidrag som frikostigt betalas ut varje månad..

   54
   12
  • Stenbock: Vad ska det förhandlas om som inte redan är förhandlat flera gånger?

   Budapestmemorandumet från 1994, enligt vilket tre kärnvapenmakter – Ryssland, USA och Storbritannien – garanterade Ukrainas territoriella sammanhållning i samband med att landet lämnade ifrån sig sina kärnvapen från sovjettiden. Det var 1900 stridsspetsar som kunde nå Moskva och 2600 taktiska kärnvapen. Storbritannien och USA har inte brutit mot avtalet.

   Ett vänskapsavtal från 1997 innebar att Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser. Ryssland fick rätt att arrendera en del av den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2017, senare förlängt till 2042.

   Ukraina har inte brutit mot det avtalet.

   Däremot har Ryssland och Putin brutit mot en hel hög avtal och internationella överenskommelser.

   Vem vill förhandla med Putin?

   54
   27
  • Det fungerar inte att förhandla med en sådan som Putin , särskilt då det börjar läcka ut från hans generaler att om Putte vinner över Ukraina så intar han fler länder efter det ! (?)

   22
   6
 10. Jag finner det synnerligen svårt att förstå hur folk som ogillar denna blogg, ändå bemödar sig med att både läsa och kommentera….ytterst obegripligt..

  63
  4
  • Det är små människor med förkrympta liv . De är avundsjuka på alla som tänker fritt och söker sanningen UTAN eget indoktrinerat pk-filter ! (?)

   20
   4
 11. Petterssons blogg firar snart 12-års jubileum, och med i snitt 38 500 besökare/dygn, så kan jag tänka mig att det blir en hel del kommentarer att gå igenom. Pettersson är värd all beundran som håller ut och inte ger sig, trots både besvär och smädelser.

  65
  4
 12. Gud förbjude om man säger något negativt om de obeprövade sprutorna då får man inte komma till tals här, trots att det är sansade och sakliga kommentarer. Pettersson verkar älska sprutorna och jag gör det inte, så får vi tycka, det är våra kroppar, men det är bara Petterssons och de få andra som är positiva till sprutorna som får komma till tals, det är inte rätt Pettersson Jag förstår att oförskämda, osakliga och direkt oförskämda kommentarer inte accepteras och godkänns. Men när man skriver sakligt, framför fakta och även sin egen åsikt i frågan och ändå nekas att göra sin röst hörd här, då har det gått för långt.

  44
  12
  • Linda.

   En otäck utveckling när människor måste censurera sig själva för att accepteras.
   Man utvecklas av andras åsikter och inte av likasinnade.
   Petterssonsblogg har varit en frisk fläkt för mångfalden av åsikter.
   Om alla människor skulle tycka lika så är vi inte individer längs utan en kloning av varandra.

   35
   6
   • Du har nog missuppfattat mej, kanske var jag otydlig. Jag är emot de så kallade vaccinerna, så det har jag skrivit kommentarer om, dessa blev aldrig godkända, vilket jag tycker är fel då jag var saklig, lugn och sansad och presenterade fakta, dessa kommentarer godkändes inte, det tyckte jag var fel. Men visst, jag vet att det är Petterssons blog och han bestämmer här, det är självklart, men varför min röst inte blev hörd störde mej då jag uppförde mej, nu som då.

    29
    4
   • Ja, Peterssons blogg är en frisk fläkt, det håller jag med om, intressant att läsa hans inlägg och även kommentarerna :-).

    Jo, nog är det tur att vi alla tycker olika, annars hade världen blivit alldeles för tråkig.

    35
    3
   • Linda

    Jag håller helt och hållet med dig… vilket jag försökte göra en generell beskrivning av.
    Om dina kommentarer inte har godkänds på grund av prevaxinet så är det fel.
    Jag har själv skrivit negativa kommentarer om just det och fått de godkända.

    18
    2
 13. Pettersson, du har helt rätt i att yttrandefriheten gäller allah!
  Även sådana som tex Janne som försvarar Rysslands imperialistiska barbari i Ukraina.

  33
  32

Kommentera