Tjuvarnas krig

UKRAINA. I spåren av den ryska invasionen av Ukraina har det skett en omfattande plundring. Ryska soldater har till exempel tagit människors privata ägodelar som digitalkameror, tvättmaskiner och leksaker för barn. En kvinna som flytt från Ukraina tyckte sig känna igen sina egna saker när hon såg en bild av en rysk stridsvagn där soldaterna lastat på varor ovanpå stridsvagnen. På stridsvagnen som åkte genom hennes kvarter låg bland annat en ny vattenkokare och lakan med Disneymotiv. Journalister har också avslöjat listor på vilka ryska soldater som skickat iväg stöldgods från postkontor i Ukraina till sina hemstäder i olika delar av Ryssland.

Efter att Ryssland tog över stålverket Azovstal efter hårda strider i Mariupol, så har skeppslaster med stål förts från hamnen där till Ryssland. Dessutom har delar av Ukrainas enorma spannmålsskörd fraktats till Ryssland, något ukrainska politiker anser är exempel på systematisk stöld. Under den period som ryska styrkor ockuperade området runt kärnkraftverket i Tjernobyl så fördes även datorer och annan teknisk utrustning iväg från den zon där marken ännu är kontaminerad av radioaktivt avfall efter Tjernobylolyckan.

Hör mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att med världens största kleptokrat i toppen, vad kan man annat vänta. Putin stjäl och försnillar bolag. Soldaterna får sno en tv eller två. Nu är uppgifterna nedan inte officiella men på bloggen finns världens bästa experter som säkerligen har direktkontakt med Vladimir som kan bekräfta eller berätta verkligheten om Putins ekonomi.

President Vladimir Putins officiella lön är runt motsvarande 1,3 miljoner kronor om året enligt The New York Times. Ändå lär Putins privata förmögenhet ligga runt motsvarande 2000 miljarder kronor. Till det kommer vad som påstås vara Putins bysantinska palats vid Svarta havet och lyxjakten Graceful – som också pekats ut som Putins. Graceful, enligt tidningen värd cirka 100 miljoner dollar.

Putins datja vid Svarta Havet. Bild från Youtube
Putins lilla båt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Tjuvarnas krig

 1. Andra kokade huvuden och skickade kranier till sina flickvänner och sin familj. Är det någon skillnad. Eller när låtsasimperiet invaderar Syriens oljekällor och vägrar att lämna tillbaka dessa. Det är förbannat fel av rysk militär att stjäla, men jag återkommer till frågan, hur kan saker vissa gör vara helt ok, medan andra ska straffas?

  7
  4

 2. …Ingen större skillnad mellan århundraderna, på Gustaf II Adolfs
  (m.fl) tid tillskansade sig högre befäl rov och byggde Herresäten
  som deras ättlingar ännu denna dag besitter…vad är skillnaden
  = inte ett skal, allt går igen och blir bara värre

 3. En finsk general konstaterade offentligt att det finns ca 200000 ryssar i landet. De finns utmed östgränsen, 2 meter under marken.

  10
  2
 4. Toaborstar för 700 spänn st. i putins palats säger ju allt om galenskaperna i världen.

  En klok kvinna har sina synpunkter om vart vi är på väg i dekadensens värld, sälj av allt inna ni är bankrutta…..

  https://youtu.be/YMQgGHx21Qc

  7
  4
 5. Verkar inte gå så bra för Ukraina.

  ”I väst uppskattar man att mellan 15.000 och 20.000 ryska soldater har dödats i Ukraina, av en invasionsstyrka på åtminstone 150.000 man. Liknande uppskattningar görs dock inte för den ukrainska sidan, vilket enligt Guardian riskerar att leda till att allmänheten får en förvriden bild av kriget och tror att det går mycket bättre för Ukraina än det faktiskt gör.”

  https://www.friatider.se/tragedin-i-ukraina-1000-soldater-forloras-varje-dag

  12
  19
  • Tvärtom Krister: Jag ser Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj nästan dagligen beklaga sig över enorma förlusterna i öster med 60-100 döda varje dag, ibland 200. Till det kommer sårade. Bloggen har tagit upp det flera gånger.

   Ukraina har världens sympatier och har inget att vinna på att ljuga. Då försvinner snart sympatierna.

   För Ryssland och Putin är det tvärtom, de är inte ens i krig officiellt och gör allt för att dölja verkligheten på hemmaplan.

   34
   18
  • Du får hålla reda på äpplena och päronen.
   Enligt Guardian är de ukrainska förlusterna mellan 600 och 1000 man per dag. Ordet förlust här är antagligen en översättning från engelskans ”casualty”.
   Då måste man veta vad en förlust är.
   En soldat räknas som förlust om den klämmer en tumme i dörren och måste lämna förbandet för att bli omplåstrad och är därmed en temporär förlust. Dit räknas vanligtvis även försvunna soldater. Om soldaten får en kula genom huvudet blir den en permanent förlust.
   En temporär förlust kan återgå till förbandet när det är möjligt.

   Ukrainas uppgifter om ryska soldater är annorlunda, de säger att över 32 000 ryska soldater har dödats. Enligt formen för strid vet man att för varje död soldat går det vanligtvis 4 sårade. Snabbt överslag ger oss då 128 000 sårade eller en total summa av 160 000 förluster.

   Det innebär att i princip hela den ursprungliga invasionsstyrkan är utraderad.

   13
   20
  • Krister. Det är alltså uppenbart att fler och starkare vapen måste skickas i snabbare takt till Ukraina.

   (En handfull på bloggen som gör gemensam sak med islamisterna för att ersätta den fria världen med diktatur, håller dock inte med om det…)

   18
   9
   • Den fria världen ÄR ersatt med diktatur. Se bara Storbritannien, Kanada, Nya Zeeland och amerikanska delstater styrda av ”demokrater” under pandemin. Jämför med Florida eller South Dakota så kanske du inser skillnaden. Nu har EU-parlamentet röstat igenom minskat självbestämmande för ingående stater. Dags att fimpa Bryssel.

    Kriget i Ukraina är olyckligt. Jag talar inte om mänskligt lidande eller internationell lag. Dels göder det militärindustriella komplexet och dess herrar, dels har det gett upphov till ytterligare distraktionsfaktorer nu när ”pandemin” är över. Vad spelar det för roll om Ryssland hotar med invasion när ändå vår frihet är så beskuren som den kan bli. Vi betalar bland de högsta skatterna i världen och ändå fungerar inte samhällskontraktet. Som det ser ut nu borde vi fokusera på vår egen frihet. Utan den kan vi inte hjälpa någon annan. Vakna innan det är försent.

    11
    14
  • För drygt 1 månad sedan uppgavs de ryska förlusterna i döda vara 2099, varvid tillkommer sannolikt 8000 skadade, varav hälften lär återgå i tjänst relativt snabbt. Detta är vad en västerländsk NGO i Ryssland kom fram till. Inget officiellt ryskt alltså.

   5
   14
 6. >35 år gamla radioaktiva datorer från Tjernobyl!! Wow 😀

  – ”tyckte sig känna igen”
  – ”journalister har också avslöjat listor”
  – ”politiker anser”
  – ”uppgifterna nedan inte officiella”
  – ”ändå lär Putins privata”
  – ”vad som påstås vara”
  – ”som också pekats ut”

  Imponerande säkra källor…

  Tack för ett gott skratt Pettersson!

  30
  38
  • Vissa påstår ju att Putin är Rysslands president (trots riggade val) och menar att sanningen kommer från rysk media (trots censur). Samtidigt är de säkra på att Ukraina är en nazistisk stat under ledning av en jude… jag minns med nostalgi när jag prenumererade på MAD.

   33
   8
   • Ja, men det är bara dom som utgår från att 50 olika stater sköter sina valprocedurer på ett rättssäkert sätt och som litar på ett stort antal andra myndigheter och domstolar som i efterhand kontrollerat valresultaten. Alla andra, (ähum…) som kollar på YouTube går inte på sådant, alltså, jag ÄÄLSKAR MAD!

    17
    4
   • De observatörer som reste till Ryssland för att följa valet hade full rörelsefrihet och kunde inte hitta några ”riggningar” varken i avgivna röster eller i rösträkningen.

    Då har jag större misstänksamhet mot ett antal Européiska val, inte minst kommande Svenska Riksdagsvalet!

    13
    18
   • @Roland, dina ”källor” finns ju i Ryssland så dem kan du bortse från. De ger dig bara censurerad propaganda, inget att bry sig om!

    14
    6
 7. Ryssarna nöjer sig inte med konsumtionsvaror utan nu görs det också anspråk på Gotland då det en gång i tiden fanns några ryssar på ön och deras ättlingar måste nu befrias enligt rysk logik.

  När skall väst förstå vad det fascistiska Ryssland anser sig ha rätt till.??

  Hitler Tyskland ville försvara Sudet tyskarna i Tjeckoslovakien och fick grönt ljus av Storbritannien och Frankrike att invadera.

  Nu har vi en ny liten Hitler i Europa. Vem stoppar honom?

  Munchen överenskommelsen 30 sept 1938 stoppade inte Hitler och lögnarna i den ryska statsledningen bryr sig nog inte heller om överenskommelser eller avtal..

  Bojkott mot allt som har med Ryssland att göra kan vara ett steg i rätt riktning.

  Snart kanske vi också måste bojkotta allt som kommer från Kina. Om de anfaller Taiwan måste vi ta ställning mot Kina och deras imperialistiska ambitioner.

  37
  23
   • Jag har full förståelse för Putins synsätt. Mina barn hade exakt samma argumentationsteknik när de var små, riktigt små alltså. Min, nä min, nä min du dum – bonk. Det är medfödda egenskaper i reptilhjärnan. (Reptil – ett djur med stor nos och tätt mellan ögonen och kall blick.)

    28
    11
   • ”En annan sak som är oroande är all diskussion om Gotland. Som konstaterats ovan så har Ryssland inte visat något intresse för att ockupera Gotland. En trolig orsak till all diskussion kring Gotland är en plan för att placera en amerikansk bas på Gotland. Från denna bas kan då USA kontrollera hela Östersjön och stänga av havet för Ryssland. Detta skulle Ryssland aldrig acceptera, det skulle istället tvinga Ryssland till att agera mot detta hot, vilket också konstaterats ovan. Sverige skulle i detta läge vara under akut hot för krig med Ryssland.

    I detta läge står Sverige ensamt mot ett land de själva gjort till sin fiende, med endast ett HBTQP-certifierat försvar till skydd, lett av en ÖB vars största bedrift är att dansa under Pride, och med en extremt känslostyrd statsminister som ingen i landet har röstat på.”

    https://bakomkulisserna.biz/2022/06/13/forsoker-sverige-provocera-fram-ett-krig-mot-ryssland/

    8
    9
   • Du missade att Gotland är svenskt! Det är alltså vi som bestämmer hur försvaret av ön organiseras, INTE Ryssland!

    Putin känner sig alltid hotad, men största ”hotet” är att någon där hemma gör en välgärning och ”tar bort” honom snabbt och effektivt för gott.

    13
    2
  • Det är svårt att stoppa allt ryskt. De har bara olja, gas och piroger. Resten måste de stjäla från grannländerna.

   27
   11
 8. Så det är bara att knalla in på ett postkontor någonstans i Ukraina och be att få skicka ett paket hem till Ryssland…
  Betala med Rubel, få kvitto på försändelsen ifall det skulle komma bort..
  Jag betvivlar strakt att det fungerar så?
  Ett något tveksamt leende krusar mina läppar.
  Vem hittar på såna fabler?

  29
  40

Kommentera