Hizbollah kommer inte se på när Israel tar resurser

UTRIKES. Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah hotar Israel med att blockera landet från att utvinna gas i det omtvistade Karish-gasfältet i Medelhavet, rapporterar The Times of Israel.

Hassan Nasrallah, Hisbollah,

Det engelska bolaget Energean, som anlitats av Israel för att utvinna gas ur gasfältet, anlände i söndags. Under torsdagen varnade Nasrallah företaget för att fortsätta med sina aktiviteter och sa att de borde ”dra tillbaka sitt skepp omedelbart och undvika att involveras i den här aggressionen och provokationen mot Libanon”.

Nasrallah sa även att Hizbollah inte kommer ”stå vid sidan av och inte göra något inför (Israels) plundring av Libanons naturrikedom”.

Karishfältet ligger nedanför det omstridda orange området.

-Pettersson säger att om Libanon och Israel är oense om gränsdragningen kanske det går att förhandla mellan regeringarna i respektive land eller gå till internationella domstolen. Sedan kanske det finns gas och olja utanför Libanons kust som räcker om Hizbollah och andra slutar kriga och börjar utveckla sitt land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Hizbollah kommer inte se på när Israel tar resurser

 1. Det kommer bara elände från mena länder och kommer så också vara under min livstid. Det finns bara en stabil demokrati där borta och det är Israel. För min del får dem gära vad dem vill i mena länder. Bara dem inte ta med sig problemen hit. Det har vi nog av redan

 2. Libanon går inte att förhandla med !

  Det är en failed state – ett ”shit-hole-country” – som av och till ”styrs” av diverse klaner , släkter och grupperingar som för närmast öppna inbördeskrig med varandra…
  Det som ”lovas” av en klan hålls inte av andra…

  Det finns dem i Libanon som nog gärna hade sett ett hårdfört franskt styre som det en gång var…

 3. Araber har inga resurser, araber tigger av västvärlden och är otacksamma därtill. En granat i varje palestinier vore en lämplig gåva.

  14
  1
 4. Den ena gruppen dricker te, skvallrar, bränner bildäck och är avis på resultaten av den andra gruppens slit som får öknen att blomma.

  39
  1
  • En i och för sig bra jämförelse. Problemet är ju bara att israelerna utvidgar. Och palestinierna och Hizbollah lär sig aldrig. De kan skrika och hota, men det krävs mer än ett antal raketer för att bekämpa Israel.
   Så fort några raketer börja dimpa ner kommer den Israeliska vedergällningen
   I år är det 55 år sedan 5 olika arabiska arméer anföll Israel. Hur det gick vet vi.

   27
   1

Kommentera