Putin vill förgöra Europa

UTRIKES. Angela Merkel försvarar sin hållning mot Vladimir Putin under tiden hon var tysk förbundskansler. – Jag har inget att be om ursäkt för, säger Merkel i sin första stora intervju sedan hon avgick enligt BBC.

Angela Merkel och Vladimir Putin. Bild: Sochi, maj 2018

Samtidigt kallar hon invasionen av Ukraina ”ett enormt misstag av Ryssland”. – Han vill förstöra Europa och EU, säger Merkel om Putin.

Angela Merkel var Tysklands förbundskansler i 16 år tills hon den 8 december förra året efterträddes av Olaf Scholz.

I sin första stora intervju sedan hon avgick försvarade Merkel sin hållning mot Vladimir Putin under tiden hon var förbundskansler. Merkel påpekar att hon stöttade de sanktioner som infördes när Ryssland annekterade den ukrainska Krimhalvön 2014.

Diplomati är inte fel bara för att den inte fungerar. Det är inte som att jag behöver klandra mig själv för att jag inte skulle ha försökt tillräckligt. Jag kan inte se något som får mig att tänka att ”det där var fel” och därför har jag inget att be om ursäkt för, säger Merkel till tyska tv-kanalen ARD.

Merkel säger att Ryssland och Europa är grannar som inte kan ignorera varandra. – Vi måste hitta ett sätt att samexistera trots våra skillnader, säger Merkel.

Merkel ångrar inte att hon motsatte sig Natomedlemskap för Ukraina 2008, något som landets president Volodymyr Zelenskyj har kallat en ”felbedömning”. Dels ville Merkel undvika eskalerande spänningar med Putin som hon hävdar skulle sett det som en krigsförklaring, dels ansåg hon inte att Ukraina var redo för att gå med i Nato.

Det var inte samma Ukraina som i dag. Då var det ett instabilt och genomkorrumperat land, säger Merkel.

Nu imponeras Merkel av ukrainarnas ”mod och passion” när det gäller att försvara landet och hon har ”högsta respekt” för Volodymyr Zelenskyj. 

Invasionen var inte bara oacceptabel, den var också ett enormt misstag av Ryssland, säger Merkel.

-Pettersson menar att när Sovjetunionen upplöstes den 26 december 1991 var Ryssland och Ukraina två kriminella och korrupta länder. Sedan dessa har Ryssland utvecklats åt fel håll medan Ukraina sakta blivit bättre och mer demokratiskt.

Rysslands Putin kör samma taktik som Sverige gjorde för hundratals år sedan då det var ”legalt” att erövra andra länder. Ryska imperiet, Sovjetunionen och Putins Ryssland kör samma medeltida taktik.

Ryssland under 1500, 1600 och 1700-talen. Ryssland har inte blivit världens största land genom att vara snälla mot grannarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Putin vill förgöra Europa

 1. EU förstör Europa och har förstört med massinvandring och en extrem vänster politik!
  Dom förstör också Europa med sin löjeväckande ryska bojkott, en bojkott som inte rör Ryssland i ryggen, men som lamslår hela Europa!
  Massinvandringen fortsätter i oförminskad takt, energipriserna i Europa skenar till nivåer som som vi snart inte klarar av.
  EU styrs av extrema vänster idioter som istället för att ta itu med verkliga problem, sätter focus på homofillobbyn och hur viktigt de är att varken vara man eller kvinna!
  Jag ser tyvärr ingen ände på deras galenskaper.
  Dessutom, vem tror Ni det blir som tvingas betala räkningen för Ukrainas uppbyggnad när kriget är slut?
  Från Ryssland lär inget komma, Afrika kanske skickar några överblivna filtar som dom tidigare fått från oss, Sverige kan bistå med Per Bolund som expert på grön soppa!
  Om inte EU då redan är ruinerat, så lär det bli det när fakturan dimper ner i postlådan i Bryssel!

  8
  3
 2. Merkel skäms inte för Energiewende och Nord Stream 2. Hon anser tydligen att det var bra beslut som hon tog.

  Det tycker inte jag. Det är hennes ansvar att vi nu har de höga energipriserna. Därför att hon har sabbat energin i Tyskland så får vi alla lida. Så är det i EU. Alla ska ha det lika djävligt.

  Du borde skämmas Merkel! EU borde skämmas – låt Tyskland ta sitt eget ansvar!

  15
 3. Och Sverige har genom århundradena steg för steg krympt både i inflytande och yta.
  Ett svenskt lejon har gradvis förvandlats till en knähund.

  30
  7
 4. Gissar att Putin tror att hans eventuella anfall på ytterligare nation i närheten ej skall besvaras av NATO och att han skall få hjälp av det röda Kina.

  Hans utdelning av de tankarna blir förmodligen riktigt obehagligt för de ryska folket.

  17
  10
 5. Satt och lyssnade till delar av hennes som vanliga ”Hurra vad jag var/är bra” !
  Att sedan programledaren ställde enbart riktade frågor och undvek allt hon förstört….inte bara i Tyskland,utan hela Europa uteblev helt.
  Öppningen av gränsen 2015 för hela MENA-befolkningens kriminella TERRORISTER,togs inte ens upp i programmet…..
  Klockan halv tolv stängde jag av efter att hon upprepat sina stående ord ”So” och ”So zu sagen” hundratals gånger,för att riktigt understryka sin storhet…..

  35
  3
 6. Merkel är en gammal kommunistkärring från DDR. Putin är en KGB kommunist, med mindervärdighetskomplex. Naturligtvis har dessa två samtalat om flydda tider, när Sovjetblocket lyste i full glans. Man kan undra om inte Merkel var klar över följderna av sina ryssvänliga ställningstagande. Idag lider hela Europas befolkning av sviterna, efter kärringens beslut.

  38
  5
 7. Ja, Putin har sagt att han vill fortsätta mot flera länder. Han vill återställa sovjetgränserna!

  Ukraina och Ryssland tillhörde Sovjet. Båda var exakt lika korrupta. Ryssland har därefter gått mot diktatur och fascism, medan Ukraina kämpar för att bli en demokrati. Efter decennier av sovjetiskt inflytande – ryskt – kan det vara en mödosam väg tillbaka.

  Israel blivit lovade Ukraina… nä men galaxernas riddare har blivit lovade Ryssland och Atlantis…

  16
  14
 8. ”Merkel ångrar inte att hon motsatte sig Natomedlemskap för Ukraina 2008, något som landets president Volodymyr Zelenskyj har kallat en ”felbedömning”. Dels ville Merkel undvika eskalerande spänningar med Putin som hon hävdar skulle sett det som en krigsförklaring, dels ansåg hon inte att Ukraina var redo för att gå med i Nato.”

  Intressant, d.v.s att NATO ville/vill inkludera det korrupta Ukraina erkänns till och med av den misslyckade Merker (med sin total felslagna Energiewende som stärkte banden med gasleverantören Ryssland samt panikavstängningar av kärnkraften) som en krigsförklaring. Ger ju lite perspektiv på propagandan från Ukraina och västmedier som inte klarar av att se mer än en sida av saken.

  17
  20
  • Nej, det står att UKRAINA ville gå med i NATO men fick NEJ, bla av Merkel!

   26
   2
   • Precis, ett NATO-medlemskap, eller bara en ansökan om NATO-medlemskap för Ukraina är/var en krigsförklaring mot Ryssland.

    16
    18
   • Märkligt. Nato-landet Norge har haft gräns mot Sovjet/Ryssland sedan 1949 och det har inte setts som någon krigsförklaring vad jag vet. Ändo är det inte många mil från norska gränsen till Nordflottans baser.

    18
    5
   • Det står att Merkel hävdade att PUTIN skulle se ett MEDLEMSKAP som en krigsförklaring. (Putin ser allt som krigsförklaringar när han är på det humöret. Själv har han dock inte förklarat krig mot Ukraina. Psykopat i kvadrat.)

    25
    8
  • ”Intressant, d.v.s att NATO ville/vill inkludera det korrupta Ukraina erkänns till och med av den misslyckade Merker”

   Det står i inlägget att Merkel sa nej Ukraina i Nato. Inget om vad övriga medlemmar tyckte. Det är dina fantasier…

   19
   7
   • Vad bra, då vet du och jag precis lika mycket/lite. För du har heller inget svar.

    10
    11
  • Väst, särskilt Merkel, har i 20 år försökt välkomna Ryssland in i värmen… många har varnat för att man inte kan lita på Putin. Tyvärr fick Putin ändå en chans. Nu vet alla att det funkar inte. Mot diktatorer är det hårda tag som gäller! Ge aldrig efter en enda centimeter!

   26
   10
   • ”Väst, särskilt Merkel, har i 20 år försökt välkomna Ryssland in i värmen…”

    Aha, Merkel var/är alltså en fascist, diktator, massmördare och krigshetsare eftersom hon ville ”umgås” med Putin.

    13
    16
   • Gillar dina argument…😊 Nä, varför skulle hon bli det? Har Putin baciller?

    13
    3
   • De kände varandra sen förr. Merkel är från gamla DDR.

 9. Ska Putin förstöra Europa ? Varför då ? Har han sagt det ?
  Kan Putin förstöra Europa MER än vad era Globalister har hållit på med de senaste 30 åren..?

  Är..eller var inte Ukraina ett av de mest korrupta länder i hela välrden ?
  Ni kanske det att det är bra med Människohandel, organhandel, vapenhandel, pengatvätt.. narkotika ?…

  Israelisk militär är i Ukraina … Vissa säger att Israel har blivit lovade Ukraina…

  27
  31
  • Det verkar som du bara läst rubriken. Bättre om du läser hela inlägget och tänker en stund innan du kommenterar.

   Ukraina är korrupt, men inte värst och Ryssland är korruptare.

   Du har nog missuppfattat fler saker. Det är inte Israel som har militär i Ukraina utan Ryssland som olagligt invaderat grannen.

   https://www.transparency.org/en/cpi/2021

   26
   9
  • Hajo – Ja, Putin har sagt att han vill fortsätta mot flera länder. Han vill återställa sovjetgränserna!

   Ukraina och Ryssland tillhörde Sovjet. Båda var exakt lika korrupta. Ryssland har därefter gått mot diktatur och fascism, medan Ukraina kämpar för att bli en demokrati. Efter decennier av sovjetiskt inflytande – ryskt – kan det vara en mödosam väg tillbaka.

   Israel blivit lovade Ukraina… nä men galaxernas riddare har blivit lovade Ryssland och Atlantis…

   18
   7
   • @ Anton. Med all respekt för dina åsikter nämns att du via nätet bör ta del av
    samtliga EU instansers år av utredningar som samstämmigt fastslår att Ukraina från första utredning till senaste år 2022 stämplas som ett av det mest korrupta staten i världen och därav fortsätter Ukraina att nekas medlemskap.

    Invasionen är USA verk på grund av att Ryssland och Ukraina avsåg att skriva ett fredsavtal som USA beslöt att stoppa med falska löften till Ukraina vars krav för att – inte underteckna fredsavtalet – krävde Natomedlemskap, vilket USA fortsatte att vägra.
    Alla EU stater regimer samarbete med Ryssland har skett utan en enda incident vilket också är enkelt att för dig uppdatera via nätet innefattande att samtliga samarbeten är noggrant redovisade och därav är märkligt att Du skriver att ”Merkel i 20 år försökt,,,,,,, och ”många har varnat för att man inte kan lita på Putin”!

    Putin har aldrig sagt att han vill fortsätta mot flera länder och Ukraina aldrig kämpat för att bli en demokrati, tvärtom!

    Vare sig Merkel eller annan stats ledare ångrar att de motsatte sig Natomedlemskap för Ukraina det är endast ett av ett stort antal felaktiga uttalanden av Volodymyr Zelenskyj som med falska löften fick övervägande av Ukrainas folk röster med jordskredsseger som följd men endast efter två år krävde 89% av folket som lyckats överleva följderna av den enormt eskalerande korruptionen, olagliga frihetsberövanden och systematisk terror mot av de protesterande folket fanns endast 5 % av folkets förtroende kvar vid Rysslands invasion.
    Av debattör Magnus B ”Ger ju lite perspektiv på propagandan från Ukraina och västmedier som inte klarar av att se mer än en sida av sakenn” är att beakta och här smakprov i vad övriga världens media publicerat att för medborgarna fritt att ignorera eller diskutera och debattera.

    Rubrik; The Hungarian Parliament announced Zelensky’s “mental problems” June 5, 2022
    Översatt citerat. Det ungerska parlamentet tillkännagav Zelenskyjs ”mentala problem”. 5 juni 2022
    Talmannen i det ungerska parlamentet Laszlo Kever kommenterade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs beteende och antydde att han hade uppenbara psykiska problem i ett samtal med HirTV. Enligt Kever kan och bör ledaren för ett land under hot be om hjälp, men inte lika hårt och påträngande som Zelenskij gör. ”Vanligtvis ber någon som behöver hjälp artigt om det – naturligtvis ihärdigt, men frågar och kräver inte eller hotar. De hotar fiender, inte dem de vill ha vänner. Det finns någon form av personligt psykiskt problem här, säger han. talman i det ungerska parlamentet.

    I synnerhet talade Kever om den ukrainska ledarens ”inte riktigt tillräckliga” beteende.
    Han pekade på Zelenskyjs hårda uttalanden om Ungern och Tyskland ledare – Viktor Orban och Olaf Scholz. Enligt den ungerska politikern bör hjälp ställas utan att vända sig till tonen av krav och hot. Han noterade att det definitivt inte är nödvändigt att ”höja din röst”. Kever talade också om de ukrainska ungrarna. Enligt honom måste de lämna Ukraina om den hårda retoriken från landets ledning fortsätter.
    Mvh.

    7
    9

Kommentera