Nu kan vi hälsa hem i Natoförhandlingarna

NATO. Socialdemokraternas avtal med den politiska vilden Amineh Kakabaveh kan äventyra Sveriges ansökan till Nato.

Jeander

Det säger Marja Lemne, statsvetare vid Södertörns högskola, till Dagens Nyheter.

– Om det stämmer att hon fått bland andra partisekreteraren Tobias Baudins (S) löfte om att hon kommer ha fortsatt stöd för sina krav i kurdfrågorna kan vi definitivt hälsa hem i Nato-förhandlingarna.

Överenskommelsen mellan S och Kakabaveh innebär bland annat att regeringen ska fördjupa samarbetet med det kurdiska politiska partiet PYD.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Nu kan vi hälsa hem i Natoförhandlingarna

 1. Hela den här händelsen med Kakhuvet och nu-kan-vi-hälsa-hem-till-Nato-konsekvensen, är politiska manövrer på en högre nivå, där de “förtroendevalda” visar sitt rätta ansikte, tvingas göra det.
  Rätt smart, egentligen.
  Hur Partiet lyckas stå emot Natoanslutningen med pseudosamtal med nån turkmuslimregering, hatare av den verkliga civilisationen: Västerlandet.
  Partiets ondska sträcker sig långt in i de andra riksdagsindividerna.

  Kung Gustav VI Adolfs ordspråk “Plikten framför allt!” står sig slätt i tyngd mot Partiets “Makten framför allt!! Alltid!”

  21
 2. Skulle tro, att det korrumperade patrasket, sålt ut landets frihet nu.
  Ett tips till alla Gutar.
  Om Finland kommer in i Nato, utan Sverige, lämna då omedelbart Gotland. Det kommer vara fråga om veckor, snarare än månader, innan ”den store fredsälskande grannen”, tar över.

  28
  12
 3. Om det nu inte blir NATO, kanske är det dags att damma av försvarsalliansen mellan Finland och Sverige.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_nordiska_f%C3%B6rsvarsunionen

  Varför inte Finland har 800 tusen armeutbildade man och rejält med basutrustning till exempel ett av europas största artilleri. Sverige har masor med högteknologisk utrustning U-båtar, flygplan, missiler. Tillsammans är vi mycket starkare än Ukraina och efter Ukraina-äventyret lär det ta länge förran ryssarna vill få på käften av grannarna igen. Dessutom det är troligt att ryssarna skulle tycka om vårt gemensamma militärallians – de vet ju att alternativet hade varit deras eviga fiende… NATO.

  15
  6
  • Ägentligen i områden där Sverige är jättestark är Finland mycket svagare och tvärtom. Till exempel Finland har inga u-båtar, Sverige har många. Sverige har 24 fältkanoner Finland har 1000 (västeuropas störst artilleri). Och i europeisk jämförelse är Sverige jättestark med sitt flygvapnet… och högteknologisk försvarindustri. Å andra sidan…Sveriges reservstyrka på 31 tusen man är en relativ svaghet, medan Finlands 260/870 tusen mans reservstyrka är lite mer trovärdig.

   Så.. genom att kombinera Finlands och Sveriges militärer båda länderna kan få precis det som nu är ett svaghet. Och kanske Sveriges nästa riktiga krig kommer att vara ett inbördeskrig, ett sådant krig där man behöver ha mer fotsoldater och mindre flygplan.

   14
   1
 4. PMS damen har valt kurd sidan. Med det humöret så kan det inte vara annat än PMS. Är det så att en enskild kurd skall styra Sveriges s.k clown regering. Fram för ämbetsmanna regering med kompetenta medlemmar. Partibok i sosse o kommunist o MP partierna skall vara förbjudna. Kan väl lägga till Centern, gamla fina bondepartiet som nu förvandlats till ett gycklarparti.

  39
  1
  • Ja du Mm, det finns en hel klase odugliga partier och partiföreträdare. Jag kommer satsa på Afs – har läst och hört en hel del kloka individer där…

   28
   1
   • AfS i all ära , men vill du få bort vanstyret så måste vi satsa på den häst som ligger långt fram i målspurten , att dämpa/få bort 7-klövern är prio 1#

    23
    2
 5. Desto viktigare är a tt vi nu kan visa upp en borgerlig Regering efter valet i höst.
  Vi kommer att stå oss slätt mot Ryssland om de skulle anfalla utan att vi har stöd av NATO.

  28
  11
  • Tyvärr är NATO även ett verktyg för att starta krig !

   När Khadaffi i Libyen tänkte sluta att sälja olja i Dollar så bestämde Nato (USA) att Khadaffi plötsligt var en genuint ond människa som måste dödas !

   Saddam Hussein mördades i en “laglig” rättegång då USA tyckte att han hade massförstörelsevapen ! . . . Ännu i dag har ingen hittat något som styrker den lögnen !

   I de fall som NATO varit olämpligt att använda i krig så har USA istället använt den privatägda armen Blackwater !

   25
   6
 6. Socialisterna har som tradition att förhandla och samarbeta med terrorister.
  Vilket tog sin början redan på 70-talet under landsförrädaren Palmes regi!
  Därefter har Sverige importerat muslimskt slödder i en aldrig sinande ström.

  Jag gråter naturligtvis inte om Sveriges NATO ansökan avslås, men däremot skälet är helt galet!
  Varför ska ett skitland som Turkiet diktera våra villkor?
  Sverige bör istället ställa följande krav,
  Turkiet skall med omedelbar verkan lämna NATO, innan Sverige och Finland ansöker om sina medlemskap!
  Och som plåster på såren så kan vi skicka ett par millioner muslimer till Turkiet, kakamaka kvinnan inkluderat.

  37
  7
 7. Allah NATO motståndare firar idag segern! GRATTIS ERDOGAN

  Snart kommer det fascist-islamistiska NYANS

  43
  1
 8. Socialdemokratiska partiet går före eventuellt NATO medlemskap. Det bor över 100 000 kurder i Sverige och majoriteten av dem kan rösta. Så för S är det viktiga röster framöver. Och om vi inte kommer med i NATO “som S innerst inne vill” så kan de skylla på Erdogan.

  44
 9. Man bör nog avvakta tills efter NATO-mötet i Madrid den 28-30 juni.

  18
 10. Kunde inte ha gått bättre.
  Nu sitter Morgan kvar som ett blytungt sänke inför höstens val, och Sverige klarar sig undan från ett NATO-medlemskap.

  46
  9
 11. Hur många miljoner kostade det att rädda sveriges i särklass sämsta justitieminister?

  69
  1
  • Det kostade några miljarder att bli av med den inkompetenta metallaren som inte ens klarade svetskursen!!

   29
   1
 12. Nu är det så att jag litar inte på det S märkta regeringspartiet ,hela den här historien stinker , skulle inte förvåna mig om S anhängarna jublar över att NATO förhandlingarna spricker för de sitter gamla medlemmar i bakgrunden och drar i trådarna .

  59
 13. Fru Andersson sa att Morgan är mycket viktig i NATO-förhandlingarna. Morgan har sin maktbas hos sossarna i Skåne. Dessa var motståndare till NATO i deras interna överläggningar, tydligen utan omröstning. Nu har Fru Andersson tillgodosett motståndarna till NATO genom stöd till en kommunistisk vilde som torde innebära att Erdogan låser dörren.

  62
 14. Så svensk var hon. Det första hon gör när hon kommit in i riksdagen är att kräva att vi skall hjälpa sina egna i sitt hemland. Hade det varit en neger på hennes plats hade han krävt samma sak. Men, heter det inte Sveriges Riksdag gott folk? Är det inte VÅRA intressen man ska tillgodose där. Självmål av sossarna.

  143
  2
  • En idiot gör tydligen tummen ner, har tydligen missförstått var hen bor.

   50
   5
 15. Vem vill ha en regering som offrar Sveriges väl och ve för makten , och fullständigt skiter i vanliga Svenskar

  95
  1
 16. Kurdernas säkerhet är viktigare än svenskarnas!

  Så enkelt är det!!!

  Vem vågar bo på Gotland efter detta?

  78
  2
 17. Sossarna är en risk mot Rikets säkerhet och borde omgående elimineras från makten.

  109
  3

Kommentera