Stor polisbrist trots att kåren är större än någonsin…

POLISEN. Var fjärde polis har inte fått förstärkning trots att de befunnit sig i kritiska situationer, visar en ny mätning från Polisförbundet enligt Sveriges Radio. Detta trots att flera nyanställningar gjorts och poliskåren är större än någonsin.

Del av insatsstyrkan. Bild: Polisen

Det är oroväckande. Det säger lite om den situation vi befinner oss i, säger rikspolischef Anders Thornberg till Ekot.

I dag finns 205 poliser per 100.000 invånare, men målet är att det ska finnas 216 per 100.000 invånare till utgången av 2024.

Pressmeddelande Polisförbundet

-Pettersson säger att 216 poliser per 100.000 invånare fanns det redan år 2010. Så regeringen lyckas inte öka polistätheten. De är dock duktiga på att öka invandringen.

EU-snittet ligger på 318 poliser per 100.000 invånare men Sverige har bara 205 poliser och hamnar i botten “trots” Morgan Johansson (S).

Själv skulle jag föredra att minska antalet kriminella från Mena. Svensk polis räcker till svenska kriminella men inte till Mellanösterns.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stor polisbrist trots att kåren är större än någonsin…

 1. Hur många av dom som Morgan skryter om har tillträtt som poliser ute
  i tjänst, och hur många har hamnat som pappersvändare?

 2. Polisen har brist på utredare men har de speciell utbildning i den konsten, där behövs inte kunskap som övrig polis behöver.
  Förmodar att alla ska traggla sig igenom hela polisutbildningen för att senare byta spår till utredare, slöseri med tid och pengar.
  Men som vanligt vi gör som vi alltid gjort.

  13
 3. Bland det viktigaste för en polis är sunt förnuft -men det är ju tyvärr en bristvara i hela samhället.
  Dagens “poliser” ska sluta jaga mopedister som kör 5 km för fort, svenska pensionärer som säger sanningen eller gamla damer som vinkar till sina väninnor (poliserna fick för sig att det var en nazist hälsning)
  Kort sagt, dom ska lära sig att skilja på det som är viktigt och oviktigt.
  Svenska poliser ska naturligtvis inte heller uppträda på homofil gycklar sammankomster. Och svenska poliser skall vara SVENSKA!
  Kvinnor är klart olämpliga som poliser, dom passar bättre på kontoret!
  Polisen ska naturligtvis tillåtas använda sina vapen i nödsituationer, men först måste den feministiska polisledningen bytas ut helt och hållet och ersättas med normala människor, annars kan det bli fel -igen!

  42
  1
  • Det handlar mycket om “plocke pinn” då en gammal tant ger samma poäng vid ingripande som en riktig gangster , de nya polischefen från Södertörn och liknande tror på allvar att kriminella blir less på det livet efter en tid . . Sedan blir allt i Sverige lugnt igen !

   14
   1
 4. Om poliserna mötte ett klientel bestående av svenskar så skulle det räcka med en polis åt gången, men nu möter de personer som ingen respekt känner för poliser eftersom de är kufer’s.
  Det behövs minst tre poliser medförande kpst och hund.

  28
 5. Vilken poliskår !!?? de som drogs ur sina tjänstebilar och inte använde de vapen som de har tillgång till när huliganer och terrorister anföll. Eller är de gamla kvinnor som de vågar släpa omkring när inte galoscherna passar vid demonstrationer. Är de läskunniga så de vet vad som gäller i deras tjänstereglemente.

  24
  1
 6. Stoppa importen av kriminella ASAP. Så kan det gå, om 20 år vänder det. Men med 82% av befolkningen som röstar på samma partier om & om igen finns ingen bättring.

  31
 7. I övriga Europa finns det drygt 100 poliser mer per 100,000 invånare.
  Och ändå har sossarna lagt allt tillrätta för att få hit kriminella .
  Tagit bort kontroller och folkräkningar . Sett till att straffen hålls låga så att de kriminella har möjlighet att förstöra för vanliga människor .
  I stället för att göra den Svenska allmänheten en tjänst och rösta bort världens sämsta Justitieminister , väljer Kajabaveh att gynna Kurder.
  Svenska skattebetalare kommer att ge igen .

  33
 8. Glöm heller inte att samtidigt har antalet “icke-polisutbildade” inom poliskåren ÖKAT till 20-25% av kåren. D V S ANTALET POLISER SOM KAN SÄTTAS IN VID UPPLOPP (OCH I FÄLT) HAR MINSKAT!

  27
  2

Kommentera