Fel i över hälften av de utländska pensionerna

INVANDRING & SKATTER. Felaktiga utbetalningar av Pensionsmyndigheten är ett omfattande problem – och nyligen upptäckte myndigheten felaktigheter i över 50 procent av fallen som gäller utländska pensioner, rapporterar SVT Nyheter. – Det är en stor utmaning för samhället. Det är ingen som tycker det är bra om pengar går till fel personer, säger Lisa Nordenhäll, enhetschef för kontrollenheten på Pensionsmyndigheten.

Ursprungsländer med högst procentandel gärningsmän var Marocko (18,1), Iran (19,4), Somalia (21,8) och Irak (23,6 procent). På andra sidan spektret finns ursprungsländer som Kina (5,9) och Filippinerna (4,7 procent). Muslimska länder är värst. SvD.

Enligt myndigheten beror det ofta på okunskap och slarv, men i vissa fall är det medvetet. Förra året gjorde Pensionsmyndigheten återkrav på 37 miljoner kronor i fall där det fanns misstanke om brott.

Nu kartläggs eventuella kopplingar mellan pensionsfusk och organiserad brottslighet. Pensionsmyndigheten betalade ut 388 miljarder kronor förra året. Det är mest av samtliga utbetalande myndigheter.

Välfärdsfusk beskrivs som en viktig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten och regeringen har satsat hundratals miljoner på de olika myndigheternas kontrollverksamheter.

Pensionsmyndigheten håller nu på att kartlägga om pensionssystemet utnyttjas av grovt kriminella. – Vi ser fall där det finns misstanke om uppsåt och det går inte att utesluta att det finns kopplingar till organiserad brottslighet, säger Lisa Nordenhäll.

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Fel i över hälften av de utländska pensionerna

 1. Sossarna har haft 8 år på sig att göra någonting åt det, vilket även Reinfeldts regering också hade. Problemet har varit känt i årtionden och har vid ett flertal tillfällen tagits upp i TV.
  Uppdrag granskning med Janne Josefsson gjorde vid något av dessa tillfällen en undersökning om vad som hände med svenska pensioner som uttdelats till folk från Balkan någonstans. Hur anhöriga fortsatte att ta ut pensionen långt efter att pensionären dött.
  Det luktar surt valfläsk nu igen.

 2. Är det därför vi svenskar får så dåliga pensioner? Som vanligt är utlänningar viktigare än svenskar för stollepartiet Socialdemokraterna. Tänk om vi kunde få en nationalistisk regering som tänkte på oss svenskar.

  6
  2
 3. Toppen på ett jättestort isberg har jag hört. Kanske man bör kalla alla myndighetstjänstemän och riksdagsledamöter medhjälpare till ett gigantiskt bedrägeri eftersom de både direkt och indirekt möjliggjort den här typen av bedrägerier mot Sveriges befolkning och de gemensamma resurserna.

  15
 4. Mycket av myglet och misskötseln som våra myndigheter ägnat sig åt de senaste 8 åren har möjliggjorts av de tigande gammelmedia. I det heliga presstödets namn förtiger de allt som de tror är negativt för Socialdemokraterna .
  Om de , Media , skötte sitt jobb skulle inte all skit växa sig så stort innan det når offentligheten .
  Journalister talar om hur viktigt deras jobb är , och det stämmer om det utförs på det sätt som bevakar makthavare och övergrepp .
  Men att vara journalist som går i makthavarnas ledband , som 90% av Svenska journalister verkar göra , är ett skitgöra .
  Det är därför yrket har så låg status .

  22
  1
 5. Jag jobbar inom försäkringsbranchen skall vi göra utbetalning kräver vi bankid registrering eller kontroll frågor innan vi gör utbetalning för att säkerställa att pengarna går till rätt person försäkringstagaren

  44
 6. Det tycks finnas ett antal odugliga myndighetschefer. De och deras anställda försnillar miljontals kronor. Ordna så att de får samma behandling som Morga!

  42
 7. Assistans fusk o nu pensionsfusk. Nån måste väl för fasen ha nån koll. Går ju inte skylla på andra hela tiden. Det här ju inte normalt. Så går de ut ena dagen o säger att vi måste höja pension till 66 år. Vi blir äldre . Skitsnack ! Arbeta parti. De är inget arbeta parti. De tänker bara på sig själva .

  52
 8. Värkar bara sitta drägg på våra myndigheter.
  Ingen koll alls..
  Fråga till dräggen:
  Hur många pensionärer finns det i Sverige..
  Å fan ni vet inte riktigt..

  45
 9. Någon överraskad att fusket är vanligast bland folk från Mena?

  Ändå fortsätter intaget av dessa figurer i hundratusental varje år Varför?

  Detta smyger både regering och Migrationsverket med, men uttalar ofta
  att dom Ukrainare som flytt från krig från ett närstående land ska skickas
  hem så fort som möjligt, eller komma i arbete?? Men detta gäller inte Menafolk?
  Man orkar inte ens ta och kasta ut dem som inte har rätt att befinna sig här?

  59
  • Sossarna är mycket väl medvetna även om pensions-fusket men bryr sig inte.
   En form av bistånd, men nu måste skatterna höjas.

   45
 10. Fölande citat är synnerligt blygsamt. “Det är en stor utmaning för samhället. Det är ingen som tycker det är bra om pengar går till fel personer, säger Lisa Nordenhäll, enhetschef för kontrollenheten på Pensionsmyndigheten.”
  – Verkligheten är en stor utmaning. Kontrollera alla! Josef och Maria infann sig för att folkräknas. Utan kontrollerad existens i Sverige inga bidag eller försörjningsstöd.

  46
 11. Inga problem säger Maggan, vi höjer bara skatten om det börjar tryta i kassan.

  52
  2
 12. Även efter parasiternas död nyttjas de av släkt o. efterkommande !
  Tala om att sagan där uttrycket “Bord duka dig”,kan med rätta översättas på dagens Abzurdistan !

  47
 13. Det är inget att gnälla om. Det är allas vårt bidrag till sossarnas röstköp .
  Eller som Magdalena uttrycker det ” Vi gör allt som vi kan som är det bästa för Sverige”
  Kanske är det vanskötseln av våra gemensamma Tillgångar som skapar motsättningarna i samhället .
  Det är mycket enklare att ropa NAZIST efter någon än att ta tag i problemet .
  Skrattretande i valdebatten i går när Annie pratar om samarbeten i alla sammanhang .
  Och så kan hon inte prata med V och SD och sedan igår ingår L , M och KD i de pariasmittade. Just en snygg samarbetade.
  Den fronten går nog ingen på .

  46
  1
 14. Det är ingen utmaning, det är fusk som släppts igenom för att dränera svenska folkets ekonomi!
  Först när det är omöjligt att hålla hemligt träder makthavare fram för att ljuga in hopp i svenskens själ. Svenskar ska känna hopp ”att nu reder allt ut sig” sedan ska hoppet dö ut, alltmedan mer invandrarbrottslighet rotar sig fast!

  53

Kommentera