Ryssland bär ensamt ansvaret för 100 dagar av krig

UKRAINA. Det har nu gått hundra dagar sedan den ryska invasionen i Ukraina inleddes. Ryssland ockuperar nu 20 procent av ukrainskt territorium enligt president Volodymyr Zelenskyj, och slaget är sedan en tid tillbaka fokuserat i östra delarna av landet.

Tusentals personer har dödats och över 6 miljoner har tvingats på flykt.

Gatustriderna fortsätter i den hårt ansatta industristaden Sievjerodonetsk i östra Ukraina. Enligt Zelenskyj har ukrainska styrkor skördat vissa framgångar under torsdagen men den övergripande militära situationen i Donbasregionen är oförändrad.

I sitt nattliga videotal fördömde han Rysslands ”besinningslösa beskjutning” i området.

Hela det tillfälligt ockuperade området är nu en plats där det råder en fullkomlig katastrof, något Ryssland ensamt bär ansvaret för.

-Pettersson säger att 20 procent av Ukraina motsvarar Schweiz och Österrikes sammanlagda yta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Ryssland bär ensamt ansvaret för 100 dagar av krig

  1. Att väst förser Ukraina med avancerade vapen ökar elden i Putins krig anser Kreml. Avancerade vapen är till för att släcka bränder. Problemet är pyromanerna!

    13
    1
  2. Anton skriver:
    3 JUNI, 2022 KL. 18:45
    Alla som inte håller med dig kallar du för putinist eller rysstroll, du är helt hjärntvättad av MSM och kan inte se helheten, endast du har rätt enligt dig själv, vakna.

    3
    10
    • Va…? Jag förklarar ganska ingående vad jag menar. Extremt ingående. Det är jag ganska ensam om! Du är MYCKET välkommen att ta en diskussion med mig!!!

      De som bara rapar upp allt de läst i Putins handbok kallar jag självklart troll och Putinister.

      Vad har DU för PERSONLIGA åsikter, förklara, jag lyssnar!

      9
      2
      • Du är helt enkelt hjärntvättad av MSM. Ingen annan media duger till dig, enligt dig så är MSM sanningen, oavsett hur mycket lögner som sprids genom MSM.

        2
        8
      • Krister. Ok! Du har alltså inga egna åsikter men tror ändå att andra är hjärntvättade… joo-då… du låter som en riktigt smart kille!

        7
        3
      • Lille Anton, jag är ingen kille, jag gick i pension i januari när jag fyllde 62 år, bara för att jag kunde och hade råd efter nästan 44 år som industriarbetare.
        Du Anton bara rapar upp allt som MSM har talat om för dig hur du ska tänka och tycka, du vägrar att tänka och tycka själv, eller att söka på alternativa media. När jag gick i skolan, slutade 1976 så sa mina lärare att man ska vara kritisk till media och söka sanningen på flera ställen och inte lita på allt som sägs på tv eller vad som står i tidningar, numera säger nog inte lärarna så till eleverna, istället blir de helt hjärntvättade av MSM. Precis som du blivit Anton.

        3
        6
      • Jag förstår hur du tänker Krister. Vi är dessutom i samma ålder.

        Kanske kan du berätta varför Putin är bra? Det är bara en enda enkel liten fråga…

        5
        1
  3. Det du säger är att vi ska ha en icke regelbaserad världsordning som grundar sig på nationalism som ger ETT land i världen rätt att på eget gottfinnande attackera, bomba, radera och förstöra sina grannländer medan de som protesterar ska hålla sansvariga för all förödelse om de inte lyder det nationalistiska landet säger? Alltså Putinism! Är du frisk?

    • Anton skriver:
      3 JUNI, 2022 KL. 21:49

      Har aldrig sagt/skrivit att Putin är bra, VART har du fått det ifrån Anton? Jag har skrivit om att det är inte sanning automatiskt genom MSM, även alternativ media skriver, alltsom oftast har alternativ media rätt.

      2
      1
      • Det finns msm som har fel och det finns alternativmedia som har rätt.

        Detta handlade dock om Putins krig mot Ukraina. Jag beskriver tydligt vad jag tycker och frågar dig vad du tycker. Har du svårt att förklara vad DU tycker? Ska vi ta en enklare fråga? Hur är vädret?

  4. Det finns ett uttryck som lyder att det är inte ens fel att två tryter. Och så är det nog.
    Hade Ukraina haft en duktig politiker istället för en skådis vid rodret hade kanske kriget aldrig utbrutit

    Jag är övertygad om att det ryssarna nu gjort hade även amerikanarna under motsvarande läge gjort

    4
    26
    • Varför är Putin ovän med alla grannar? Och ovän med i stort sett hela den fria världen?

      (Iofs är han vän med ledarna i vissa grannländer sedan han bytt ut dem mot sina egna polare. Han har dock fortfarande folken mot sig, inklusive många ryssar…)

      Personligen tror jag inte USA hade gjort samma sak, men det beror på… var det inte Trump som funderade på att börja bomba Mexiko?

      27
      1
      • Trump funderade på att bomba narkotikakartellerna i Mexiko. Den tanken kan man känna en viss sympati för

        Men bäst är nog att låta den Mexikanska regeringen sköta detta.

        12
        4
  5. Detta krig startade med den USA-orkestrerade statskuppen 2014, och sedan det året har regeringen i Kiev låtit sina nazistbataljoner mörda 14000 ryskspråkiga ukrainare.
    Ryssland gick på befolkningens begäran in i Ukraina den 24 februari i år för att få stopp på folkmordet i östra delen av landet.

    14
    38
    • Ok, så om järvas befolkning ber att någon går in och skyddar dem (tex om sd vinner valet) så är det okey?

      Oavsett vad man anser om Ukraina så har Ryssland inget där att göra!

      Ryssland har startat krig mot flera grannar. Nu senast mot Ukraina, igen.

      Putin har lovat att kriga mot flera länder om han blir klar med Ukraina…

      Jag gillar dock din grej där med att en judisk president leder en nazistarme… 🤣

      32
      6
      • Zelensky är antagligen Ashkenaser.
        Religioner hamnar tydligen i blodet och förs vidare i arvsmassan.

        Att du har blundat för det som skett i Ukraina i 8 år är för mig obegripligt.
        Du vet väl inte ens läst om Odessa massakern 2014?
        Eller om Euromajdan 2014?

        Skickar med en länk om
        azov bataljon som bonus material.

        https://sverigesradio.se/artikel/5925570

        3
        8
      • Jag har inte blundat, ingen har blundat. Alla har hoppats att Putin ska tvingas tillbaka men vi i den fredsälskande delen i världen startar inga krig. Nu har Putin passerat samma röda linje som Hitler passerade, därför har alla (utom vissa diktaturer) enats om att stoppa honom. Det är den enda och självklara lösningen på Putin.

        Om du på riktigt tror att religioner hamnar i arvsmassan så förstår jag alla dina inlägg fullt ut. En lämplig läkare kan förklara!

        9
        2
      • Antagligen desinformation på dina länkar MEN det förvånar mig inte om många Ukrainare ger upp. De som drabbas värst av idioten i öst mår naturligtvis inte bra.

        Du visar exakt vad problemet är, vissa sjuka jäklar – putinister – tror att det är en seger om man lyckas piska någon till underkastelse.

        I verkligheten är det mänsklighetens nederlag och visar hur viktigt det är att alla enas i kampen mot ondskan!

        24
        2
    • ”Detta krig startade med den USA-orkestrerade statskuppen 2014, och sedan det året har regeringen i Kiev låtit sina nazistbataljoner mörda 14000 ryskspråkiga ukrainare.
      Ryssland gick på befolkningens begäran in i Ukraina den 24 februari i år för att få stopp på folkmordet i östra delen av landet.”

      Det är bra Håkan, istället för att se sanningen så ska du som en envis åsna fortsätta upprepa lögnerna trots att de är motbevisade sedan länge.

      24
      3
  6. Putin och hans maffiasnubbar har stulit det mesta i Ryssland, finns inte mycket kvar. Därför vill han bygga imperium. Han har tagit hela eller delar av grannländer och tillsatt marionettregimer trots folkens försök till motstånd. Nu trashar han Ukraina i ett försök att tvinga dem till underkastelse.

    Putin är inte omtyckt i Ryssland men han riggade valen, ändrade lagar och låste in eller dödade motståndare för att kunna behålla makten. Det krävs ett stort nationalgarde och en privat nazistarmé för att kunna skydda honom mot frihetskämpar.

    Genom massiv propaganda och förbud mot sanningen har han skapat en bild av Ryssland och sig själv som ryssarna gärna vill tro på, eller låssas tro på. Samma teknik som i Nordkorea.

    Han har lovat att fortsätta kriget mot andra länder och hotat oss i väst. Därför angår kriget oss alla. Precis som Hitlers krig gjorde. Och svaret blir samma nu som då!

    Det kostar för oss, självklart, men att släppa lös en galning och låta honom ta vad han vill är inte ett alternativ. Omvärlden har visat ovanligt bra sammanhållning och enighet när det gäller att försvara våra grundläggande värderingar mot terror.

    Allt är självklart inte på topp i väst, många problem finns. Putin är dock inte lösningen på några problem, han skapar nya! Så länge vi försvarar demokrati och yttrandefrihet så har vi möjlighet att påverka och förändra. Släpper vi det så hamnar vi i samma liga som Nordkorea, Ryssland, Iran och många andra länder där folket bokstavligen piskas till underkastelse.

    Det är skrämmande att se hur några på bloggen har tappat greppet och ohämmat sprider Putins propaganda! De är inte många i verkligheten men de hörs mycket. Det ligger i allas intresse att stoppa dem på alla plan. Ingen ville inse vad Hitler höll på med innan det var för sent…

    38
    3
  7. Jag håller med dig till största delen. Om man gått in i Donets för att skydda de rysktalande, hade jag haft förståelse för, men att angripa resten av Ukraina i rädsla för NATO är lika löjligt som när USA gick in i Grenada för att man var rädd att Sovjet skulle bygga raketbas, Jag har insett, ju mer jag läst och lyssnat, så är USA och Ryssland samma djävla hot mot världsfreden, (om det någonsin funnits en världsfred).

    9
    4
    • Pettersson.
      Att jag länkar till Sveriges radio beror på att jag vill visa att även MSM medierna vet om Nazismen i Ukraina är utbredd.
      Det är inte bara Stepan Bandera (OAN) på 30 talet. Azov bataljon, Aidar bataljon och partiet Svoboda.
      Du som är en sökande individ bör veta det redan.

      • På 30-talet ja… sen kom 40-ralet… sen Hitler… sen 75 år till sen… Vad pratade vi om? Just det Putins intrång i Ukraina var det… vad fan har Putin där att göra menar du? Om han jagar nazister så kan han leta inom sin egna armé i första hand!

  8. Fascismen, kommunismen,nazismen och socialismen är samma skit bara olika namn och har samma mål, makt-makt-makt, globalisme(makt över allt), totalitära regimer, enevälde och tyranni. Och när Putin började sträva i riktning kapitalisme, ja då fick dessa vänsterextrema sinnessjuka varelsena panik och eldade för fullt upp under konflikten Ryssland-Ukraina, dom har hållit på med detta i många är men nu bröt ju paniken ut. Jag håller definitivt inte med Putin och Ryssland i denna konflikt men jag håller heller inte med diktatoren och nazisten/socialisten Zelenskyy. Varför är det ingen som ställer frågan, varför är USAs ”president” Biden och dom socialistiska länderna i västvärlden så jävla ivriga på att starta och hålla igång ett krig, va döljer dom??

    7
    33
    • Kul tilltag att kalla Zelenskij för nazist. Socialist kan han vara, men eftersom han är jude så. …anar jag odören av putinist i luften här ?

      24
      • Alla de olika socialistiska sekterna hatar judar, det är en del av den socialistiska fundamentalismen.

    • Fascism och socialism skiljer sig på ett antal viktiga punkter.
      1. Fascism har inte massmord som samhällsomdanande verktyg
      2. Fascism urskiljer inte judar som en extra neslig grupp att bekämpa
      3. Fascism har inte identitetspolitik

      Det enda fascism och socialism har gemensamt är att de är till vänster på den politiska skalan.

  9. Ryssland har stulit 100 000 tals barn som deporterats, de barn som inte uppför sig som önskat klipper man sönder öronen på. Men inte många i väst bryr sig.
    Köp inget ryskt.

    19
    13
    • Finns inget ryskt att köpa förutom olja! Jo, förresten, Moskvitch! Funkar på disel eller fotogen, och vodka precis som alla ryssar!

      26
      1
      • USA har under många år köpt alla sina större raketmotorer till rymdprogrammen från Ryssland.

        14
        8
      • Missade det när jag kollade hemma och i butikerna runt omkring, inget ryskt där inte…

        Som du säger, sovjet, en stormakt, och sen ryssarna la väl rätt mycket ”krut” på rymden och raketer under 50-år så de borde kunna sina saker.

        (Sen blev de väl omkörda av Tesla på några få år…)

        25
        3
    • Mycket kan man beskylla ryssarna men att de stjäl barn tror jag inte på.

      Har du bevis eller en länk till ditt påstående.

      Tänk på att alla ryssar inte är som Putin och hans kleptokrater.

      24
      3
  10. FN har spelat ut sin roll.

    Fascismen är tillbaka och Ryssland går i täten tillsammans med islamisterna.

    36
    5
  11. Nja, det här har kunnat undvikas om FN och resten av världen reagerat stenhårt då Ryssland ockuperade Krim samt tog delar av östra Ukraina 2014.
    Det skulle inte omvärlden accepterat.

    37
    4
    • Medan människor försöker hitta en syndabock för det som sker i Ukraina så trappas konflikten upp.
      20 länder går i takt för att förse Ukraina med vapen och underrättelse information.
      Finland och Sverige gör lägligt en Nato ansökan efter att Sverige har skickat vapen till Ukraina.
      Det vi beskådar nu är starten på WW3 och risken är stor att Norden kommer att bli slagfältet.

      Västvärldens önskan att sopa bort internationell rätt och istället införa en ”regelbaserad världsordning” kräver att det nationalistiska Ryssland utplånas.
      Kampen mellan globalism och nationalism.

      Man tillåter sig till och med att ledas av Zelensky och Kolomoisky för att offra folket i Ukraina.
      Det är helt obegripligt.

      FN skapades efter andra världskriget för att förhindra ett nytt världskrig i framtiden.
      Var är de nu när konflikten i världen eskalerar?

      2
      11
      • Det du säger är, att vi ska ha en icke regelbaserad världsordning som grundar sig på nationalism som ger ETT land i världen rätt att efter eget gottfinnande attackera, bomba, radera och förstöra sina grannländer medan de som protesterar ska hållas ansvariga för all förödelse om de inte lyder vad det nationalistiska landet säger? Alltså Putinism! Är du frisk?

Kommentera