Polisen inte rustad för att möta morden

BROTTSLIGHET. Morden i Sverige har ökat i mycket högre takt än tillväxten inom polisen. Det säger rikspolischef Anders Thornberg till SvD, efter tidningens granskning som visar på stort missnöje inom polisen, bland annat med att det saknas erfarna mordutredare.

I grunden är inte polisen rustad för att möta det här. Det tar lång tid att bygga upp en polisorganisation från grunden, säger Thornberg.

Han säger att han inte är nöjd med uppklarandegraden men påpekar att det är en försvårande omständighet att inte ens de som själva råkar ut för skjutningar vill vittna.

Thornberg säger vidare att han bedömer att det fortsatt finns förtroende för honom och att han inte har planer på att avgå.

-Pettersson säger att Thornberg har rätt. Sveriges rättsväsende klarar inte av Mellanösterns kriminella, då kan man som regeringen vill försöka bygga ut polisen eller göra som jag med flera tycker är bättre, minska antalet kriminella från Mena…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Polisen inte rustad för att möta morden

 1. Om en polis blir det minsta hårdhänt så så exploduttamefanderar hela presskåren och demonstrationer mot polisvåld startar.
  Hur skall det fungera så länge syltryggarna sitter inne med våldsmonopolet?

  Likaså varför utvisas inte flera och varför blir de utvisade kvar? Bara för att de kanske skulle få ett strängt straff på hemmaplan, vi ska inte lägga oss andra länders straffskalor.

 2. Morden i Sverige har ökat i mycket högre takt än tillväxten inom polisen.

  Men importen av kriminella element består.

  15
 3. Det behövs ett helt nytt ledarskap i Sverige!!!!

  Saft och bulle spetsat med pizzor duger INTE längre

  17
 4. Hyr in Duterte och gör honom till rikspolischef under ett par år så kanske det händer något, för dom
  här mesarna som sitter nu är ju fullständigt handlingsförlamade.

  14
 5. Och Magdalena tycker att Morgan ska lalla vidare och sitta kvar. Har hon inget omdöme överhuvudtaget som låter en sådan sopa sitta kvar efter efter åtta totalt misslyckade år.

  27
 6. Och pratar man med polisen är det invandring som är den ENDA orsaken till alla mord!
  Polis säger också att kontrollen tappades för över 20 år sedan, samma polis berättar att riksdagen har haft full insikt i förfallet!

  Sprid det här, i politikers och polisens sociala medier så att de vet att deras lögn och försök att lura svenskar är genomskådad! Det lockar fler inom polis att komma ut ur garderoben och berätta hur illa det är!

  30
  1
 7. Nähä, vad är svensk polis rustad för..?? Att jaga fortkörare på motorvägar och 90-väg..?? Var på Järvaveckan och där var det fullkomligt nedlusat med snutar. Och nu när det är nåt klimattoppmöte i Stockholm spärrar snuten av i det närmaste hela staden. Och då finns det resurser, minsann…. Men när det krävs insatser mot det invasiva våldet i förorten, då blir det genast svårt och resurser saknas…. Som GW sa, sparka hela polisledningen.

  32
  1

Kommentera