USA:s jättefartyg ligger för ankar i Stockholm

FÖRSVARET/NATO. Amerikanska marinens 267 meter långa landstigningsfartyg USS Kearsarge anlände under torsdagen till Stockholm, rapporterar SVT Stockholm.

Fartyget är ett av ett 40-tal som befinner sig i Sverige i samband den årliga Natoövningen Baltops i Östersjön. Det ligger nu för ankar vid Gröna Lund i centrala Stockholm.

Det är inte så ofta så här stora fartyg är i Östersjön, säger Jimmie Adamsson, kommunikationschef vid marinen.

USS Kearsarge, Stockholm. Bild Twitter

Fartyget passerade under Öresundsbron i mitten av maj och har på vägen till Stockholm hunnit besöka Tallin och Helsingfors.

-Pettersson säger att Sverige är inte med i Nato…

Att 40 Nato-fartyg gästar Stockholm är bara en tillfällighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “USA:s jättefartyg ligger för ankar i Stockholm

 1. Att 40 Nato-fartyg gästar Stockholm är bara en tillfällighet.
  Jag tror inte på slumpen.
  Man provocerar fram ett Nato medlemskap.
  Nato övningar ska givetvis inte neutrala länder delta i.
  Vilket land ska fredsförhandla i dagens Korrupta värld?

  11
  6
 2. När jag åkte båt på sjön Vättern, brukade jag programmera GPS:en i förväg och följa kursen noga, för det finns faktiskt grund på vissa platser. Jag innehar naturligtvis ett sjökort. Samtidigt vet man precis vad man håller på med och hur långt det är kvar. Inget åt slumpen alls.

 3. Det krävs stor noggrannhet för att kunna segla in ett så stort fartyg i den långa trånga farleden.

  11
  • De har säkerligen GPS. Det är farvatten jag är förtrogen med sedan jag gjorde rekryten. Så gott som dagligen under sex veckors tid åkte vi med färjan mellan Skeppsholmen och Galärvarvet. Resten av de 12 månader i flottan slapp jag sjön. Lika bra var väl det för jag far illa när det gungar.

 4. hmmm?? Hur drivs fartygen vad släpper dom ut? nu får väl daniel hellden bekymmer med utsläpp CO2 på Hornsgatan? visst ja det gällde ju bara bilarna som åkte där

  32
  1

Kommentera