Staden förstörs, kvarter för kvarter

UKRAINA. ”Staden förstörs hänsynslöst, kvarter för kvarter”. Så beskriver borgmästaren Oleksandr Striuk ryssarnas framfart i Sievjerodonetsk, enligt AP.

Sievjerodonetsk

Striuk uppskattar att omkring 13.000 av de drygt 100.000 invånarna fortfarande finns kvar i staden. Alla försök att få ut civila har dock avbrutits till följd av de intensiva striderna. Dessutom har elektriciteten stängts av och många har inte tillgång till vatten, mat och mediciner.

Striuk säger att minst 1.500 invånare har dödats i kriget hittills.

Civila dör i direkta attacker, av skador och under rasmassorna från förstörda byggnader eftersom de flesta gömmer sig i källare och skyddsrum, säger han.

-Pettersson säger att Ryssland terrorbombar en oberoende erkänd Europeisk stat till grus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Staden förstörs, kvarter för kvarter

 1. Klart att staden blir en grushög om Ukraina placerar trupp i varje hus, De skjuter på rysk trupp som naturligt skjuter tillbaks. Vad väntar sig Ukrainarna resp UK/US? Och om mot förmodan en Ukrainsk borgmästare skulle ordna så att Ukrainska försvarslinjer läggs utanför stadskärnan, varvid ryssarna inte behöver beskjuta denna, så kommer Ukrainarna själva att skjuta sönder stadskärnan, för att hindra att Ryssarna tar över något användbart. Å andra sidan är borgmästaren avrättad vid det laget. Det är gott om ”Azov-bataljoner” i Ukraina.

  6
  28
  • LOL… umm, nej så jobbar de inte.
   Däremot siktar ryssarna in sig på skolor, dagis, sjukhus, gallerior, varuhus, vårdhem och andra viktiga ”militära” mål i tätorterna. Sedan om några bostadshus ryker med i den allmänna ödeläggelsen bekymrar dem inte eftersom ryssarna är endast ute efter att terrorisera och mörda så många som möjligt då de inte har kapacitet eller utrustning för att jobba med mer än en liten offensiv åt gången. Just nu är den lokala ryska offensiven runt Sievierodonetsk – en obetydlig stad men det är där de är.

   18
   2
 2. Är det inte dags nu att USA bekänner sig besegrade och ber Ukraina lägga ner vapen. Kriget går ju åt h-vete för Ukrainas del. Jag vet att Pettersson inte tycker om att jag lägger ut länkar, men lyssna på den här

  8
  30
  • Ryssland har redan förlorat kriget. Det kommer att ta decennier för dem att komma tillbaka på världsmarknaden efter att Putin avgått eller dött.

   28
   8
   • Redan innan kriget var Ryssland utsatt för ett antal embargon. Under några år påverkade dessa Rysslands ekonomi. Sedan kom Rysk produktion av ersättningasvaror igång. När främst Elektronik ersättes med egna produkter var dessa avsevärt billigare, mer kompakta och och effektivare. EU (UK/US) vet att de miljoner arbetstillfällen som försvann aldrig kommer tillbaks OCH att nu köper EU-företag via omvägar istället ryska produkter, som är bättre än vad EU-länder producerar.
    Det dröjer inga decenier innan Ryssland är tillbaks, eftersom Ryssland aldrig har lämnat världsmarknaden. Propagandan från UK/US är bara ”önsketänkanden”.

    6
    28
 3. Ryssarna ser inte massmord av civila som ett problem då de ändå inte har några planer på att behålla dem. Eventuella ukrainare som överlever kommer att likvideras eller deporteras i en efterföljande ockupation. Landet ska istället besättas med regimtrogna personer.

  27
  7
  • Du har uppenbarligen ingen överblick.
   Ryssarna BEHÖVER INTE likvidera resp deportera. Detta har Ukrainska Azovs (nazister) effektuerat sedan 2014. Det är ingen slump att Ukrainare flytt Ukraina p g a fördrivning, massmord etc. Före kriget fanns i Ungern ca 1 miljon, Polen 2 miljoner, resten av Europa ca 1 miljon, 1-2 miljoner i Vitryssland, 1-2 miljoner i Ryssland, ca 5 miljoner i Donbass, varav ca 4 miljoner bofasta, för att nämna något. Enligt EU regler får dessa INTE kallas krigs- eller politiska flyktingar. I Ungern/Polen kallas de gästarbetare. Faktum är att Ungern/Polen tagit emot mest äkta flyktingar i Europa, även om EU-kansleit anser att dessa flyktingar borde varit med ursprung MENA och muslimer.
   Viktigast är dock att dessa krigs-/politiska flyktingar snabbt är i jobb dit de kommer och bidrar, vilket inte får nämnas av EU-media. De är också relativt unga och välutbildade, just de som du påstår skall likvideras/deporteras. Detta fixade således Ukrainska diktaturen SJÄLV! Kort före krigsutbrottet klagade Ukrainska Arméledningen över att så många unga hade ”utvandrat”, alltså fördrivits, att armén saknade personal att mobilisera för de moderna förbanden.
   Vid krigsutbrottet hade Ukrainas befolkning redan reducerats med ca 1/3 och var ca 30 miljoner. EFTER krigsutbrottet har flyktingströmmen fortsatt, så att ytterligare miljoner lämnat Ukraina. EU försöker hindra dessa flyktingströmmar och tvinga flyktingarna tillbaks. Tänk på vilka uttalanden som svenska sossarna gör om dem. Tänk på hur ofta Ukrainska politiska flyktingar utvisats från Sverige TROTS att de skaffat jobb och bidrar. EU-kansliets avsikt är att hålla Ukrainska diktaturen med mest möjliga kanonmat.
   Nazister har aldrig haft några skrupler om att skicka ANDRA in i döden.

   5
   27
   • Du kallar Ukraina för en diktatur, vad menar du att Ryssland är??

    19
    3
   • Jag har frågat Roland om vilka hans källor är med länkar men får inget svar så troligen har han Putins privata telefonnummer…

    16
    3
 4. Dom som tar sådana beslut är allvarligt sjuka i huvudet, dom tror att
  följden ska bli underkastelse, men det har motsatt verkan, ett obeskrivligt
  hat byggs upp!

  27
  4
 5. Det är en fruktansvärd situation detta för den befolkning som inte kunnat ta sig därifrån av olika orsaker.Förmodligen är många levande begravda under rasmassorna.Det finns inga ursäkter för dessa massmord på civilbefolkningen sedan kan alla Putinkramare här försöka rättfärdiga vansinnet med än det ena och än det andra.Det här är ren och skär utrotning och ska inte kallas något annat…….

  30
  9
  • Jag tycker att mord på civila är fruktansvärt. Men varför är det bara hemskt när exempelvis Ryssland gör det. Det finns andra länder som mördat miljontals civila utan att drabbas av en enda sanktion. Varför är mord på civila bra när ett land gör det, medan det ses som ett krigsbrott när andra gör det. Ukraina har inte den blekaste av chans att gå segrande ur den här konflikt, så varför inte bara ge upp och rädda sin befolkning. Fler och fler länder börjar tröttna på komikerns krav på mer vapen och pengar. Kriget går inte som USA ville att det skulle gå, så därför vänder man nu blicken mot östra Asien istället

   10
   30
   • Är det så svårt att förstå att om Ukraina ger upp och låter Ryssland vinna så gör Ryssland som de brukar. Då fördriver och mördar de ursprungsbefolkningen, speciellt den välutbildade eliten, sedan flyttar ryssar in och tar över.

    När de är klara med det är det dags att ”befria” nästa land…

    26
    8
   • Tavarish, att envist hålla fast vid en ”sanning” som inte existerar kommer bara göra dig deprimerad i slutändan. Ryssland har inte en chans att vinna detta krig. Det finns egentligen bara ett slutresultat och det är ett totalt ryskt tillbakadragande med en återgång till 2013 års rysk-ukrainska gränser.
    Ryssland kommer att förlora Sevastopol och får bygga en ny flottbas inne vid Azovska sjön.

    12
    2
 6. ”Den ryske generalen ger order om, inta staden snabbt ös på av bara fan.”
  Staden intas, generalen kommer för inspektion, han ser grus och spillror, och utbrister ”djävla idioter det här var väl inte värt att kämpa om, en enda stor grushög.”
  Det är vad krig gör med en stad.

  7
  5
 7. Så skulle det vara också i Sverige ifall ryssen kom till landet. Östersjöns botten är rätt plats för ryssen i så fall.

  26
  5
  • Du menar om USA hetsar igång ännu ett proxi-krig, denna gång med Sverige som skådeplats och svenskarna som kanonmat?

Kommentera