Migranter flygs till Rwanda 14 juni

INVANDRING. Om två veckor, den 14 juni, planerar Storbritannien att skicka den första gruppen med migranter till Rwanda, rapportar Sky News.

Priti Patel och Vincent Biruta, Rwanda

Landets inrikesdepartement har börjat skicka ut brev som meddelar migranterna att de kommer skickas till det afrikanska landet.

–  Vårt världsledande partnerskap med Rwanda är en viktig del av vår strategi för att se över det trasiga asylsystemet och bryta de onda människosmugglarnas affärsmodell, säger inrikesministern Priti Patel.

Storbritanniens regering meddelade tidigare i våras att det tänker skicka illegala migranter som har tagit sig över Engelska kanalen till Rwanda.

Beslutet har mött skarp kritik, bland annat av FN:s flyktingorgan UNHCR.

-Pettersson tycker det är en bra början. Följer resten av Europa efter så slutar snart de ekonomiska och illegala migranterna komma…

Hoppas att “flyktingarna” inte förstör Rwandas huvudstad Kigali som de gjort med många europeiska städer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Migranter flygs till Rwanda 14 juni

 1. Jag tror nog att Rwandas polis och militär kan handskas med “flyktingar” som kräver allt betydligt bättre än Europa med alla dess aktivister gör. Det landet kommer nog att klara av så att deras land överlever flyktingströmmen. Och dessutom tjänar landet pengar på det. Då kommer ingen att få sabotera det.

 2. Om migranter från MENA-länderna till Sverige, skriver socionom Birgitta Sparf i Det Goda Samhället, att de både kan få betalt för att inte arbeta och samtidigt skaffa sig obegränsat antal barn.
  -”De socialdemokratiska trygghetssystemen har perverterats så till den milda grad att man kan flytta hit från Mellanöstern och Afrika och från dag ett åtnjuta samtliga våra barn- och familjerelaterade förmåner. Utöver bidrag till den egna försörjningen. Detta betyder att man kan börja alstra nya barn redan på flyktingboendet. För att sedan, efter att man fått sitt uppehållstillstånd, fortsätta med denna lukrativa verksamhet. Vi tjänstemän inom socialtjänst och arbetsförmedling ska upplysa Fatemeh från Somalia:– I Sverige arbetar både kvinnor och män!”
  https://detgodasamhallet.com/2022/06/01/birgitta-sparf-om-orsak-och-verkan/#more-58920

  26
 3. Jag stödjer rätten att söka asyl.
  Kan Rwanda erbjuda det och uppehållstillstånd om den sökande behöver det så är det bra.

  9
  4
  • Javist, i första säkra land, men inte genom att åka genom 10-12 lander
   slänga passet och sen komma in i Sverige utan att kunna bevisa vem man är!

   26
 4. Det kanske slutar med att alla vill till just Sverige för det blev det enda landet i Europa som inte skickar migranterna vidare till andra länder….

  42
 5. Kommer de väl ”hem” så lugnar dom ner sig.. inte fan vill dom förstöra sitt eget land…

  39
 6. “Hoppas att ”flyktingarna” inte förstör Rwandas huvudstad Kigali som de gjort med många europeiska städer…”

  De har nog större vana av oredligt folk.

  48

Kommentera