Zelenskyj mötte soldater på första resan sedan kriget

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har för första gången sedan kriget började den 24 februari lämnat Kyiv-regionen. Det uppger hans stab enligt Reuters.

Presidentens första resa från huvudstadsregionen på 94 dagar gick till Charkiv där han träffade ukrainska soldater.

”Jag känner en gränslös stolthet för våra soldater. Varje dag riskerar de sina liv och kämpar för frihet i Ukraina”, skriver presidenten på Telegram och tackar för deras tjänstgöring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “Zelenskyj mötte soldater på första resan sedan kriget

 1. Magnus B påpekar korrekt här nedan att i bloggen råder – “det ett kompakt ryss- och rysslandhat.”

  Pettersson kommenterar skenheligt: – “Jag har flera gånger skrivit att vi måste skilja på Putin och hans gäng och det ryska folket.” Samt att – “Du ska inte prata om ett kompakt rysshat när många, kanske de flesta kan skilja på Putins regeringen och det ryska folket.”

  85% av det ryska folket ger Putin tumme upp för sina beslut under inbördeskrigen i Georgien och Ukraina;
  https://www.reuters.com/world/europe/putins-approval-rating-soars-since-he-sent-troops-into-ukraine-state-pollster-2022-04-08/

  Pettersson menar väl i så fall att det är det ryska folket som är Putins gäng? Eller vad är skillnaden?

  6
  3
  • Enligt Putin pågår inget krig i Ukraina. Det är det som det ryska folket tar ställning till.

   Dessutom är en stor del av oppositionen inlåst eller förbjuden.

   Att tro något annat är skenheligt. Putin i förde inte en lag där den som kritiserade de ryska militära insatserna kunde få 15 års fängelse för att han var populär och demokrat.

   3
   8
   • Nej, det pågår inget “krig” i Ukraina. Det liknar mera en polisinsats med tunga vapen.
    Ett verkligt krig, – “The American Way”, skulle redan första veckan ha förvandlat Kiev till en grushög.

    I Ukraina är all opposition förbjuden och avrättas.

    Det är inte Putin som stiftar lag eller startar krig i Ryssland,
    – det är deras riksdag, duman, som på de folkvaldas begäran utfärdar en petition som Putin bara kan avslå eller godkänna.

    5
    1
   • “I Ukraina är all opposition förbjuden och avrättas” har Putin sagt det?

    Eller menar du de mandat som skulle ha blivit tillsatta i direktval i rebellkontrollerade områden i sydost och på den ryskt annekterade halvön Krim lämnades vakanta 2014. Sedan valet 2019 är 26 platser vakanta.

    På filmen som är en vecka gammal besöker Polens president Duda Ukrainas parlament och då fungerade demokratin.

    https://youtu.be/cXymWU0WGe0

    1
    4
   • Detta är inte vad du kallar fungerande demokrati;

    Den 20 mars stängde president Volodymyr Zelenskyys regering av 11 ukrainska politiska partier med hänvisning till deras påstådda “kopplingar till Ryssland”. De flesta av dem var små och i stort sett obetydliga förutom Medvechuks parti, som kom tvåa i parlamentsvalet 2019 och säkrade 44 av de 450 platserna i Verkhovna Rada, Ukrainas parlament.
    https://iwpr.net/global-voices/ukraine-outlaw-pro-russian-political-parties

    I begreppet “all opposition” inkluderas även gatans parlament som, med Zelenskyys goda minne, tillåter saklös avrättning av alla civila som bär en vit armbindel för att skydda sig mot rysk beskjutning.

    4
    1
 2. Yttrandefrihet är en grundpelare i ett fungerande samhälle. Vissa filosofier godkänner inte yttrandefrihet tex islam. Är det rimligt att vi därför måste anpassa oss och hålla käften om vi är kritiska mot islam? Är det rimligt att vi inte får förolämpa islam och bränna koranen samtidigt som muslimer kan använda yttrandefriheten i vårt civiliserade samhälle för att attackera oss?

  Putin använder samma taktik, förbjuder kritik men kräver att få framföra sina lögner med hänvisning till yttrandefriheten.

  Vissa på bloggen har samma synsätt. Men de är bara troll även om de låter mycket!

  27
  37
  • Vad blundrar du om?
   Det räcker med att du kallar folk för troll för att förstå din inställning till yttrandefrihet.
   Man sätter inte en etikett på meningsmotståndare om man vill föra en diskution.

   34
   17
   • Vad är det du inte förstår? Yttrandefrihet är viktigt! Alla ska ha yttrandefrihet! MEN det finns vissa filosofier som inte godkänner yttrandefriheten, tex islam och putinism. Då bör de följa sina egna regler och helt enkelt hålla käft!!!

    20
    37
   • Anton tänker nog på Sveriges regering, Google, Facebook, Youtube ock svensk statsmedia samt övriga svensk media och hmf-lagen när det gäller censur samt att förtycka yttrandefriheten. Precis som i Ukraina där “antiukrainska” politiska partier och yttringar är förbjudna.

    Det är märkligt hur vissa här inte ens försöker se mer än en bild av Ukraina och Ryssland. Dvs den officiella bild som bestäms av just ovan uppräknade parter

    10
    1
 3. I Ryssland gäller censur. Sanningen stoppas. Några på bloggen gillar Ryssland och när man föreslår att vi kör den ryska stilen, mot dem, med censur, då blir de förtvivlade… TROLL!

  38
  52
  • Det finns desinformtion! I Ryssland får man veta att orcherna blir hyllade och mottagna med blommor när de befriar Ukraina…

   51
   60
   • Anser du då att ALL religion är desinformation, eller ALLA ideologier och trosuppfattningar, eftersom det är synsätt på tillvaron, men inte själva tillvaron i sig?

    Anser du därmed att uppfattningar om hur saker och ting förhåller sig, är förkastliga?

    0ch hur ska då saningen nås, om man inte spanar efter den på sitt sätt! Men att VETA den, hur vet man egentligen det riktigt säkert?

    Vissa s k konspirationsteorier, visar sig ju med tiden vara helt sanna! Så den dolda sanningen måste sökas bakom dimmorna, men genom tro på en ide’ om hur något förhåller sig.

    HUR KAN DETTA VAR DESINFORMATION, NÄR DET BARA ÄR ETT ALTERNATIVT SYNSÄTT, OCH EN ALTERNATIV TRO, D V S ETT OLIKTÄNKANDE GENTEMOT DEN GÄNGSE PROKLAMERADE OFFENTLIGHETSBILDEN!

    42
    19
   • Jag anser att det ska finnas yttrandefrihet. Jag anser även att den som inte medverkar till yttrandefrihet ska inte själv ha rätt till yttrandefrihet. Eftersom Putin stoppar yttrandefriheten bör rimligen även åsikter till stöd för Putin stoppas.

    28
    45
 4. Anton.
  Ta det lugnt.
  Att ha olika åsikter är sunt och ska givetvis inte censureras.
  Ta en debatt istället för att anklaga och fördöma andra människors åsikter och verklighet.
  Tror du på fullaste allvar att Ryssarna är intresserade av petterssonsblogg?

  114
  83
  • Säg det till Putin, han är den ende som censurerar. Därför är det rimligt att vi också börjar göra det. Du får ringa din chef och snacka med honom om censur!

   65
   93
   • Anton.
    Eftersom Putin censurerar så vill du censurera oss.
    Fattar du inte att det är du som går Putins ärende.

    90
    55
   • Gammeldags svensk, varför tror du att mitt inlägg avser dig?

    52
    73
   • Anton.
    Jag tycker att yttrandefriheten är viktig för alla.
    Jag tar inte ditt inlägg personligt.

    38
    22
 5. Du ska vara stolt Pettersson, att ryssarna anser dig vara en så stor opinionsbildare att de avsätter grupper som bombar din blogg med trams. Ett par tre stycken i stöten med 5-10 alias.

  Fascisttrollen har en rysk manual att följa. Den kanske funkar i Ryssland men här blir folk bara mer och mer övertygade om hur sjuka Putins fascister är. Motståndet mot Ryssland ökar i takt med alla korkade inlägg.

  I Ryssland har Putin förbjudit sanningen, endast ”nyheter” godkända av Putin är ok, annars blir du inlåst 15 år. Här i väst förstår alla varför Putin censurerar, han vill stoppa sanningen och sprida sina egna lögner. Kommer sanningen fram i Ryssland så blir han dödad!

  Varför hjälper du, Pettersson, honom sprida sina lögner? Han förbjuder dig att framföra din åsikt i Ryssland, varför låter du honom sprida sina lögner på din blogg?

  Stäng av de där pestråttorna som bombar bloggen med påhittad skit. När Putin tillåter fria media (det lär aldrig hända) så kan du tillåta fascisterna att skriva på din blogg igen, men så länge Putin censurerar så är det logiskt riktigt att vi censurerar Putin!

  En gång för alla: Putin attackerar sina grannländer och han har hela den fria världen mot sig. Detta är ett krig mellan gott och ont. Det kommer att fortsätta tills orcherna drivits tillbaka till Rysslands mörka hålor. Det är helt omöjligt att ge efter för Putin eftersom han själv sagt att han ska ta flera länder. Han kommer att stoppas! Sen om han hotar med kärnvapen eller använder kärnvapen så blir det så. Han är inte ensam om att ha kärnvapen så det blir småsmulor av Ryssland, och kanske av världen utanför…?

  Alternativet, att ge efter och låta Putins faschister med hjälp av nazisterna i wagnergruppen sprida sin terror i världen, det finns inte!

  111
  122
  • Hallå!

   Du beter dig ju själv som en Putin, som vill censurera och förbjuda!

   Det fria ordet, är just fritt, utan reglering, begränsning och förtryck, vad man än tycker!

   85
   61
   • Jag vill inte censurera. Jag vill att alla filosofier som godkänner yttrandefrihet själva ska erhålla yttrandefrihet. Andra ska inte det!

    24
    39
  • Jag har flera gånger frågat vilka medier Putins vänner använder eftersom de kritiserar bloggens källor som redovisas öppet med länkar men jag har inte sett några svar mer än “trovärdiga”, “neutrala” osv. Inga namn och inga länkar. Putins vänner i ett nötskal…

   32
   17
   • Pettersson.
    Jag har följt Patrik Lancaster, Graham Philips och Eva K Barret som är journalister på plats i ukraina
    Var kommer din information ifrån?

    33
    10
   • Eva K Barlett är en “fantastisk” källa. Bartlett beskriver sig själv som en “oberoende författare och rättighetsaktivist.”

    Barlett skriver på RT:s webbplats, alltså den statliga ryska propagandacentralen.

    Kritiker hävdar att hennes förespråkande var att delta i en desinformationskampanj där syftet var att minska Assads regims ansvar för urskillningslösa mord under kriget i Syrien och att hon nu flyttat fokus till att förminska ryssarnas brott och öka Ukrainas skuld i kriget där.

    7
    7
  • “I Ryssland har Putin förbjudit sanningen, endast ”nyheter” godkända av Putin är ok, annars blir du inlåst 15 år. Här i väst förstår alla varför Putin censurerar, han vill stoppa sanningen och sprida sina egna lögner. Kommer sanningen fram i Ryssland så blir han dödad!”

   Hmm.. ungefär som när Zelenskyj förbjuder “anti-ukrainska” partier att bedriva politiskt arbete i Ukraina. Eller som när han tar kontrollen över media i Ukraina.

   5
   2
 6. “”Jag känner en gränslös stolthet för våra soldater. Varje dag riskerar de sina liv och kämpar för frihet i Ukraina”, skriver presidenten på Telegram och tackar för deras tjänstgöring.”

  Om Telegram:

  “WHO OWNS TELEGRAM?
  Telegram was founded by Pavel Durov and his brother Nikolai in Russia, however, they have now moved their headquarters to Berlin, Germany.

  Pavel Durov, 33, is a Russian billionaire who is known as ‘Russia’s Zuckerberg’ after he launched the country’s biggest social media site Vkontakte, better known as VK. However, he was later dismissed from being the company’s CEO.

  According to Forbes, he is worth a huge $3.4 billion and currently lives in Dubai after he refused to cooperate with the Russian secret services and provide encrypted data of Vkontakte users.

  After leaving Russia, he gained citizenship in Saint Kitts and Nevis through donating $250,000 to the country’s Sugar Industry Diversification Foundation, and secured US$300 million in cash within Swiss banks, which allowed him to launch Telegram.

  He still remains the majority shareholder and CEO of Telegram in 2021.”

  https://www.hitc.com/en-gb/2021/01/14/who-owns-telegram/

  Den korrupta Zelenskyj och många här på bloggen samt i övriga Sverige och västvärlden säger ju att Putin och Ryssland är onda med tvekar inte att använda Telegram. Konstigt… finns det trots allt ryssar man kan lita på?

  Dubbelmoral är inte dubbelt så bra brukar man ju läsa på denna blogg.

  15
  27
  • Vem på bloggen har sagt att det inte finns ryssar man kan lita på?

   Jag har många gånger nämnt att vi inte ska döma ryska folket efter vad Putin och kleptokraterna ställer till med.

   24
   9
   • Det enda man kan lita på, är det man litar på, men sant behöver det inte vara för det! MEN ABSOLUT INTE DESINFORMATION!!!

    8
    11
  • Vem av Ukrainavännerna här på bloggen har fördömt västs diskriminerande av ryska idrottsmän och -kvinnor, förslag från svenskar att utvisa alla ryssar från Sverige eller till och med att hindra en rysk dirigent att jobba (det var i Tyskland)?

   Jag har då inte sett sådana uttryck här på bloggen. I stället är det ett kompakt ryss- och rysslandhat.

   8
   3
   • Då har du läst dåligt. Jag har flera gånger skrivit att vi måste skilja på Putin och hans gäng och det ryska folket.

    Jag tycker det är bra att ryska lag förbjuds deltaga i internationella turneringar vilket dom redan var innan kriget på grund av avslöjanden om statskontrollerad doping. Ryssland fick vara med i OS i Peking under neutral flagg.

    Inviduellt får ryska atleter deltaga i vissa idrotter, bland annat tennis. Varje förbund bestämmer tror jag.

    Du ska inte prata om ett kompakt rysshat när många, kanske de flesta kan skilja på Putins regeringen och det ryska folket.

    Jag har inte sett några förslag om att utvisa alla ryssar, men jag läser inte alla kommentarer. Har det förekommit är det någon enstaka idiot.

    5
    7
   • Pettersson: Om det är bra att ryska lag med oskyldiga idrottskvinnor och -män förbjuds att delta i sportsliga sammanhang undrar jag varför t.ex. idrottsmän och -kvinnor från Saudiarabien, Quatar och Egypten, med sina diskriminerande styrelseskick, inte straffas på samma sätt.

    För övrigt läs kommentarerna under “Ryskt fartyg i syrisk hamn – kan ha 30 000 ton stulet spannmål ombord”. Där har du några bevis på generellt rysshat.

    6
    2

Kommentera