Erdogan till Macron: Sverige går i strid mot Natoandan

NATO. Turkiet har fortsatta invändningar mot svenskt och finländskt medlemskap i försvarsalliansen Nato, sa president Recep Tayyip Erdogan när har tidigare under torsdagen talade i telefon med Frankrikes president Emmanuel Macron.

Erdogan till höger med sina vänner.

Erdogan framförde att Sverige och Finlands kontakter med individer och institutioner anslutna till PKK och YPG strider mot Natos anda, uppger det turkiska presidentkansliet enligt nyhetsbyrån.

Den kurdiska gerillaorganisationen PKK är terrorstämplad av Sverige, men varken Sverige, USA eller EU klassar YPG som terrorister. Kurdiska organisationen YPG gick i täten som västvärldens allierade i krigsinsatsen mot terrorrörelsen IS i Syrien.

Enligt det franska presidentkansliet uppmanade Macron Erdoğan att respektera Finlands och Sveriges ”självständiga beslut som fattats genom demokratiska processer”.

-Pettersson tycker vi och Nato ska ställa krav på Turkiet och president Erdogan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Erdogan till Macron: Sverige går i strid mot Natoandan

 1. Ta avstånd mot och utvisa terrorister är väl just det bästa för Sverige och kan aldrig betraktas, som offer för att tillmötesgå Turkiets krav. Sverige och övriga grannländer har tagit tillbaks och försörjer åtskilliga IS-terrorister. Så visst misstroende kan vara befogat även om Turkiets motstånd inte förtjänar att kosta Finland och Sveriges totala försvarssäkerhet. Terrorister har även kommit från Turkiet till Sverige. Dålig respekt för Sveriges demokratiska självbestämmanderätt från Turkiets regering kan faktiskt delvis ha verkliga orsaker från tveksam bidrags- och Sida-verksamhet, som jag tyvärr kan för lite om. Men att totalvägra Sveriges och Finlands medlemskap i Nato är inte seriöst.

  1
  1
 2. Efter utrikesministerns anfall så blir det nog svårt att få med sig turkarna på ett ja i NATO. Sedan ska man även titta på Turkiets vänner. Putin är bland andra en sådan. Och jag TROR att om Putin säger Njet så kommer Erdogan att säga Numara till ett svenskt medlemskap

  2
  1
 3. Magdalena och c:o som ofta poängterar hur väl de förvaltar skattebetalarnas pengar (brukar nämnas snabbt i förbifarten) kan väl utöver de 3 miljarder som de skänkt till Kakabavehs kurdkompisar (för Maggans statsministerpost) ta en extra miljard och ge till Erdogan så kanske han ger med sig?

  15
 4. Har den franske lille pajasen inget annat att göra än att sitta i telefonen dagarna i ända?
  Förut var det Putin han ringde morron middag och kväll, nu är det hans muslim-kompis i turklandet som är föremål för hans terror ringande!
  Vilken j…a fjant!
  Jag tycker att Sverige ska ställa ytterligare ett krav på NATO, först ska Turkiet ut och sedan Frankrike, annars får det vara!

  17
  3
 5. Gött Erdogan. Pressa Maggan att slänga ut 1000 terrorister från Sverige.

  30
  1
 6. Om nu Sverige ska bli med i NATO så är det väl bra att tillåta export av vapen till en annan medlem. Det kan man väl bli ense om med ett telefonsamtal?

  9
  1
 7. Äntligen får socialisterna en näsbränna, för sina terroristvurmanden!!! 🙂

  Palme snurrar runt i sin grav, ha ha ha!!! 😆

  41
  3
 8. Erdogan har rätt. Varför skall Sverige hysa folk som vår regering klassat som terrorister.

  46
  2
 9. Bra av president Erdogan att hjälpa Sverige slippa ifrån ett odemokratiskt NATO-medlemskap.

  32
  10
 10. Egenpåfunna utnämnande av så kallade terrorister skall inte beaktas utan det borde väl vara FN & Nato som är bemyndiga till detta ???

  9
  11
 11. Odågan har säkert rätt i sin kritik mot Terrorfjäskande Sverige, men Turkiet
  har väl knappast varit en möbsterstat inom Natoalliansen?

  39
 12. Erdogan och hans vänner det säger väl allt.
  Jag tror också att Erdogan går Putins ärenden i detta här.

  23
  11
  • Det är inte längre en så glasklar linje, mellan vem som är ond, och vem som är god idag! Det beror liksom på!

   16

Kommentera