SD: Satsa på polisen och höj antagningskraven

POLISEN. Mångfald och det heliga målet om 10 000 fler polisanställda är det enda som räknas, oavsett hur det uppnås. Som det är nu befinner vi oss på ett sluttande plan. Från vår horisont är de sänkta kraven helt oacceptabla, skriver SD:s Jimmie Åkesson och Katja Nyberg på Expressen Debatt.

De sänkta kraven för att komma in till polisutbildningen är oacceptabla, enligt SD:s partiordförande Jimmie Åkesson och hans partikamrat Katja Nyberg. I en debattartikel i Expressen ifrågasätter duon beslutet om att sänka intagningskraven, vilket bloggen nyligen skrev om Sänkt begåvningskrav för polisstudenter – igen.

Sverigedemokraterna drar slutsatsen att sänkningen beror på att tusentals ska nyanställas samt att ”yttre attribut och ursprung prioriteras framför begåvning och kompetens”.

”Mångfald och det heliga målet om 10 000 fler polisanställda är det enda som räknas”, skriver Åkesson och Nyberg.

Åkesson skriver i debattartikeln att han hellre sett lönesatsningar, bättre arbetsvillkor och en betald polisutbildning. Han vill också att minimikraven höjs och språktest återinförs.

-Pettersson är rädd för att nuvarande S-politik kan bli katastrof för poliskåren, med för många svagbegåvade i kåren så slutar de erfarna och duktiga.

Men det viktigaste är att det måste bli färre kriminella, släpp inte in nya, utvisa och lås in.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “SD: Satsa på polisen och höj antagningskraven

 1. Ibland undrar man om politiker vet vad de pratar om. Nu är ju Katja Nyberg polis, så hon borde ha en viss insikt hur polisen fungerar.
  Politiker pratar gärna om att satsa på polisen och de olika partierna bjuder gärna över varandra när det gäller hur mycket pengar man vill satsa.

  Men. Man måste börja i rätt ände. Behöver vi egentligen så mycket fler poliser.
  Om säkringen går hemma, så är väl det första man gör att kolla vad som är orsaken. Och visar det sig att det är kortslutning i någon apparat så tar man väl bort den och låter bli att koppla in den i eluttaget tills den är lagad.
  Likadant inom rättsväsendet. Om någon begår brott och sen fortsätter med det fast han har dömts vid flera tillfällen och klart visat att han inte vill bättra sig, ska man då fortsätta att släppa ut honom?

  När det gäller kompetenskraven, är det verkligen höjd kompetens som behövs? En stor del av dem som förr jobbade som poliser skulle aldrig idag ha kunnat bli poliser med den utbildning de hade. Och var polisen sämre förr? Förr gick man mer på de personliga egenskaperna och då när landet hade 119 lokala polismyndigheter så hade man lokala rekryteringsmän och dessa hade många gånger bra kännedom om dem som sökte till polisen.

  Nej, vad polisen och rättsväsendet i övrigt behöver är en bättre verktygslåda.

  5
  1
 2. Om vi tänker oss att antagningskraven till polisutbildningen följer samma utveckling som Sveriges trygghet så kommer globalister genomföra krav på grava synskador, språksvårigheter och senildemens för att vara lämplig poliselev.
  Sanna mina ord!

  17
 3. Prat är bra men handling bättre. Vad gör SD?? Pratar eller handlar???
  Alltid enkelt att stå vid sidan och tala om vad andra skall göra

  7
  8
 4. På grund av felaktig import är Sveriges IQ fallande. Därav de sänkta kraven på antagningen till polisutbildningen. Enligt Morgan fungerar allt ständigt bättre. Någonting är fel.

  31
 5. Jag har kommit på varför man konstant sänker kraven för att komma in på polisutbildningen…. Jo, politikerna vill ju ha möjligheten att söka dit och då måste kraven sänkas. Och då ungefär till en etta.

  38
 6. Börja med att byta ut politiska S polischefer mot dugliga personer, som
  i jobbet inte på något sätt får visa på sin politiska inställning .

  50
 7. Ödesvalet i höst, jag är inte säker på att de väljare som går till urnorna fattar att det har är sista chansen att bevara Sverige svenskt.
  Röstar väljarna på S får de fagra tal och höjda skatter, V siktar på mer statlig makt, C försöker få in sin slingrande ledare som statsminister, MP gräver ner sig i lögner och missar 4%, L missar också målet, M tappar mandat, KD och SD avancerar vilket minimalistiske Ulf inte tål.

  Av detta följer att som vanligt har vi S, V med hjälp av C vid makten och Maramös egen slingerbult får en post som urbaniseringsmnister.

  39
 8. Först måste de avpolitiseras, så att de behandlar alla åsiktspersoner lika, oberoende av politisk inriktning.

  Annars kan polisen lika bra skrotas!

  De ska helt enkelt göra sitt polisjobb, HELT OBEROENDE AV ALLT, SOM INTE HAR MED BROTT ATT GÖRA!!!

  SÅ ÄR DET INTE IDAG!!!

  38
  1
  • Det handlar helt enkelt inte om mångfald, utan om OFALD och STRIKTHET i sitt polisiära jobb, och profession. Men profession är inte allt. Det handlar också om OBJEKTIVITET i sitt handhavande av människor. ALLA I SAMMA BROTTSGÄRNING, SKA BEHANDLAS LIKA, OBEROENDE AV ALLT UTOM BROTTSGÄRNINGEN OCH DESS KARAKTÄR!!!

   17
   1
 9. -Hej,

  -Jag heta Monira söka jobb som polisen. Kvinna jag är 152 lång MUSLIM.

  Du är banne mig den bästa kandidaten för jobbet som piképolis, du har fått jobbet + ett extra påslag för du är kort, kvinna och muslimsk invandrare med burka!

  53
  2
 10. De poliser som finns måste vara smartare än skurkarna. De kan kompletteras med smarta civila för speciella utredningsuppgifter. Alla ska ha bra lön som inte behöver kompletteras med mutor för läckor till skurkarna. Tänk om vi hade haft Jimmie i stället för Morgan.

  39
  4

Kommentera