Finland kommer att ge Turkiet garantier

NATO. Finland är redo att ge Turkiet de garantier som krävs för att landet ska säga ja till Finland och Sverige i Nato.

Irans f.d. president Hassan Rouhani, Rysslands president Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan, Turkiets president som inte gillar terrorister.

Det säger finska utrikesministern Pekka Haavisto till Yle.

Under lördagen pratade finska presidenten Niinistö med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och betonade att PKK redan är terrorstämplat i EU, men att Finland kommer följa PKK mer noggrant, enligt Haavisto.

Vi kan säkert ge den här typen av garantier till Turkiet. Det är viktigt att vi, då PKK är terrorstämplat som organisation i Europa, gör vår del för att se till att ingen terroristverksamhet förbereds på finsk mark, säger Haavisto.

Men att utvisa människor som Turkiet påstår har kopplingar till PKK är inte ett realistiskt krav.

Det är bra att förtydliga rättsstatsstrukturen. Politiska beslut får inte påverka rättssystemets funktion. Det här är en princip som är slagen i sten, säger Haavisto.

Haavisto tror dock att diskussionerna kommer att lösas, men dra ut på tiden med att en sannolik deadline i slutet på juni då Natotoppmöte ska hållas i Madrid.

-Pettersson såg att statsminister Magdalena Andersson (S) också pratade med president Erdogan igår. Det är troligen en aning bättre än att skicka utrikesminister Ann Linde (S). Vi får hoppas att PKK hålls efter i Sverige också men där är jag mer tveksam…

Sedan ska vi veta att Erdogan har lätt för att kalla politiska motståndare för terrorister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Finland kommer att ge Turkiet garantier

 1. Jag har aldrig förstått varför Sverige ska stödja socialistiska terrorister i Turkiet, Syrien och Irak. Detta är något som sossarna fått för sig är en bra idé när de började göra detta och då stödde en socialistisk terrorgrupp som slogs mot en nationalistisk konservativ militär diktatur i Turkiet.

  Men att Sverige skulle stödja dessa terrorister är oförklarligt. Vi tjänar inget på det och det enda som det ger oss är en massa kriminella kurder i Sveriges som begår brott mot svenskar.

  Om vi måste välja mellan kurdiska terrorister eller ett turkiskt ja i NATO frågan är det ingen diskussion – rikets säkerhet går före socialistiska terrorister säkerhet. Så det är bara för SÄPO att plocka upp alla på listan, följa EU och terrorstämpla PKK med flera, samt alla andra organisationer som EU terrorstämplat som t.ex. Muslimska Brödraskapet. Därefter kasta ut socialisterna ur landet, dra in finansieringen av dessa föreningar och organisationer.

  4
  2
 2. Erdogan köper ju krigsmateriel av Putin så det är väl klart att Erdogan vill jävlas med Sverige och kanske få rabatt på puffrorna.

 3. Där faller Finland rejält i anseende, att dom ens talar med ett skitland som Turkiet!
  Dom borde hålla sig för goda för sånt islamskt dravel!

  26
  11
  • Att alliera sej med NATO betyder stopp för det svenska eviga kompromissandet och försöken glida runt utan att egentligen stå för någonting. Man kan tycka vad man vill om Erdogan och turkarna men dom har en poäng här, vad står Sverige egentligen för.

   Nu är det NATO-alliansen som gäller, det inkluderar även Turkiet. Undrar om den svenska regeringen har analyserat vad det verkligen innebär. Inga militärbaser i Sverige…pyttsan, det är ju hela iden med att ta in Sverige och Finland.

   7
   2
 4. Det är som pest eller kolera, om vi ska stödja envåldshärskaren Erdogan eller kurdfanatikerna!!!

  26
  2

Kommentera