50 syriska bombexperter uppges jobba för Ryssland

UKRAINA. Över 50 syriska bombtekniker som är experter på att tillverka råa sprängämnen och så kallade tunnbomber uppges vara på plats i Ukraina för att strida på den ryska sidan. Det uppger europeiska underrättelsekällor för The Guardian.

Aleppo i Syrien 2016 efter rysk/syrisk bombning.

Underrättelseofficerare i både USA och Europa ser de syriska bombexperternas närvaro som ett tecken på att Ryssland kan förbereda sig på att använda kemiska vapen i Ukraina.

Tunnbomberna som syrierna uppges vara experter på är en slags sprängladdning som byggs i oljefat som sedan släpps från helikoptrar. Under kriget i Syrien anklagades regimen flera gånger för att ha fyllt dess sprängladdningar med klor. 

-Pettersson undrar varför inte ryssarna klarar sig själva?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “50 syriska bombexperter uppges jobba för Ryssland

 1. Tror de att de kan flyga en helikopter med dessa improviserade bomber över Ukraina utan att bli nerskjutna långt innan de är över någonting värt att bomba ?
  Ryssarna är totalt lost i verkligheten.
  Putin, eller som man kallar honom i England, Poo Tin (bajsburken), GE UPP, ta pistolen och skjut dig själv.

  18
  5
 2. Ryssarna börjar få slut på bomber och raketer så de får använda konstgödsel i tunnor istället. Syrier och Breivik vet hur man gör. Jag hörde att ryssarna har slut på soldater också därför tar de in reservister 60+ och utrustar med slangbellor, brödkavlar och svärd!

  16
  3
 3. Har de åkt ända från Södertälje? Det är väl därför vi helt plötsligt haft så få dödsskjutningar de senaste veckorna. När jag ser en från syrien så för det mina tankar till apberget på skansen. De är inte svenskar och de vill inte bli. UT med er ap-patrask.

  41
  2
 4. Räkna inte bort något när det gäller att S ska behålla makten. Ingenting är omöjligt.

  18
  1
 5. Vem kommer att vilja ha något att göra med Putin regimen när kriget är över?

  Möjligen det flata Sverige! Här släpps allah IS kvinnor in utan rättegång. Har islamismen totalt tagit över rättssystemet? Det skrattas i moskeerna idag. Vilka nyttiga idioter vi blivit. Martin Ådal (C) är väl nöjd förmodar jag.

  Akta er så ni inte får en islamist till granne.

  https://www.expressen.se/nyheter/krigsbrottsutredningar–mot-is-kvinnor-laggs-ned/

  24
  1

Kommentera