Dåligt år för den svenska vildsvinsstammen

NATUR. Den svenska vildsvinsstammen tycks ha haft ett dåligt år, rapporterar P4 Sjuhärad. Exakt vad som ligger bakom är oklart men enligt vildsvinsforskaren Henrik Thurfjell kan det handla om en sjukdom som slår mot vildsvinen, exempelvis salmonella. Även vädret kan spela in.

Thurfjell tror dock inte att stammen kommer att försvagas på längre sikt på grund av årets nedgång.

Vi har sett enstaka år som har varit sämre förr, säger han.

-Pettersson säger att det finns alldeles för mycket vildsvin i markerna. Bilden nedan visar hur det såg ut i går morse utanför bloggstugan…

Ännu en gång har svinen bökat runt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Dåligt år för den svenska vildsvinsstammen

 1. Önskar de som avskyr grisar av hela sitt hjärta också minskad avelsförmåga.

  15
  1
  • ja det är på gång när Tjernobyl exsploderad så spreds en drl radioaktiva isotoper som nu sjunker ner i jorden.
   med dessa grisar har rn förmåga stt böka upp jord och äta dom radioaktiva maskar och annat dom lever i den radioaktiva myllan!
   och den tid som gått sen exsplotionen säger att nu är tiden inne mass döden..
   men detta har ju inte mmedfom andra grisarna att göra putins pojkar grävde ju bara ned sig i den radioaktiva myllan itan arr äta jorden så fom utsates ju gör mindre strålning så därfår msn vänta längre innan dom dör . som fot not..då tappade jänkarna fyra karnvapen i Spanien på sjuttiotalet och drt är först numan får onödiga dödsfall.

   3
   5

Kommentera