Azovstalsoldater bytas mot Viktor Medvedtjuk

UKRAINA. Ryssland överväger att byta ukrainska soldater från stålverket Azovstal mot den ukrainske oligarken Viktor Medvedtjuk i en fångutväxling, skriver CNN och hänvisar till rysk statlig media.

Viktor Medvedtjuk och Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev

Vi studerar saken, säger Leonid Slutsky ur den ryska delegationen.

Viktor Medvedtjuk greps av ukrainska myndigheter i april i samband med en ”specialoperation” misstänkt för förräderi i Ukraina. Han är god vän med Vladimir Putin och presidenten är gudfar till oligarkens yngsta dotter.

-Pettersson undrar om det lyckas, en korrupt oligark mot drygt 2000 soldater låter för bra för Ukrainas del…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Azovstalsoldater bytas mot Viktor Medvedtjuk

 1. Allas lika värde, inte kan väl en rysk oligark vara mer värd än en ukrainsk soldat?
  Att byta lika mot lika vore en nedvärdering av den som med livet som insats strider för sitt land!

  9
  2
 2. Det finns fler bottnar i denna affär om man ska tro SvD:

  ”Putins högra hand i Ukraina, Viktor Medvedtjuk, har gripits av landets underrättelsetjänst. Det skriver president Volodymyr Zelenskyj på Telegram. Nu vill Ukrainas president byta Medvedtjuk mot ukrainska krigsfångar.”

  Det borde vara rätt lätt att kontrollera om Zelenskyj skrivet det på,Telegram.

  Dessutom verkar inte väst gunstling Zelenskyj vara demokratins förkämpe:

  ”USA (läs Obama) har infört sanktioner mot Viktor Medvedtjuk efter den ryska annekteringen av Krim, för den roll han spelat i förbindelserna mellan separatistenklaverna och Ryssland. Den ukrainska åklagaren har 2019 inlett en undersökning av honom anklagad för förräderi och separatism. Anklagelsen mot Medvedtjuk bygger på hans förslag om att Ukraina ger Donbass-regionen autonomi, så att Donbass får sitt eget parlament.” (Wikipedia)

  I Sverige hade fängelserna varit överfulla av diverse ”utbrytargruppen” om samma regler hade gällt här. Ukraina är ett skitland liksom Ryssland och vi gör säkrast i att hålla båda, och liknande länder, på armlängds avstånd.

  Att den gör fel innebär inte att den andra gör rätt.

  14
  22
  • Den korrpute diktatorn Zelensky i det korrupta landet Ukraina vill ha tillbaka sina nynazistiska soldater.
   Och massmedia i väst säger inget om det. Gäller att hålla upp bilden av den ”goda” och ”dåliga” sidan som målas upp för att forstätta lura befolkningen.

   40 miljarder dollar till en korrupt regim i Ukraina. Och väst jublar. Förmodligen också en pengatvätt eftersom pengar kommer att gå till s.k. hjälporganistioner som lever på dessa pengar som tas från skattebetalare och skänks bort utan kontroll.

   Och inflationen i väst ökar lavinartat och västs befolkning blir fattigare, hungrigare och fryser respektive svettas eftersom att strypa energitillgången för befolkingen i väst är ett ”straff” för Putin Bra tänkt.

   18
   32
   • Är det Putin, Lavrov, RT och Sputnik som säger att Zelenskyj är korrupt och soldaterna nynazister?

    Vad säger dina källor om Putin och de ryska soldaterna?

    22
    7

Kommentera