Ge inte försvaret frikort i klimatutsläpp

KLIMAT. Tusen Jas-39 Gripen skulle kunna flyga tusen varv runt jorden utan att det syns i den utsläppsdata vi baserar våra nationella klimatmål på, skriver Anna Ljungström på tidningen ETC.

Svensk Jas 39 Gripen och finsk F18 Hornet. Foto Kristoffer Olofsson Försvarsmakten

När Ryssland går bärsärk på Ukrainas befolkning är det självklart att Sverige behöver se över den egna försvarspolitiken. Det pratas Nato, tvåprocentsmål och militära strategier. Men oavsett vad man anser i sak om Sveriges försvarspolitiska överväganden finns det en brådskande faktor som har glömts bort i upprustningsdebatten: Ökade försvarsanslag går hand i hand med ökade utsläpp.

Läs vidare på ETC…

-Pettersson tycker att Försvarsmakten har nog med hotet från Vladimir Putins Ryssland och borde slippa att motarbetas av sådana som direkt eller indirekt går i Putins ledband, dessutom försörjda av Sveriges skattebetalare.

Jag har inte sett att de vänsterblivnas favoriter förlustsnurrorna redovisar sina utsläpp som är högre än kärnkraftens…

Utsläpp med ”gammal” kärnkraft.
Sveriges utsläpp

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ge inte försvaret frikort i klimatutsläpp

 1. Nog med klimatpsykos nu, vi ser vad det har lett till.

  Dags för de vuxna att ta över.

 2. Under Antiken byggdes rejält stora arenor med god akustik. Dags att återinföra den sortens ”högtalarsystem”. Vidare bör alla elektrifierade musikinstrument förbjudas.
  Klimatet behöver uppoffringar inom alla sektorer. Eller gäller uppoffringar bara områden/människor ”vi” ogillar och klimatet har mindre betydelse när något/några ligger ”oss” varmare om hjärtat?

  7
  3
 3. Låt oss slippa höra fler infantila utspel från klimatextremisterna. Tjatet om global uppvärmning är ett särintresse, som halkar allt längre ner på ”viktighetsstegen”, till imbicillvänsterns stora förfäran. Begrav idiotutspelen tillsammans med Miljöpartiet, det har bara fört elände med sig.

  19
 4. Det måste vara fel i rubriken. Det skulle vara, ge inte Putin frikort i klimatutsläpp

  6
  1
 5. Anna Ljungström är redaktör & styrelseledamot på ”Supermiljöbloggen”.

  I rest my case.

  13
 6. Anna Ljungström pratar dynga. Lika lite som det finns ”Klimatförnekare” finns det något som kan beskrivas som ”Klimatutsläpp”. För att tas på allvar bör man använda ord som finns !

  12
 7. Det är nog inte många som bryr sig om Etc nu, de flesta vill ha ett starkt försvar.

  10
  1
 8. Miljövänstern är hysterisk. Försök på försök görs nu att slå igenom i media. Märkligt att denna lilla opportunistiska skara släpps fram ö h t i tider som dessa. Kompisarna på redaktionerna gör väl vad de kan, men inser också att klicken blir få på dessa inslag.

  24

Kommentera