Putin har börjat inse att han förlorar

UKRAINA. Den tidigare ryske premiärministern Michail Kasjanov säger att han tror att president Vladimir Putin har börjat vackla i sitt självförtroende när det gäller kriget i Ukraina. I en intervju med Deutsche Welle säger han att Putin kan ha vilseletts av sina generaler om i vilket skick den ryska armén var i inför invasionen.

Michail Kasjanov

Kasjanov säger också att han tycker att Putin verkade svag och ”lite nervös” när han talade i samband med firandet av Segerdagen 9 maj.

Putin har börjat förstå att han förlorar kriget, säger Kasjanov.

Kasjanov var premiärminister under Putin 2000–2004 men har sedan dess blivit en uttalad Putinkritiker och gått i exil. I intervjun säger han att den Putin han arbetade med på den tiden var en ”helt annan person” än dagens Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Putin har börjat inse att han förlorar

 1. Det är inte bara kriget Putin förlorar. Han kommer att förlora ansiktet och det är mycket farligt för omvärlden. Som den tjurskallen han är, kan han bli frestad att ”trycka på fel knapp”.
  Även om en kupp skulle lyckas, och Putin förpassas till att skyffla kol, i underjorden, så är Kreml fullt av idioter, som mer än gärna tar över.

  25
  6
  • Just precis! Det här vansinnet är långt från över.

 2. Något som jag undrat över är, vart tog Ryssarnas Flyg vägen
  på den så kallade Segerdagen? Visserligen har Ukraina skjutit ner
  många, men dom har väl några över ? Mystiskt

  32
  4
  • Den officiella förklaringen var dåligt väder, vilket var svårt att se.

 3. Blir det den höga inflationen i Ryssland som slutligen knäcker fascisten Putin?

  Folket i Ryssland kommer snabbt att få det mycket sämre och redan innan ”fälttåget” mot Ukraina levde många på fattigdomsgränsen. Snart kan det mycket väl bli hungerkravaller och då kan allt hända.

  När folk både hungrar och fryser hjälper inga lögner..

  37
  4
  • Hunger och stigande levnadskostnader i västvärlden är följden av de meningslösa sanktionerna mot Ryssland. EU bryr sig inte om hur den egna befolkningen har det. Ukraina är ett korrupt land och ett svart hål som slukar pengar och vapen för ingenting. Ingen vet hur pengarna som Zelensky får används.

   9
   15
   • Eventuell hunger i västvärlden eller på andra håll beror på Rysslands olagliga och onödiga anfallskrig.

    Ukraina är korrupt, men inte lika korrupt som Ryssland.

    De enorma pengar som Ryssland tjänat på råvaror har inte gått till det ryska folket utan till Putin och hans kleptokrater.

    Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

    Rysslands befolkning är 144 miljoner människor och minskande, så 32% saknar varmvatten i bostaden, 24% har inte en vattenklosett utan använder torrdass i någon form, och 20% har alltså inte ens rinnande vatten.

    Totalt sett har inte ens 63% av ryssarna moderna bekvämligheter som vatten i huset, avlopp, centralvärme eller ens elektricitet och gas.

    De flesta västerlänningar som besöker Ryssland får bara se de Potemkinkulisser som utgörs av delar av S:t Petersburg och delar av Moskva, men inte ens där har alla egentligen alla moderniteter när man går bortanför kulisserna.

    http://russialist.org/one-russian-in-four-lacks-an-indoor-toilet-one-of-many-signs-there-are-now-four-distinct-russias/

    16
    6
   • @Magnus B:
    ”slukar pengar och vapen för ingenting”

    Ingenting var det ja… Ungefär som finska vinterkriget, typ ingenting. Jag menar, varför bry sig om ryssen invaderar det ena eller andra europeiska landet? Sverige kommer han ju ändå aldrig att bry sig om, bara Finland, Ukraina, Polen, Ungern, Baltikum, Bulgarien, Rumänien, Östtyskland Georgien, Armenien… o.s.v….
    Totalt meningslöst att göra motstånd mot en så snäll granne.

    2
    1
   • Pettersson: Och hur ser motsvarande statistik ut för Ukraina? BIden vill skänka 40 miljarder tiil Ukraina. Hur mycket/lite av dom pengarna kommer folket till godo? Hur mycket kommer att användas för att fortsätta att förtrycka minoriteter i Ukraina? Hur mycket kommet att användas till att förbjuda ännu mer oppositionspartier och för Zelensky obekväm media?

    Västvärlden är lika okritiska till förtryckarstaten Ukraina som den är när det kommer till vindkraft och invandring.

    2
    3
  • Du menar som nästa vinter i ett svenskt villaområde? Med de nya dyrare elpriserna

   8
   1
  • Vad jag förstår kommer inte ryssarna att drabbas av hungersnöd, möjligen på längre sikt till följd av komponentbrist till maskiner men det är å andra sidan ingen hitech som krävs så det löser de nog.

   Däremot lär militären få problem med vitala komponenter och eliten har nog redan märkt av en avsevärd försämring av frihet, lyxvaror och internationella möjligheter som försvunnit. När elitens privilegier hotas ligger ledaren illa till.

 4. Putte är rökt. Det interna motståndet, i maktens boningar, växer. Det ryska folket börjar alltmer ifrågasätta vad som sker. Ukraina har på ett fantastiskt sätt påmint Putte om hans svagheter. Nästan hela omvärlden är emot honom och bidrar till motståndet genom sanktionerna och vapen-leveranser. Han är nu så pass inmålad att det snart bara återstår den slutgiltiga knapptryckningen. Och den manövern kan ju ingen vinna. Det inser även han. Så hur han än beter sig – så är det kört för den lille pajasen.

  40
  4
 5. Putin har varit en katastrof för vettiga ryssar. Desvärre så är bara en del av ryssarna kultiverade och europeer i hjärtat (primärt St. Petersburg) så många röstar för ”den starke mannen”.

  32
  5
 6. Det är tyvärr vanligt att makt ger mersmak. Värst är revolutionärr,de är bra på att befria sitt land från utlänningar, men sen vill de inte släppa makten till andra.

  18
  5

Kommentera