Abraham Sandy döms för mord på Kardo Ibrahim även av hovrätten

VÅLDSVÅGEN. Svea hovrätt, Mål: B 3743-22, har i dag fastställt tingsrättens dom i ett mål om mord och framkallande av fara för annan i Husby centrum den 31 maj 2021. Tingsrättens dom där en då 18-årig man dömdes för mord till fängelse i 9 år och 10 månader ändras alltså inte.

Svea Hovrätt pressmeddelande

TIDIGARE 2022-03-04. En av fyra ur bortalaget döms för mord i Husby

VÅLDSVÅGEN. Solna Tingsrätt, målnummer: B 5491-21, dömer Abraham Sandy, född 2003 för mord på Kardo Ibrahim till fängelse i nio år och tio månader. Straffvärdet var egentligen livstids fängelse men domstolen sänker straffet eftersom Sandy var 18 år när mordet begicks.

Abraham Sandy. HH i bilden står för Husby Hyenor och det är vad “pojkarna” kallar sig själva…

De övriga tre åtalade frikänns, eftersom tingsrätten inte anser att bevisningen mot dem räcker för en fällande dom. En 28-årig man sköts till döds av två maskerade män på eftermiddagen den 31 maj 2021 i anslutning till torget i Husby Centrum, där ett flertal människor befann sig. Gärningsmännen hade dessförinnan jagat offret på eldrivna cyklar. Händelsen spelades in av polisens övervakningskameror.

Två unga män, vid tillfället 17 och 18 år gamla, åtalades för att tillsammans och i samförstånd ha dödat mannen genom att skjuta honom. De båda unga männen åtalades även för att ha utsatt två personer, som befunnit sig i omedelbar närhet vid skottlossningen, för livsfara eller fara för svår kroppsskada. Två andra unga män, vid tillfället 17 och 20 år gamla, åtalades för mord alternativt medhjälp till mord för att ha hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han befann sig till de båda andra unga männen.

Tingsrätten dömer en av de fyra åtalade, en då 18-årig man, för att tillsammans och i samförstånd med annan ha dödat den 28-åriga mannen genom att skjuta honom och för att ha utsatt två andra personer för livsfara eller fara för svår kroppsskada. Den avgörande bevisningen mot mannen har varit fem polismän, som haft aktuell och gedigen kännedom om mannen och som känt igen honom från polisens övervakningsfilm, trots maskeringen.

Tingsrätten anser att straffvärdet av gärningarna uppgår till livstids fängelse för en vuxen person på grund av att mordet har föregåtts av relativt noggrann planering, gärningsmännen har varit i numerärt överläge och offret har saknat möjlighet att komma undan sina förföljare, vilket gjort att gärningen haft karaktär av avrättning. Tingsrätten anser också att det är utrett att mordet har en koppling till den åtalades tillhörighet till ett kriminellt nätverk.

Några förmildrande omständigheter finns inte. Med hänsyn till den åtalades ålder vid gärningen, 18 år, uppgår straffvärdet till tio års fängelse. På grund av att han har varit häktad med restriktioner i drygt åtta månader sätts straffet ned till nio år och tio månader, säger rättens ordförande Margareta Molin Stenberg.

Tingsrätten anser att den andre mannen, som enligt åklagaren har skjutit offret och har utsatt två andra personer för livsfara eller fara för svår kroppsskada, inte har pekats ut med tillräcklig säkerhet för att kunna fällas till ansvar. Inte heller övrig bevisning mot honom är tillräcklig för det. Han frikänns därför.

Beträffande de övriga två åtalade männen, som enligt åklagaren har hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han befunnit sig, anser tingsrätten att det inte är klarlagt vilken kommunikation som har skett mellan dessa båda män och de män som har skjutit offret. Det är därmed inte styrkt att de har hållit offret under uppsikt och förmedlat information om var han har befunnit sig. De frikänns därför.

-Pettersson säger att de frikända som inte är några dunungar också har exotiska namn, jag hoppas åklagaren överklagar frikännandet och det låga straffet för mördaren. Advokaterna fakturerar sammanlagt c:a 1.750.000 kronor som skattebetalarna får betala.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Abraham Sandy döms för mord på Kardo Ibrahim även av hovrätten

 1. Jaha du Pettersson. Inte blir det några fällda domar för de andra två som deltog. Rättssystemet gynnar nämligen de här som tagit sig hit för att förstöra vårt samhälle. Och detta försvaras av de “goda”.

  Jag såg det komma för årtionden sedan och jag hävdar med en dåres beslutsamhet att allah dessa dysfunktionella samhällsförstörare skall utvisas på livstid. Om de fått svenskt medborgarskap skall detta dras in.

  Om de är under 18 år så skall HELA FAMILJEN utvisas!!! Det måste bli ordning och reda i landet som en gång var trivsamt och tryggt!

  Om det endast är STRAM KURS eller AfS som vågar ta tag i frågan så vågar jag rösta på något av dem.

  24
  • Menar du att folk ska dömas utan tillräckliga bevis?

   Du är duktig du som
   såg det komma för årtionden sedan.

   Själv har jag bara protesterat offentligt sedan år 2003., alltid öppet och under eget namn.

   Du röstar naturligtvis på vem du vill.

   6
   9
   • Saxat ur LEDARSIDORNA.se

    “Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

    ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

    Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

    Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

    Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.

    Och var vi kommer befinna oss då.”

    Förr eller senare vet vi vem som vann kampen om Sverige, de kriminella med rötter i islam eller om vi hederliga och arbetsamma svenskar fick tillbaka det vi hade innan massmigrationen startade.

    12

Kommentera