De twittrande ministrarna sprider hat på nätet

VALET 2022. Den borgerliga oppositionen är tomtar, högern är en sekt som vill göra landet till en ”jävla skräckfilm” och M-ledaren Ulf Kristersson är att likna med någon som förbereder ett nazistiskt maktövertagande. Nej, exemplen ovan kommer inte från ett forum i internets utkanter. Det är några av de budskap som de socialdemokratiska ministrarna Annika Strandhäll och Morgan Johansson spridit på Twitter det senaste året.

Morgan Johansson är justitie- och inrikesminister och en flitig användare av det sociala mediet Twitter. Där kan man sprida budskap genom att själv skriva inlägg, skicka vidare andras inlägg eller kombinera dessa två.

Det senaste året har hundratals inlägg publicerats på justitieministerns konto. Utöver att berätta om egna politiska förslag och framträdanden, går många inlägg ut på att försöka koppla Moderaterna och Kristdemokraterna till nazism.

Johansson liknar M vid högerextrema, och skriver att Ulf Kristersson håller på att ”radikaliseras”. Kristersson är ”mjuk som en klick rumsvarmt smör” och ger SD-ledaren Jimmie Åkesson ”allt han pekar på”skriver han.

Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister, har samma strategi.

”Den SD-fjäskande nihilist-högern saknar verkligen botten”, är ett budskap som hon sprider till sina drygt 56 000 följare.

Strandhäll instämmer också i en tweet där Ulf Kristersson liknas vid Franz von Papen, den tysk som banade väg för nazismen på 30-talet: ”Shit vad fort det går för von Papen. Race to the bottom i rekordfart”, står det i en tweet, om vilken Strandhäll svarar: ”Japp”.

Ett återkommande tema i de båda ministrarnas Twitterflöden är att hylla feminismen – men samtidigt attackeras kvinnor med en annan politisk uppfattning.

Samma dag, den 27 november, sprider Morgan Johansson två på varandra följande tweets. Den ena handlar om att små flickor gynnas när kvinnor, såsom statsministern och partikamraten Magdalena Andersson, syns som politiska ledare.

I den efterföljande tweeten syns en bild på KD-ledaren Ebba Busch, där högerpartierna hånfullt beskrivs som ”genier”.

Johansson för vidare en tweet där Ebba Busch beskrivs med orden ”otroligt okunnig eller falsk”.

I samband med att Nyamko Sabuni lämnar partiledarposten för Liberalerna förmedlar Johansson till sina knappt 53 000 följare att detta ”är det mest positiva som hänt för Liberalerna på många år”.

Johansson och Strandhäll skriver ofta att de vurmar för fria medier och utmålar oppositionen som ett hot mot oberoende journalistik, bland annat för att man öppnat för att banta public service-bolagen.

Läs vidare av Samuel Teglund på Världen Idag…

-Pettersson säger att om andra än socialdemokratiska ministrar hade twittrat som Johansson och Strandhäll hade det kommit krav på avgång, hade privatpersoner gjort det hade det troligen blivit åtal.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “De twittrande ministrarna sprider hat på nätet

 1. Dessa ministrar kan ta sig i kragen och besöka alla skadade poliser efter koran-kravallerna. Utlova de skadade poliserna generösa skadestånd och be var och en av dem om ursäkt. Även lova att aldrig mer försöka vara listiga och taktiska för att skaffa väljare och därför driver invandringen mot vansinnets rand. Att Ukrainare nu får fri lejd för flykt in i skandinaviska länder är f.ö. rätt och helt naturligt.

 2. Socialdemokratiska ”politiker” beklagar sig över motståndarsidans inkompetens i sociala medier. Självinsikt hos de som beklagar sig finns inte, som vi sett förut. Svensk ”politisk debatt” på hög nivå!

 3. Vi får väl hoppas att Elon Musk stänger av våra hatande ministrar från Twitter..

 4. ”Något av det mest Populistiska och okunniga jag hört säger Strandhell`”??
  Jaha, då har hon aldrig hört sina egna idiotiska uttalanden, att dessa
  båda knäppgökar har så mycket tid över till att Twittra är ju ett bevis och
  inte konstigt för något annat och vettigt tycks dom inte ha tid med?
  Och sådana ska va ministrar i en Svensk Regering????????

  9
  3
 5. Sossarna är desperata inför valet oxh då vräker man ur sig vad som helst. Argumenten tryter. Inkompetensen lyser igenom
  Stackars Magdalena Andersson som dras med så usla ministrar.

  12
  3
 6. ”Högern vill göra landet till en ”djävla skräckfilm””. Men det har ju sossarna redan gjort.

  18
  2
 7. De sprider sin toxiska feminism .
  Det är en av orsakerna till att det går utför med feminismen och HBTQ-Svängen .

  17
  1
 8. Dom bär sig åt som treåringar i sandlådan. När argumenten tryter tar dom till sånt här. Dom börjar känna marken rämna under fötterna nu…..😄😄😄😄

  21
 9. Det är politikens dilemma av idag:.

  Att gnälla över hur kass andra är i stället för att visa hur bra man är själv. Att förkasta andras politik fast man inte har något bättre att komma med.

  11
  2

Kommentera