Finland i Nato är ett hot enligt Kreml. År 2013 varnade Åkesson för Ryssland…

NATO. Att Finland går med i Nato skulle ”definitivt” utgöra ett hot mot Ryssland. Det säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov efter det gemensamma beskedet från den finska presidenten och statsministern att de vill att Finland ansöker om medlemskap.

Dmitrij Peskov

Natos expansion och att alliansen närmar sig våra gränser gör inte världen och vår kontinent mer stabil, säger Peskov.

Peskov säger vidare att Finlands besked kräver ”ett symmetriskt svar” men att utvecklingen framöver beror på hur nära den ryska gränsen Natos militära infrastruktur kommer.

Svenska Yle.fi

-Pettersson undrar när den ryska regeringen ska ställa sig frågan varför grannländerna känner sig hotade och vill ha skydd av Nato?

PÅMINNELSE.

Sverigedemokraterna är det enda riksdagsparti som inte varit med om att slakta försvaret. År 2013, för drygt nio år sedan, fnyste dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt åt SD-ledaren Jimmie Åkessons varningar för en rysk upprustning och avfärdade SD:s förslag på satsningar på det svenska försvaret.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Finland i Nato är ett hot enligt Kreml. År 2013 varnade Åkesson för Ryssland…

 1. Putin har drivit fram detta helt själv. Det finns inget hot mot ryssland (ännu)

  9
  3
 2. Saxat från nätet:

  ####
  I samband med Finlands NATO-besked nu på morgonen jämförde SVT:s Hasse Svens med andra historiska händelser – bl.a. när ”Finland frigjordes från Sverige 1809″…

  Och här har jag gått och trott att Ryssland erövrade Finland från Sverige 1809. Men där har jag tydligen haft fel. SVT vet naturligtvis hur det egentligen ligger till:

  ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.”
  ####

  11
  1
 3. Ja Hunter Bidens deltagande i det Ukrainska bolaget Burisma stinker lång väg ,det var en åklagare som ville titta lite närmare på Hunters inblandning men då grep pappa Biden in och sa att om inte den åklagaren sparkas inom några timmar så går ni miste om Amerikanska pengar ,och detta satt han och skröt om i tv .Sedan är det ju som du redan har skrivit att Ukraina har blivit ett stort övningsfält för allehanda vapen som några tjänar pengar på att få sälja .

  19
  18
  • Så Putin startade kriget pga Hunter Biden? Det får du nog förklara, sånt där fattar inte jag… ska han kriga mot oss också då för att det finns suspekta oligarker i Sundsvall, och i resten av världen.

   Ingen är gladare än Ukrainarna att det finns lite nya vapen att testa. De funkar mycket bra. Ryssarna har jagats långt bort från Kiev och livet har sakta kunnat återgå till något som liknar normalt!

   21
   7
   • Nej kriget beror ju på att det sitter en galning som heter Putin vid makten i Ryssland , men det jag vill ha framfört är det att familjen Biden har skumraskaffärer i Ukraina som inte tål dagsljus .Sedan har vi ju personer som tjänar grova pengar på kriget det kan nog ingen förneka , jag läste häromdagen en intervju med en Wallenberg angående Sveriges deltagande i NATO han påtalade inte säkerhetsläget utan han va för NATO av den anledningen att han kunde sälja vapen lättare om vi var med ,så visst finns det vinstintressen i krig .

    12
    5
 4. Putin är lika pålitlig som Hitler, Stalin och ”little rocket man”. Putin, Lavrov och Peskov är motbjudande, opolitlga och ljugande äckel. Demokrati är totalt frånvarande.

  33
  7
 5. Ryssland behöver någon som kan stå emot Rysslands aggretioner, det är inte första gången de våldtar och deporterar oskyldiga till Sibirien. Inte heller den sista.

  36
  5
 6. Den enda gången Ryssland ska känna sig hotat är ifall man själv angriper
  ett Nato Land? Vilka länder skulle hota Ryssland, Estlan Lettland Litauen?
  Anledningen till att dom blev Natoländer var och är ett opålitligt Ryssland?
  När har Finland angripit Ryssland? Eller Sverige som haft fred i 200 år?
  Anledningen till att dessa går med i Nato är Rysslands beteende mot Ukraina,
  hade Ryssland låtit Ukraina vara ifred så hade inte Sverige Finland ansökt!

  Det är ju endast några av dessa små länder som gränsar till Ryssland
  och som inte är kända för att angripa andra länder, framförallt inte någon
  som lägger 20% av BNP på sin krigsmakt. Handlar nog mer om paranoya!

  40
  7
  • Sverige inklusive Finland har varit i krig med Ryssland åtskilliga gånger i historien. Vem som har startat alla dessa krig kan väl diskuteras. Men att det var den svenske kungen eller den ryske kejsaren är ett som är säkert. Vem menar du är paranoid?

   Vår beredskap är god sa redan Per Albin på sin tid. Vad säger vår nuvarande statsminister?

   8
   36
   • Ni som gör tummen ned. Är ni faktaresistanta? Försöker ni skriva om historien?

    2
    13
  • Det räcker inte att vara paranoid, det krävs att man totalt saknar verklighetsuppfattning om man tror att Sverige nuförtiden skulle hoppa på en fasciststat med kärnvapen…

   23
   4
 7. Vi ska inte diskutera hur korkade Svenska politiker avrustat Sverige trots att de sett hur Putin rustat upp och anfallit sina grannar .
  Invandringen har varit viktigare än det Svenska försvaret.
  Att Sossarnas Statsminister har en maktberusad 82 åring som förordade rysk invasion av Polen och ett avdankad kvinnligt statsråd som rådgivare säger väl en del om tillståndet i partiet .
  Och en fd Statsmijister som inte förstår att han ska knipa käft.
  Tji återväxt och några skendebatter om privata skolor och pensioner plus en massa lögner om tillståndet i Sverige , är vad som återstår .
  Det (S) partiet har redan imploderat , men det sovande folket har inte fattat det ännu .

  30
  1
  • Nu har Putin ställt till det så att Ryssland får134 mil landgräns packat med missiler och kanoner. Grattis.

   21
   3
 8. En fredlig lösning hade självklart varit bäst. Putin förhandlar dock inte. Han dikterar villkoren, sen måste man lyda, annars smäller det. En sann tyrann!

  Väst försökte i 20 år men Putin valde krig. 30 länder skickar vapen till Ukraina för att Putin bråkar. Om Putin vill ha fred kan han lägga ner vapnen. Att begära av Ukraina att de ska ge upp när de är invaderade är inte ett realistiskt alternativ!

  23
  4
 9. Hoppas väst nu har dragit lärdom en gång för alla och att ryssarna lämnas ”ifred” från allt västligt. Även all form av handel.Gärna en ny järnridå .

  31
  4
 10. I 20 år har väst välkomnat samarbete med Ryssland. Istället för att utveckla och bygga upp Ryssland, tog Putin alla chanser till affärer som gynnade honom själv. Han försökte göra Europa beroende av honom, samtidigt som han samlade på sig en drös med pengar medan en stor del av ryssarna fick leva under usla förhållanden.

  Till slut var tiden kommen, Putin hade byggt världens näst bästa armé (trodde han) och han hade gott om västvaluta i tryggt förvar (trodde han). Då var det dags att på klassiskt KGB manér sätta kniven i sina ”affärspartners”.

  Först lurade han Kina att de var polare. På så sätt skulle han få stöd av Xi (trodde han). Sen började han hota hela världen, och han hotade Finland, och han hotade Sverige. Han hade samlat så mycket kraft att han kunde domdera hela världen (trodde han), och visade fascismens sanna ansikte.

  Han sa att vi inte får gå med i NATO. Vi skulle istället få en ny säkerhetsordning i Europa. Han pratade även om att återställa gränserna från sovjettiden.

  Då gav han oss ett val. NATO eller den ryska säkerhetsordningen! För de flesta finnar och svenskar är det nog ett ganska lätt val!

  Han attackerade Ukraina som gjorde molotovcocktails till försvar. Sen upptäckte de att vodka är mer effektivt. Man ställer bara flaskorna vid vägkanten.

  Efter lång tvekan skickade typ 30 länder enkla handhållna vapen till Ukraina som stoppade och pressade tillbaka världens näst bästa (bakfulla) armé.

  De flesta (förutom en och annan) har nog fattat vilken galning vi har att göra med. Ingen vet vad han hittar på nästa gång. Det vi vet är att vi inte vill ha en rysk säkerhetsordning. Eller?

  47
  4
 11. Finlands folk vill inte ha med det opålitliga, ljugande och degenererade soptippslandet Ryssland, att göra. Ska det vara så dj-a svårt för Kremldårarna, att förstå. Finland kommer aldrig att utgöra ett hot mot sunkiga Ryssland och skulle helst önska att det var tusen mil längre till tippen. Finlands ansökan till Nato, är för att slippa se Puttes patrask, på sin sida gränsen.
  Försök fatta det, Peskov, din dumme fan!

  49
  6

Kommentera