Det spelar ingen roll vad Putin säger

UTRIKES. Om några timmar ska Rysslands president och överbefälhavaren Vladimir Putin hålla tal på Röda torget i Moskva när segern i det ”Stora fosterländska kriget”, som 2:a världskriget kallas i Ryssland, firas genom att visa den ryska militärmaktens styrka.

Putinoccio Bild: Bruce MacKinnon

Det spekuleras hej vilt om vad talet ska innehålla, från en allmän mobilisering och krigsförklaring mot Ukraina till ett firande av segern i staden Mariupol.

-Pettersson menar att det spelar ingen roll vad Putin säger eftersom han använder lögnen som ett vapen. Innan invasionen den 24 februari sa han att väst farhågor om en invasion var ”hysteri och propaganda”, likadant lät det innan annekteringen av Krim.

Putin kallar inte ens erövringskriget för krig utan för en ”speciell militäroperation”.

Moskva 1945

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det spelar ingen roll vad Putin säger

 1. Man undrar ju om det är dom där 99% odugliga journalister eller om det är den där procenten dugliga journalister du lyssnar till Pettersson . För mig låter all statlig + pk media precis likadant

  8
  8
  • Dugliga? Menar du den där procenten ryska journalister som Putin har godkänt?

   För oss vanliga människor räcker det att titta på verkligheten och strunta i den där procenten förrädare som finns bland oss!

   10
   5
   • Nu är det så här att det är inte jag som säger att 99% av dom svenska journalister är odugliga det är nämligen Pettersson själv och tror man då på svensk stats media vilket du verkar göra så är det helt ok från min sida

    3
    2
   • Läser inte så mycket svenska nyheter, försöker få en nyanserad bild från hela världen. Från Indien, Ryssland, Finland, Mellanöstern mfl, samt alternativmedia…

    8
    3
   • Det är en annan Tony som använder samma signatur som jag som skrivit
    här, han är nog Ryss?

    1
    1
  • Om 100 journalister rapporterar från verkligheten och 99 säger samma sak medan 1 säger motsatsen, då måste det vara den ensamme stackaren som talar sanning medan 99 ljuger, är det så du menar? Det tycks vara den genomgående logiken i trollskogen?

   6
   4
   • Var det inte det du sa? 1 duglig och 99 odugliga som alla låter likadant, eller missförstod jag?

   • Du missförstod kraftigt. Det är fortfarande Pettersson som skrev att 99% av dom svenska journalisterna är odugliga

  • Tony:
   Samma tankar som jag ibland haft….
   Att sedan som du och i någon mån Stenbock ibland tycker det går lite till överdrift,gillas inte av bl.a. ”Anton”, ”Rädd” som gärna ser sina egna inställningar som de rätta…
   Intressant från dessa båda och några icke nämnda ,hur man söker undervisa oss andra… inom i stort alla områden !!
   PK-pressen kan med tillförsikt se fram emot ljusa tider. Det finns nog av fantasifulla skribenter att välja bland,hos de sociala medierna.

   3
   5
   • Du har fått tumme upp av mig på några inlägg! Men när du stöttar en diktator lär du bara få tumme upp av några ljusskygga troll!

    Sen kan det vara bra för din trovärdighet om du kan styrka dina påståenden med hänvisning till fakta eller siffror, istället för att bara låtsas som att siffror är onödiga för att man kan bevisa vad som helst med statistik. Så, visa det med statistik nästa gång…

    6
    3
 2. Rysstrollen som trycker tummen ner på allt negativt som skrivs om Putin har väl ”Julafton ” idag när deras store idol ska hålla sitt tal…

  24
  9
 3. Putin. En ofattbar otäck lögnpajas. 100% opolitlig. GRUNDFALSK . Anstiftare till grova krigsförbrytelser och folkmord. Vansinne och oförlåtligt att förstöra en fri demokrati. Måste lagföras och straffas av internationell rätt.

  35
  12
 4. Putin är inte så farlig. Utan medhjälpare skulle han inte vara mer än den nolla han faktiskt är. De farliga är alla som sprider hans dynga.

  Farliga är ideologer, strateger och kanonmat. Farligare är alla poliser, åklagare, domare och tjänstemän som genomdriver och upprätthåller galenskapen i Ryssland.

  Ännu farligare är de som underhåller systemet i ett större perspektiv. De som administrerar Krim, de som levererar varor och tjänster till ambassader och ryska intressen i utlandet.

  Allra farligast är de småfascister som springer Putins ärenden på sociala medier. De som rättfärdigar en galen diktators onda handlingar. De som försöker plantera idén om att Putin bara är en missförstådd hjälte som har blivit attackerad av väst och måste försvara sig.

  Dessa, de värsta fienderna, infiltratörerna, sitter mitt bland oss!

  35
  11
 5. Det var länge sedan vi trodde på något som lögntruten Putin säger och har sagt Lögn blev sanning och sanning blev lögn.Få se vad han ska komma med nu i sitt tal.Ska han fortsätta bomba och skjuta Ukraina till en grushög ? Eller ska han ta sitt förnuft till fånga ? Jag befarar att helvetet kommer att fortsätta….

  32
  10

Kommentera