Alla vill satsa på vindkraft utom Åkesson

VALET 2022. SVT Agendas partiledardebatt gick av stapeln i går kväll. Partiledarna drabbade samman om integrationen, pensionerna, Nato och klimatpolitiken.

Centerpartiets Annie Lööf och Kristdemokraternas Ebba Busch diskuterar den framtida energiförsörjningen. Första frågan ut är energipriserna.

Kan vi nå våra högt ställda klimatmål utan att pungslå det svenska folket? frågar sig Ebba Busch som främst vill bygga upp kärnkraften.

Vi kan inte ha en vinter till med så höga elpriser. Det krävs att vi politiker agerar, säger Annie Lööf som vill öka vind och vattenkraften och bioenergin.

När programledarna ber partiledarna räcka upp handen om de tycker att det är viktigt med utbyggd vindkraft gör alla det utom SD:s Jimmie Åkesson.

Vi behöver planerbar kraft, och det är kärnkraften vi kan bygga ut, utveckla, behålla, säger Jimmie Åkesson (SD).

Om förlustsnurror på bloggen…

En gammal omodern teknik

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Alla vill satsa på vindkraft utom Åkesson

 1. Vindkraften år ingen lösning när det inte blåser. Vindkraften är inte lönsam genererar för förluster för kommuner. Finns det något vindkraftbolag som går plus? Tror inte så.
  Tre dagar i april gav vindkraften bara 2 % av den totala eltillförseln, tänk om det varit 20 grader kallt. Våra politiker förstår inte detta, de saknar helt utbildning efter att ha gått i vår Svenska skola, fy sjutton för dessa människor.

 2. Åkesson har helt rätt. Väderkvarnar hör till stenåldern. Vi måste ha kärnkraft nu

  10
  1
 3. Jag ser det som ett mycket allvarligt problem att nästan alla vindkraftverk vi har ägs av Kina. Bara av den anledningen bör de helt räknas bort ur vår energiplanering annars kan vi utsättas för utpressning. Tänk om Kina invaderar Taiwan t.ex och samtidig gör glasklart att fjärrstyrda stopporder går ut till vindkraftverken om vi kritiserar detta.

  36
  1
  • Vattenkraften går ju bort helt, eftersom mijömuppar och samer inte vill ha det, pga fisket. Man vill ju t o m lägga ned hundratals mindre vattenkraftverk.
   Centern har varit pådrivande. Kommer inte Annie ihåg det?

   39
   • P-de-M har tolkat Pettersson rätt.
    ”-Pettersson säger att Miljöanpassning är bra men jag är rädd att miljöprövningen kapas av aktivister och fanatiker…

    Nu köpte Naturvårdsverket Torps kraftverk för 11,5 miljoner skattekronor och hur många skattekronor rivning och återställning kostar vet vi inte, men det spelar kanske ingen roll, det är inte riktiga pengar bara skattepengar…” slut P’s citat.
    – Miljöförvaltningar krokar arm ömsom med samer, med vindkraftsindustrin, med kinesiskt kapital för att nå deras mål att göra lilla Sverige fossilfritt inom en geration. Ett mål som kommer att bli både smärtsamt och dyrt för svenska näringslivet och alla som har ett elabbonemang.

Kommentera