Kadyrov hävdar kontroll över Popasna

UKRAINA. Tjetjeniens muslimska diktator Ramzan Kadyrov hävdar att hans armé har tagit kontroll över större delen av staden Popasna i östra Ukraina, rapporterar Reuters.

President Kadyrov är troende muslim. En gång gjorde tjetjenierna motstånd mot Putin. Nu är de allierade.

Kadyrov, som beskrivit sig själv som Vladimir Putins ”fotsoldat”, skriver på appen Telegram att stadens huvudgator och centrala distrikt ”har rensats helt”.

Från ukrainskt håll tillbakavisade man först påståendet och sa att striderna fortsatt pågick. Senare på söndagen meddelade dock guvernören i regionen Luhansk, Serhij Haidai, att ukrainska trupper dragit sig tillbaka från staden.

Popasna har c:a 20.000 invånare

-Pettersson noterar att Kadyrov talar om sin armé. Inte Rysslands. Putin verkar inte så noga vid val av vänner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kadyrov hävdar kontroll över Popasna

 1. UA har fått order om att hålla fronten till vilket pris som helst, samma order som den tyska armén fick under WWII. Det intressanta är att det verkar vara separatister från Donbads och Lugansk som står för merparten av striderna tillsammans med Tjetjenska trupper och med ryskt artilleri och flygunderstöd.

  Det här kriget kommer oundvikligen sluta med en rysk seger. Den Ukraiska armén kommer sakta men säkert malas ner till ingenting.

  Frågan är dock vilket pris de Ukraiska och Ryska folken kommer att få betala i form av sårade, döda, förstörd ekonomi och förlorade landområden etc. för detta av västeliten framtvingade Proxy-krig mot Ryssland.

  Mitt hjärta står med båda folken som än en gång har dragits in i ett krig som kunde ha undvikits för länge sedan.

  5
  17
  • @Johan Andersson – På vilket sätt menar du att väst har tvingat Putin att starta krig mot Ukraina? Är Putin styrd av väst?

   Och du, det är den ryska armen som har mals ner och tvingats tillbaka med hjälp av de handvapen Ukraina fått. Vill någon driva ett fullskaligt krig mot Ryssland så skulle det bara vara grus kvar av Moskva. Grejen är att NATO aldrig har attackerar någon. Det finns inget mandat för det helt enkelt!

   7
   3
 2. Putins kompis Kadyrov och hans kolleger har tydligen fått tillåtelse att göra vad som helst och vad de vill med vem som helst, både inne i Tjetjenien, i Ryssland och utomlands. Mord på dissidenter t.ex. och som skrämmer tjetjener i EU-länder, citat: ”De hittar oss ändå och skjuter oss som hundar”. Hoten från den tjetjenska ledningen begränsar sig inte enbart till tjetjener, sex av tidningen Novaja Gazetas medarbetare har mördats, bland dem Anna Politkovskaja som rapporterade inifrån Tjetjenien. Kadyrov har också kallat människorättsaktivisten Igor Kaljapin och Novaja Gazeta-journalisten Jelena Milasjina för terrorister och krävt att de grips. Svenska Yle ställer frågan, -hur pass fria tyglar har Ramzan Kadyrov fått av Vladimir Putin?
  https://svenska.yle.fi/a/

  9
  3
 3. Vanlig ukrainsk taktik, dra sig tillbaka och vänta på anfallet eller sedan göra ett motanfall när fienden tappat koncentrationen.

  16
  3

Kommentera