Vad får vi för 8.900 miljoner skattekronor till public service?

PUBLIC SERVICE. Riksdagen har godkänt regeringens förslag till medels­fördelning för 2022 från public service-kontot till Sveriges Radio AB med 3.201.400.000 kronor (3,2 miljarder), till Sveriges Television AB med 5.244.900.000 kronor (5,2 miljarder) och till Sveriges Utbildningsradio AB med 463.100.000 kronor (463 miljoner). Det är sammanlagt 8,9 miljarder skattekronor.

Klas Wolf-Watz Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Public service är radio och tv i allmänhetens tjänst och med det menas att de ska ha ett utbud för alla som betalas av oss alla. Tanken med public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom olika områden.

Enligt Sveriges Radio Ekots ansvarige utgivare Klas Wolf-Watz rör det sig om redaktionella misstag när Sveriges Radio Ekot rapporterade om att Kristdemokraternas Ebba Busch vill låta mörda muslimer.

Sveriges Radios översatta bildtext: ”KD:s partiledare Ebba anklagar polisen för att de inte dödade många muslimer”.

-Pettersson är medveten om att misstag kan ske, men i detta falla har minst tre liknande misstag skett på tre olika redaktioner, arabiska, kurdiska och somaliska, det tycker jag är för mycket för att vara en tillfällighet.

Klas Wolf-Watz vill inte träffa representanter för kristdemokraterna. Han påstår att journalistiken ska hålla politikerna på avstånd.

Jag är inte journalist som tur är men jag begriper att:

 • Journalistik är journalistik – där ska politiken hålla sig borta.
 • Flera felöversättningar, medvetna eller inte, är inte journalistik.
 • Att anklaga Ebba Busch för att vilja döda muslimer är inte journalistik.
Vet Klas Wolf-Watz vad han sysslar med? Det finns inget i Sveriges Radios sändningstillstånd som säger att SR ska producera nyheter på en massa utländska språk. Det är bättre att invandrarna lär sig svenska eller flyttar hem. Bild: Steget Efter

18 thoughts on “Vad får vi för 8.900 miljoner skattekronor till public service?

 1. Kolla bara på P3, en fredagskväll, så dryper det av invandrarpropagandaprogram ”Din-Gata”, från Malmö-gettot, som ska förvänta ungdomen vänsterut, och bejaka utlännifieringen, främst arabiseringen, av vårt land!

  7
  13
 2. Skulle föreslå att någon med kunskap i språken går tillbaka och kollar dessa redaktioners publiceringar de senaste två åren så får vi se hur det faktiskt ser ut på redaktionerna. OM det var ett misstag eller om det är den politik som dessa redaktioner förespråkar.

  Därefter ska man lägga ner redaktionerna då de inte fyller något syfte. Vi har svenskan samt fem erkända minoritetsspråk i Sverige, inget av dem är arabiska, kurdiska eller somaliska. Alltså finns det ingen anledning att spendera skattepengar på att sända radio på dessa språk.

  26
 3. Vi får maktens megafon som medelst febril aktivitet, censur och vinklingar desperat försöker övertala oss att det multikulturella samhället är fantastiskt.

  26
  2
 4. För 7500 000 000:- får vi flams och trams, jakt på S D samt förvrängda nyheter, resten går till galor och representation.

  36
 5. Vi får en samling vänsterelement som plockar ut meningar ur en inervju
  för att sen sprida falska anklagelser mot andra partier utanför vänsterkanten.

  ”Journalistiken ska hålla politikerna på avstånd” Ha ha, vissa politiker då
  menar han väl,? För vissa gullas det ohejdat med hos(S)VT och (S)R från
  en viss kant? Nej erkänn istället att ni är en hycklarcentral som ogenerat
  för fram vänsterns vridna ideer!

  35
 6. SVT/SR är en stor del av sden svenska feministidiktaturen, som inkluderar diverse strömningar av socialistm, kommunism och öppen stalinism. Den svenska feministidiktaturen har skapat ett kärringvälde inom offentlig förvaltning och i offentliga bolag, karriärvägar som strukturellt sett är öppna för i förstone kvinnor. Män är välkomna om dom har annan etnicitet än svensk.

  När detta kärringvälde börjat synas mer och mer på maktpositioner i samhället, börjar bristerna komma upp till ytan. Minns pandemins början, där MSB under 10-12 års tid ägnat sig åt allt annat än sin kärnverksamhet, men så slog pandemin till och plötsligt upptäckte MSB-ledningen (mest bestående av kärringar) att beredskapslagren var nästintill tomma. I åratal hade man prioriterat hbtq-certifieringar, diverse jämställdhetsprojekt, genusperspektiv osv bla bla bla. Liknande fenomen börjar man se på andra håll i offentlig förvaltning. Kärnverksamheterna är inte så viktiga. Myndigheterna ska tydligen inte försvara eller skydda samhället utan spegla det. Resultatet börjar bli alltmer pinsamt, när känslor istället för fakta och realism styr samhällsutveckligen.

  En liten pojke spolades upp på en Medelhavsstrand 2015 och plötsligt gick känslomanskinerna i väst och speciellt i feministdiktaturen Sverige att gå igång inom SVT/SR och andra pk-media. Resultatet: en tsunami av flyktingar som många kommuner i landet idag kämpar ekonomiskt för att kunna hantera. Bostäder, jobb, skolor, utökade köer till hälso- och tandvård, är några delar i samhället som höll på att krackerlera pga. feministdiktaturens känslokontrollerade godhetsknarkande. Ifrågasätter du feministdiktaturen är du kvinnohatare, rasist, högerpopulist, islamofob, osv bla bla bla bla bla bla. Det blir bli en storstädning på SVT/SR efter en valseger i höst. Som man gjorde på Danmarks tv-/radio för 10-15 år sen, storsanering bland politiska, lågbegåvade och inkompetenta journalister och åsiktskontrollanter.

  40
  • Grabben Ayan placerades så att det skulle bli ett snyftkort o alla korkskallar o batikhäxor gick igång, även Haparandas kommunalråd. Dölurade! Hans pappa ville till sverige eller kanada för att få fina tandreparationer gratis, var han rom? Undrar var de är idag mec vita fina tänder

   13
  • Mange.

   Sen att det var hans far som köde båten för snabbt i för hög sjö så att de förolyckades är det tyst om, hans ”fru” berättade detta senare?

 7. 8,900 miljoner, det finns hål att fylla så det räcker till, polisen, pensioner, sjukvården, listan kan göras lång.

  32
 8. Pettersson pekar på ett underligt beslut av SR. Att starta redaktioner med arabiska, kurdiska och somaliska som inte står något om i sändningstillståndet. Varifrån kommer då pengarna?

  Någon måste vara ansvarig och vad är dennes motiv? Det här gynnar dem som förkastar att lära sig svenska och betalas av oss som betalar skatt. Men vi får inget veta. Det här sköter vi internt säger ansvarig utgivare och VD är inte intresserad.

  Här bör göras en snabbutedning. En oberoende utredare med fulla befogenheter och klart om en månad.

  42
  • Ska något över huvud taget sändas på dessa språk, bekostat av skattemedel, bör det i så fall vara följande information:

   Lär dig svenska!
   Respektera majoritetskulturen och lyd svensk lag.

   Lär dig svenska!
   Får/har du uppehållstillstånd förväntas du inte behöva tolk efter 1 år på sfi.

   Lär dig svenska!
   Sverige är ett fritt fd krister land där man får bränna alla böcker och även avbilda inavlade sk profeter.

   Lär dig svenska!
   I sverige har vi kökultur, det gäller även invandrare och er plats är sist i kön, så lär dig svenska och att vänta på din tur!

   Passar detta inte dig, så passar inte du i det svenska samhället!

Kommentera