Lavrov: ”Sluta skicka vapen om ni vill uppnå fred i Ukraina”

UKRAINA. Natoländer måste sluta skicka vapen till Ukraina och ensidigt stötta Kyiv om de vill uppnå fred. Det säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i en ovanlig intervju med en kinesisk statsägd mediekanal, rapporterar The Guardian. Även Rysslands utrikesdepartement har publicerat intervjun.

Sedan Rysslands invasion har Ukraina fått massivt stöd från omvärlden. Lavrov beskriver det som att vapen skickas till Ukraina i en ”oändlig ström”.

Allt detta görs under förevändningen att ”bekämpa invasionen”, men i själva verket avser USA och EU att bekämpa Ryssland ”till den sista ukrainaren”, och de är absolut likgiltiga inför Ukrainas öde, säger Lavrov.

Uttalandet görs samtidigt som Ryssland fortsätter att attackera ukrainska städer. I veckan bombades huvudstaden Kiev samtidigt som FN:s generalsekreterare António Guterres befann sig i staden.

Lavrov fortsätter också att hävda att allt går enligt plan för Ryssland på marken, men medger att fredsförhandlingarna går dåligt.

-Pettersson hoppas alla inklusive Sverige skickar fler vapen. Utan vapen upphör Ukraina att existera. Vill Lavrov ha fred så kan Ryssland dra tillbaka sina trupper till Ryssland.

Problemet är ryska trupper i Ukraina, inte ukrainska styrkor i Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Lavrov: ”Sluta skicka vapen om ni vill uppnå fred i Ukraina”

 1. Positivhalaren Putin i Kreml, har en apa vid namn Lavrov. Båda är frustrerade över att den fria världen pumpar in vapen i Ukraina. Inget går, som de hade tänkt. Vilket avslöjar deras begåvning. De har överfallit ett neutralt land och upptäckt att deras militära utrustning inte håller måttet, samt att manskapet är av sämsta klass.
  Klart som tusan att de är avundsjuka på Ukraina, som får hjälp utifrån. Förmodligen vill positivhalaren och apan, att väst i rättvisans namn, även skickar riktiga vapen till Ryssland också. Men lille Putin måste förstå att det inte är lönt, med den värdelösa strategi och de fyllesoldater, han har. Dessutom har Ryssland redan förlorat kriget.

  16
  1
 2. Lavrov låter som en muhammedan. De säger samma sak om Israel, bara Israel avväpnar sig själva och låter oss slakta dem till siste man så blir det fred i Mellanöstern.

  25
  4
 3. Han kan få fred om en timme om angriparen drar sig tillbaka.
  Putin har redan förlorat ansiktet nu när det går riktigt snett.

  26
  2
 4. Lavrov med sina blodiga händer ska nog inte förbjuda andra länder skydda oskyldiga
  människor, när han själv är högst delaktig i massmord och krigsbrott.
  Ryssarna saknar allt vad mänsklig empati är, gravt sjuka människor är dom.
  Vare sig Putin eller Lavrov kommer någonsin kunna gå ute i det fria, då är dom döda
  direkt, deras liv är så slut efter detta krig som det kan bli.
  Nu börjar äntligen oligarkerna säga ifrån, kanske början på slutet på eran Putin.

  29
  5
 5. Lite av svälta räv. Hur det än går har Ryssland förlorat i det långa loppet.
  Hatet mot ryssar är kompakt utanför Sverige. På hiper,mataffär typ ICA,står det korgar där man lägger i mat.
  En hyresvärd frågade,vilken nationalitet,är ni ryssar?nej bulgarer. Då får ni bo kvar. Alla ryssar åker ut.
  Att försöka gå upp i rätten är lönlöst.
  AB skrev ängsligt då oligarkerna djupfrystes,tänk om de stämmer i rätten då. Alla deras duktiga advokater. Bring it on säger man i Europa.
  En del Vänsterpartiet beter sig som Sverige med schori i spetsen. Utsiktslöst. Synd om många ryssar som inte håller med Putin. Kollektiv bestraffning.

  16
  2

Kommentera