Antalet migranter som tar sig över engelska kanalen närmar sig noll, efter hot om utvisning till Rwanda

INVANDRING. Storbritannien ska skicka asylsökande till Rwanda, skrev vi på bloggen för ett par veckor sedan. Även Danmark funderar på liknande planer. Nu har antalet migranter som tar sig över Engelska kanalen med båt närmat sig noll, efter att Storbritannien aviserat att samtliga asylsökande som tar sig in i landet illegalt kommer att skickas till Rwanda. Den senaste veckan har inte en enda båt korsat kanalen, skriver tidningen Bullentin.

Här har italienska flottan fångat några ”barn” på bild
Upplockade migranter på väg till Dover. Bild: BBC

För lite mindre än två veckor sedan meddelade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson att migranter som tar sig in i landet illegalt kommer att skickas till Rwanda.

”Vi måste uppmuntra dem att ta den säkra och lagliga vägen om de vill komma till det här landet”, sa landets premiärminister då.

Den engelska regeringen hoppas kunna börja skicka asylsökande till Rwanda inom några veckor. Tusentals personer berörs av åtgärden.

Sedan den 14 april, när hotet om utvisningar till Rwanda offentliggjordes, har nio båtar med 351 migranter korsat den Engelska kanalen illegalt. De senaste sju dagarna har inte en enda båt upptäckts av de engelska myndigheterna, enligt försvarsdepartementets senaste siffror.

Förra året upptäcktes lite över 1 000 båtar som lyckats ta sig från Frankrike till landets sydöstra kust. En tredjedel av migranterna kom från Iran, en femtedel från Irak och en tiondel från Eritrea respektive Syrien. Det rör sig nästan uteslutande om män mellan 18 och 39 år, enligt landets inrikesdepartementet, Home Office.

-Pettersson säger att det verkar ha blivit fred i världen eftersom ”barnen” inte vill till Rwandas härliga klimat…

Rwanda

Kigali, huvudstad i Rwanda ser fin ut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Antalet migranter som tar sig över engelska kanalen närmar sig noll, efter hot om utvisning till Rwanda

 1. Jag har länge förespråkat att Sverige som undertecknare av Spetsbergtraktaten iordningsställer förvar och fängelser därstädes för personer som inte äger rätt att uppehålla sig härstädes. Det skulle om möjligt ha mer nedkylande effekt än Rwanda, Papua Nya Guinea eller Nauru.

  30
  • Med tanken på mängderna vi får hit ska vi ha transitläger i Afghanistan och Rwanda. Vi ska inte förstöra den fina naturen på Spetsbergen med en massa kulturimport.

   22
 2. Får man lära sig på förskolan: Om du inte har prövat, så vet du inte.

  11
 3. Smart England. Sverige då, nej nej
  det är omänskligt. Bättre att Sverige
  kraschar. Arma land.

  39

Kommentera