Storbritannien ska skicka asylsökande till Rwanda

INVANDRING. Migranter och asylsökande som tagit sig över Engelska kanalen till Storbritannien ska skickas hundratals mil till Rwanda, meddelar premiärminister Boris Johnson.

Överenskommelsen mellan länderna presenteras som ett försök att minska antalet flyktingar som försöker sig på den farliga resan. Människorättsgrupper avfärdar projektet som ”barbariskt och omänskligt”.

”Rwanda välkomnar partnerskapet med Storbritannien att ta emot asylsökare och migranter och erbjuda dem legala vägar till uppehållstillstånd”, säger Rwandas utrikesminister Vincent Biruta i ett uttalande.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson försvarar planerna på att skicka migranter som sökt asyl i Storbritannien till Rwanda.

Det här är det moraliskt riktigt, det humana och det medmänskliga att göra, säger Johnson till Sky News.

Han säger vidare att det inte är hållbart att människor drunknar i Engelska kanalen i sina försök att nå Storbritannien eller att flyktingsmugglare tjänar pengar på migranterna.

Planerna på att skicka personer som illegalt tagit sig till Storbritannien till Rwanda presenterads på torsdagen. Omgående möttes planerna av kritik från både människorättsorganisationer och oppositionen.

-Pettersson säger att det är riktigt. Afrika är rikt, afrikaner och andra får ordna upp sina liv hemma i stället för att rasera Europa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Storbritannien ska skicka asylsökande till Rwanda

 1. Inget fel i det förslaget. Då har dom inte så långt hem igen dom som får avslag på asylansökan. Och dom får väl flyga till Rwanda och slipper gå och ta en båt över Engelska kanalen. Eller ska Europa ta emot alla som säger att dom behöver asyl. Då blir det snart fullt. Vem ska sedan ta hand om och hjälpa dom européer som då blir utslängda från sitt hemland för att det inte finns plats för dom. Men det kommer att bli mycket jobb för dom asylaktivister och människorättsgrupper som ska ta hand om alla asylflyktingar som inte har utbildning och kan eller vill jobba. Men var pengarna ska komma ifrån när dom som arbetade förut blivit utslängda är det ingen som säger.

  • ”Det borde alla länder göra”, skriver Kungen här ovan…
   dvs som även Danmark, vars integrationsminister Mattias Tesfaye ska informera det danska Folketinget om en omfattande reform av flykting och asylsystemet med ett flyktingcenter i Rwanda.
   Tesfaye, citat: ”Vår dialog med den rwandiska regeringen för överföring av asylsökande ska säkerställa ett värdigare förhållningssätt än det kriminella nätverk av människohandlare som idag präglar migration över Medelhavet.”
   https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-13-tesfaye-indkalder-partier-til-mode-om-omstridt-rwanda-plan

   17

Kommentera