Assyriska föreningen blir av med bidrag

BIDRAG & SKATTER. Assyriska föreningen i Södertälje får inget verksamhetsstöd i år. Anledningen är att de uppgav att de har 1.300 medlemmar. När kultur- och fritidskontoret gjorde en kontroll hittade de ungefär 500 betalande medlemmar.– Vi bedömde att skillnaderna var så stora att de inte ska få några bidrag, säger Sara Rautio, föreningskoordinator på Södertälje kommun och den som gjort stickprovskontrollerna, enligt LT, tyvärr bakom betalvägg.

I år hade Assyriska föreningen sökt 150.000 kronor i bidrag. De senaste åtta åren har bidraget legat på mellan 100.000 och 175.000 kronor per år.

Vi har haft en annan syn på vem som är medlem hos oss, säger Sonya Aho, nybliven ordförande i Assyriska föreningen i Södertälje.

Aho säger att föreningen fram tills nyligen betraktat medlemskap utifrån att den som gjort en aktiv ansökan och blivit beviljad medlemskap en gång fortsätter att vara det även om den medlemmen inte betalar medlemsavgift. Det har varit en del av föreningens stadgar att en medlem inte kan tas bort även om den inte betalar. Nu har de nyligen ändrats.

I år har fem föreningar blivit nekade bidrag på grund av kraftig överrapportering av sina medlemstal. Utöver Assyriska föreningen i Södertälje är det S:t Ignatius Norono scoutkår, S:t Jacob scoutkår, Jazire familjeförening och Södertälje syriska förening.

-Pettersson säger att det är dags att avskaffa alla bidrag till etniska föreningar och vara väldigt restriktiv med skattebidrag till vuxna. De har troligen lärt sig räkna medlemmar av SSU…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Assyriska föreningen blir av med bidrag

 1. Fritidsaktiviteter för vuxna ska inte betalas av skattebetalarna. Är man vuxen så ska man bekosta sådant med egna medel och kan man inte det så är det bara att göra något som inte kostar så mycket.

  23
 2. Det enda bidragen bidrar till är mer bidrag. En förening skall leva på medlemsavgifter och egna aktiviteter.
  Det fick vi klara oss på.

  29
 3. Trögfattade politiker som inte förstår att ljuger om allt dom har nytta av, flyktingarna. Vi vet att dom ljuger om identitet, var dom kommer ifrån, ålder, utbildning, arbetserfarenhet, mm. När dom väl är inne i systemet ljuger dom om allt dom kan få bidrag för.
  Så tyvärr Stefan Löfven, att dom kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram, får man nog mer tolka som en långt gången Alzheimers sjukdom hos dig.

  39
  1

Kommentera