Staten trollar över kostnader på kommunerna

INVANDRING. Migrationsverket släpper ibland gissningar som de kallar prognoser över antalet ärenden av olika slag man beräknar att man får och vilken ökningen av budget man behöver. I går kom deras senaste.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

I den utgår de från medel-scenariet för kriget i Ukraina att 80.000 personer kommer. Inte lika mycket som under förra migrationskrisen men det kan bli så för den högsta nivån är 200.000. 

I prognosen får vi också reda på att regeringen planerar att införa en ny lag som tvingar kommuner att ta emot en kvot av de ukrainska flyktingarna. Idag är regeln att Migrationsverket ansvarar för dem hela tiden de är här men det vill regeringen ändra på. Och kunna tvinga kommuner, särskilt Danderyd förmodar jag eftersom just den kommunen alltid nämns i alla sammanhang, att ta emot flyktingar. Och fixa bostad, skola, dagis etc till dem.

För även om ukrainska flyktingar får jobba har staten eller kommunen ändå det yttersta ansvaret att försörja även dessa flyktingar. Anvisas en flykting till en kommun anvisas samtidigt alla kostnader till kommuner.

Fiffigt, då sjunker statens kostnader och lämpas återigen på kommunerna. De försvinner från statsbudgeten. Som trolleri.

Migrationsverkets prognos innehåller mer matnyttig information, som att de tror att 14 000 till 26 000 personer kommer söka asyl i år utöver folk från Ukraina. Vi vet dessutom sedan tidigare migrationskriser att migranter som länge velat ta sig till EU gömmer sig i migrantströmmar och den oordning det orsakar. Och att Ryssland och Vitryssland med lätthet kan flyga hit tusentals lycksökare från Mellanöstern, som de gjorde i höstas.

Läs mer hos Rebecca Wiedmo Uvell…

-Pettersson säger att volymerna även innan Ukraina-krisen var alldeles för höga av personer som i olika grad direkt ska få ta del av vår välfärd och det gemensamma.

Sedan tror inte jag att speciellt många ukrainare kommer att återvända efter kriget. Hur många återvände efter krigen i f.d. Jugoslavien när det blev fred där?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Staten trollar över kostnader på kommunerna

 1. Inte lär de hellre av sina misstag……
  I dagens Aftonslasken går Anderskonskan ut och tigger hjälp från allmänheten mot alla kriminella de importerat. ”Vi måste hjälpas åt annars klarar vi det inte”,säger hon !! ;(
  Har man som Socialisterna,tagit fan i båten,får de själva vara vänliga reda ut det hela,…..för min del !

  17
  • Nej, hon är ju medveten om att dessa, som skulle vara så lönsamma tär på samhällsekonomin och hållet brottsstatistiken på alldeles fel nivåer. Så nu gäller det att börja valpropagera och kanske plocka upp några SD förslag som man gör om till egna.

   20

Kommentera