Dagens tankeställare 84

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 84

Hur fel kan det bli?

Under flyktingvågen 2015 delade Sverige med sig av mångkulturen. Drygt 30 000 muslimska män skickades till Finland, många via landgränsen vid Haparanda – svenska staten bjussade skäggbarnen på gratis tågfärd. Här i Finland skulle varenda jävel visa sin godhet. Försvaret kommenderades till gränsen där beväringarna beordrades bära muslimernas väskor och ryggsäckar, för att hjälpa de utmattade stackarna. Statsminister Juha Sipilä (C) lovade inhysa asylsökanden i sitt privathem, samlingspartiets (M) ordförande Petteri Orpo polerade glorian sin med uttalandet ”Att ifrågasätta flyktingarnas motiv är rasism”. Tokkärringar landet runt blev till sig i trasorna: de stickade yllesockor åt muslimska ockupationshorder, ja, de tillochmed skedmatade unga, friska karlar på torgen.

Ett antal lycksökare valde att bosätta sig i Uleåborg (Oulu på finska) i nordvästra Finland. Allt var frid och fröjd på ytan sett, ända till 2018. Det visade sig att företrädarna för fredens och kärlekens religion hade etablerat utbredda grooming-gäng, där de sexuellt utnyttjade flickor i 10 – 14 års åldern, turvis och tillsammans. Hur är en man funtad som kuvar småflickor till sexslavar? Vilken sorts kultur och religion frambringar sådant folk? Dessa omfattande övergrepp hade pågått i två-tre år. Polis och rättsväsendet kände mycket väl till saken, och lögnmedia måste rimligtvis ha hört talas om det, men alla valde att tiga och sopa problemet under mattan. Tills medborgaraktivisten, ”högerextremisten” Junes Lokka avslöjade eländet. Se där, hur ondsint högern är! Här hade folk låtit sig invaggas i självgod övertygelse om allas lika värde, om att vi alla är lika innerst inne. Och så kommer den här rasisten och öppnar våra ögon med ovälkommen verklighet!

Nu tog det hus i helsike.

I flera veckor kände regimtrogen media sitt plötsliga ansvar och skrev heluppslagsartiklar (men varnade också i samma andetag för hat och rasism). Politiker och etablissemanget fördömde den oväntade ondskan som asylsökanden drabbats av (och varnade i samma andetag för hat och rasism). Något måste ha gått snett i integrationen, informationen om hur ett västerländskt samhälle fungerar hade konstigt nog inte nått fram. Ajabaja, här i Finland får man inte våldta småflickor.

Uleåborgs stad fick sig tilldelat 2,3 miljoner euro för projektet Safe Oulu. Socialtanterna kavlade upp ärmarna och riktade in sig på att upplysa unga flickor. Som ett led i kampanjen utmärkte damerna sig med videon nedan (15 sekunder), och gjorde sig därmed till världsvitt åtlöje. Skulle någon inte ha sett snutten, så rekommenderar jag den kallt.

Summa summarum. Jag erinrar mig kulturfilosofen Oswald Spenglers teori om civilisationernas uppgång och fall.

Rune Holmström

Låttexten: Stop! Don´t touch me there. This is my no-no square.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Dagens tankeställare 84

 1. Media och politiker vill bryta ned den vita människans kultur och länder. En stadig import under ett antal decennier förändrar de vita ländernas grundtrygghet, kultur, tillit, säkerhet, beteenden, värderingar och dess historia vars deras uppbyggnad vilar på.
  Hbtq, judar och feminister går samman, nätverkar för att kapa maktens korridorer. Målet är att utrota den vita mannens skapelse!
  Det är inte en fysisk förintelse, det är en förintelse av den vita människans grund för vidare existens. Kultur följer med folkgrupp, utrotas folkgruppen så utrotas kulturen.
  Och nej, jag hatar inte nämnda grupper, jag vill bara förenkla för alla att se och förstå vad som händer och varför!!!
  Finland har stått emot länge, nu visar mångkulturen där sitt vidriga ansikte. Och makten i Finland går upp i skydd för invandrare och hjälper till att dölja de problem som uppstår, det är först när det är uppenbart de faller till föga.

  19
 2. Tittar just på SVT-1, morgonnyheter där ROKS ordföranden talar om det utbredda våldet mot kvinnor . Och det är minst sagt bedrövligt . Hon föreslår att politiken måste börja om från början .
  Hon pratar och pratar så fint. Men jag kan lova att hon kommer ingen vart.
  Inte en enda gång nämner hon elefanten i problemet .
  Förmodligen är hon okunnig eller PK .
  Eller så försöker hon få det till att det är Svenska män som är problemet .
  Med sådana vänner behöver de utsatta kvinnorna inga ovänner .

  19
 3. Ha ha. Lysande Rune! Även de finska kärringarna är tokiga. Måste vara en pandemisk åkomma.

  20

Kommentera