USA håller toppmöte med 40 länder om militärt stöd till Ukraina

UKRAINA. USA:s försvarsminister Lloyd Austin leder under tisdagen ett toppmöte med över 40 deltagarländer på den amerikanska flygvapenbasen Ramstein i södra Tyskland, skriver flera medier.

Den amerikanske försvarschefen Mark Milley säger enligt Washington Post att mötet handlar om att samla in mer militärt stöd till Ukraina och att ”koordinera och synkronisera våra insatser”.

De kommande veckorna kommer att bli väldigt viktiga […] för utgången av striderna i södra och sydöstra Ukraina. De (Ukraina) behöver fortsatt stöd för att förbli framgångsrika på slagfältet. Och det är i princip hela syftet med det här mötet.

-Pettersson hoppas Sverige är med. Vi har tjänstemän på plats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA håller toppmöte med 40 länder om militärt stöd till Ukraina

  1. Alternativet är att vi sätter oss ner för att titta på när Putin fullföljer sin egen plan och återupprättar sovjetväldets gränser!

    16
    10
  2. NATO-medlemskap, så att svensk trupp skall skickas i döden för att USA för krig.

    15
    23
    • Nu är det ju Ryssland som för krig så du är ute och snurrar lite som vanligt… 🙂

      21
      14
      • Måste nog hålla med Roland S. lite grann. Är det vårt krig eller USA’s?
        Att det är ryssarna som inlett och anfallit Ukraina är ju helt klart, men har inte våra massmedier varit urusla på att analysera läget i Ukraina och vad som hände innan kriget bröt ut. Hur mycket har USA varit inblandade i Ukraina sedan 2014. Och man kan ju undra varför man från amerikansk sida lägger ner sådana resurser och kostnader som man gjort.
        Själv vill jag inte ta ställning för någon part, då jag tycker att det saknas så mycket information. Man brukar säga att det är inte ens fel att två träter.
        Jag tror inte att Putin är sinnessjuk eller har drabbats av storhetsvansinne. Inte heller Joe Bilden, även om han verkar gammal och gaggig.
        Men jänkarna har en alltför lång historia av krig bakom sig och amerikanska kapitalister är giriga.

        12
        13
      • Putin har sagt att han vill återupprätta Sovjets gränser så det är i allra högsta grad vårt krig, eller rättare sagt Putins krig mot Europa!

        Jämför du verkligen amerikanska kapitalister med ryska oligarker som stulit ryska folkets tillgångar?

        Och jämför du verkligen USA:s demokratiskt valda president med Rysslands maffialedare som stulit makten i riggade val?

        Många litade på Ryssland! Vi avskaffade försvar i Europa och har välkomnat handel och samarbete med ryssarna. Vi har gjort allt vi kan för att skapa goda relationer men Putin lurade oss. Nu måste dåren bara stoppas, en gång för alla! Han är uppfostrad av KGB och kan inget annat än terror och förtryck!

        12
        6
  3. Japp, gruppera en rote Gripenplan med tillhörande tross(eller vad det nu kallas inom flugvapnet) i östra Polen.
    Dessutom robot 77 med svensk trupp samt en uppsättning special-trupp-skittuffa-special-enheter-nånting som beskydd.

    Alltid en början. Det är nu trots all som så att vi är framme vid vår generations stora sammandrabbning.
    Det är det här som vi övat å övat å övat för i hela Europa i årtionden med stora, jädra arméer…inte bara att visa upp vid stora parader.

    Så, på dom bara, pöjkar! Spanka ryssen(ni kan säga till när ni är klara så att vi vet. Inte för att vi bryr oss, vi är ju svenskar och bryr oss bara om oss själva)

    9
    10

Kommentera