Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar

Twitter accepterar Elon Musks utköpsbud på 54,20 dollar per aktie kontant, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det värderar sociala medier-bolaget till totalt 44 miljarder dollar, motsvarande 427 miljarder kronor.

Elon Musk

Därmed köps bolaget ut från börsen.

Priset motsvarar en premie på 38 procent jämfört med Twitters stängningskurs den 1 april i år, som var den sista handelsdagen innan Elon Musk meddelade att han hade köpt en post på cirka 9 procent i Twitter.

Ordförande Bret Taylor säger att Twitters styrelse gjorde en ”noggrann” utredning av Elon Musks förslag med fokus på värde, säkerhet och finansiering.

Den föreslagna transaktionen kommer att ge en rejäl kontantpremie och vi tror att det är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare, säger han i pressmeddelandet.

Kort före pressmeddelandet publicerades meddelade Nasdaq att Twitters aktie hade handelsstoppats i väntan på nyheter.

Tidigare under dagen rapporterade flera medier med hänvisning till källor att affären var nära att ros i land.

Efter nyheten hävdes handelsstoppet och aktien tickade uppåt. Vid stängning var den upp 5,7 procent till knappt 51,70 dollar – knappt 5 procent under budnivån.

-Petterssons på Twitter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar

 1. En sak vet man dock till 100% att Elon Musks kommer att se till att det blir “största möjliga ekonomiska intäkter till bolaget”.

  5
  1
 2. Nu kommer media och politiker gå ihop för att skapa lagar som gör att vissa appar går att stänga av. Media och politiker är livrädda för att människor ska prata, resonera och komma fram till andra sanningar än de som hittas på. Om tex 10000 socialarbetare pratar med varandra och exemplifierar sin vardag så kommer de att hitta flera likheter, dvs de likheter som inte ska pratas högt om.

  14
 3. Skall vi gissa att när det kommer till kritan, så tvingas Musk fortsätta Twitters nuvarande policy. Twitters administration är så full av vänsteraktivister att de tillsammans, som ett “Deep State” kör sitt eget race oavsett vad Musk får styrelsen att besluta.

  Ett alternativ är att de lagförslag, som lades på is av Demokratiska Partiet efter Trumps valförlust, plötsligt aktiveras och antas. D v s Federala USA lägger sig i och t ex delar upp Twitter, så att vänsteraktivisterna kontrollerar de flesta delarna. Därmed konkar sannolikt Musk på “köpet”.

  7
  13
  • Twitter är väldigt fritt, i varje fall i Sverige, mycket bättre än Facebook.

   Kanske har Twitter inte råd med censorer på Svenska språket.

   Twitter är ett litet företag jämfört med Facebook.

   6
   2

Kommentera