Mycket oroande att Paludan stoppas

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Att islamkritikern Rasmus Paludan nekades tillstånd att manifestera efter de upplopp som brutit ut i samband med hans tidigare framträdanden är mycket oroande, skriver två dialogpoliser på SvD:s debattsida.

De skriver att beslutet öppnar upp för den starkes rätt, där yttrandefriheten inskränks.

”Våld och hot som metod fungerar alltså”, skriver poliserna.

De frågar sig också hur det hade sett ut om Magdalena Andersson fått flytta sitt första maj-tal för att ideologiska motståndare attackerat polis och samhälle.

-Pettersson har noterat att det är problem att identifiera stenkastning och bilgrillarna…

När jag var ung hade vi en lokal polis som kände igen alla busar och deras föräldrar, det var avskräckande och gjorde det lättare att lösa brott, men det är väl omodernt idag…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Mycket oroande att Paludan stoppas

 1. Snart kommer krav från det nya frälset att vi inte får fira jul eller Midsommar
  ,dom kan väl kör med att Muhamed inte firade dessa högtider?
  Och i vanlig ordning viker stendumma politiker och Media ner sig,
  det är så det fungerar på område efter område, dom tar för sig, och dom
  ryggradslösa viker ner sig!

 2. Fullt av kommentarer, men igen som direkt kommenterar polisernas insändare. Det som de skriver och pekar på är inte bara allvarligt utan också systemhotande.
  Som jag ser det är det iof inte muslimernas stenkastande utan det som sker därefter som är allvarligt. Polismyndigheten vilket ner sig för odemokratiska krafter. Hur har man tänkt sig framtiden? Ska dessa muslimska horder ha gräddfil när det gäller samhällsdebatten, eller?
  Jag tror att många poliser skäms över sin polisledning. Bara hoppas att de inte skäms så mycket att de byter jobb. För då kan de stenkastande och gängkriminella horderna ta ytterligare steg framåt.

 3. Nu vänder man anklagelserna mot Ebba Busch. Nu vill regeringen och dess medier förklara för svenska folket att KD och Ebba Busch efterlyser massaker med vild skottlossning in i folkmassorna. Men hallå! Varför missförstår man vad KD:s partiledare menar och hellre misstolkar? Uttalandet bör sätta igång en allvarlig sakdebatt hur man skyddar samhället och gör polisens jobb enklare mot stora mängder människor i våldsamma upplopp. Var är den viktiga debatten? Eller det borde inte ens vara en debatt, det bör vara en redan uppstartad handlingsplan.

  28
  • Det enda som skrämmer är UTVISNING!

   Och det skall gälla hela familjer!

   Daltandet måste få ett slut!

   21
 4. Då är det regeringspartiet som bestämmer vem som får tala. Vad händer då om vi byter regering?
  Kommer sossarna att få tala när nyans bestämmer?

  36
 5. När man gör ett allergitest, kan det uppstå svullnader och irritation i huden. Det är icke sjuksköterskan som bär skulden för denna reaktion.

  34
 6. Tom när jag var tonåring hade vi kvarterspoliser som alla kände och som kände till området och människorna där de arbetade. Och jag är bara 40 år.

  29
 7. Precis. Det är trots allt en sagobok som dansken brännt upp. Som Bibeln, som Pippi Långstrump, som Tintin, som Sagan om Ringen.

  Det finns ju ingenting som kan hindra någon i Sverige att bränna upp en bok..! En bok. Gjord av papper.
  Den som startar upplopp över rent ut sagt ingenting, den har problem med att förstå verkligheten.

  Men, om vi betraktar länd…stenöknarna de kommer ifrån så är det väl kanske inte så konstigt att de är som de är. Klanstrider, inavel, lättja, översitteri med mer, det är inte lätt att få bort.
  Speciellt inte när de själva inte har den minsta vilja till förändring(mest sannolikt inte heller förmåga till förändring)

  58
  1
 8. Många är bekymrade över yttrandefrihet.
  Men varför inte gå ut och bränna böcker själv. Jag tycker att det är att gömma sig bakom en annan och inte själv riskera sig någonting.

  12
  16
  • Saken är den att jag kan tycka att det är jättetöntigt och fånigt att bränna böcker. Samtidigt hyllar jag hans rätt att göra det
   En diskussion bygger på att man har olika åsikter.
   De är arga på Musk för ett kommersiellt bolag han köpt. Därför att han tänker göra alla tankar och åsikter tillgängliga.
   Yttrandefrihet ser jag från många är att alla ska tycka ganska lika så är det lugnt. Somna om
   Västvärlden har gjort sina framsteg och Galilei fick husarrest. Därför att inga banbrytande saker sker när ordet och tanken inte är fri.
   Muslimer i detta fallet vill njuta frukterna av yttrandefrihet men inte betala priset att koranen är en trycksak och inte helig för andra

   20
   • ”Jag ogillar vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att uttrycka det.”

    -Molliere-

 9. Då kan vi konstatera att många evenemang kommer att ställas in i Sverige i
  framtiden.
  Det strider mot grundlagen att sålla när det gäller yttrandefriheten.
  Kommer sluta med oanmälda manifestationer, med upplopp som följd.
  Regeringen och polisen riskerar mycket farliga konfrontationer mellan oliktänkande
  grupperingar i framtiden.
  Inte mycket som är som förr i Sverige idag 2022.

  86

Kommentera