Hatdrevet mot Ebba Busch

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Många är det som dragit igång ett hatdrev mot Kristdemokraternas ledare Ebba Busch för att hon påstås ha sagt att polisen ska skjuta skarpt mot korandemonstranter. Busch har sagt det, men i ett sammanhang där det låter lite annorlunda. -Pettersson tror inte de som kritiserar Ebba Busch har lyssnat på intervjun som sändes i Sveriges Radio i lördags. Lyssna nedan.

Ebba Busch, KD

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) riktade kritik mot de regionala polisledningarna för hanteringen av upploppen i flera svenska städer under påskhelgen.

Hon frågar varför poliserna på plats inte fick order om att gå tillbaka in under upploppen och varför de istället beordrades att retirera. Hon öppnar också för att polisen i situationer som denna använder sina tjänstevapen och skjuter skarpt.

När vi står i ett läge där någon vill döda den som står för att upprätthålla lag och ordning och skydda oss alla, då måste det vara möjligt för polisen att eskalera till den nivån som krävs, säger Busch.

En som kritiserat Ebba Busch är polisförbundets ordförande Lena Nitz, som bland annat är känd för att neka Sverigedemokrater att representera polisfacket.

Morgan Johansson håller med Lena Nitz…

Anne Ramberg, som varit generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, hakar på…

-Pettersson undrar om Nitz, Johansson och Ramberg lyssnat på intervjun med Busch eller om det är en socialdemokratisk påverkansoperation inför valet. Jag tror ingen av dem lyssnat på intervjun.

Ni kan lyssna och bilda er en egen uppfattning, de första 12 minuterna är om korankravallerna och sedan blir det om Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

19 thoughts on “Hatdrevet mot Ebba Busch

 1. Detta kommer på grund av socialisternas grundmurade hat mot kristna. Socialismen skapades för att krossa kristendomen, den är socialisternas uttalade fiende. Att då förvänta sig att socialister ska uttrycka sig normal eller bete sig normalt när en kristdemokrat uttalat sig är som att be en grupp chimpanser lugna ner sig när de ser en konkurrent – meningslöst eftersom man hör inget över käbblet.

 2. Det verkar som vänstern nu tycker att det är rätt att elda bilar och skada poliser när muslimerna är missnöjda.
  Ska passa på att berätta ett litet minne från Göteborg för ca 10 år sedan. Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade utan tillstånd, gick lugnt längs en väg och inget hände, mer än att hela vänsterrörelsen höll på att skita på sig. Hur kunde dom få demonstrera utan tillstånd.
  Veckan efter demonstrerade NMR igen med tillstånd. Då hade gatuvänstern och muslimer lagt sig i bakhåll och i vanlig ordning kastat sten, flaskor och vad de hade. När media skrev om det var det naturligtvis NMR som var orsak till allt ont.
  Jag säger som Lars Ekborg om vänstern och muslimerna.

 3. Ebba Busch verkar vara en av få statsmannamässiga och kloka röster från riksdagen.
  Senaste Julia Caesar blogg är en översättning skriven av Kent Andersen.
  https://juliacaesar.blog/2022/04/23/kent-andersen-paludans-koranbranning-avslojar-islams-hat-mot-det-svenska-samhallet/#more-26373
  ”Det har skrivits hyllmeter av varningar och alla varsel har slagit in, men det kan inte erkännas, för det kan leda till en kedjereaktion, som när man knuffar dominobrickor över ända. Det är därför Rasmus Paludan är så farlig.”

 4. Ebba är ovanlig, gillar att säga saker som retar folk. Och andra klappar händerna. Hon är begåvad och vet vad som går hem i vissa stugor.
  Har hon rätt, det är en annan fråga.
  Men Jesus är nog ingen av hennes idoler.

  1
  10
 5. Alltid samma typer som rycker till Pöbelns försvar? Anne Ramberg är en
  skum repressentant för Advokatsamfundet, inte konstigt att det finns advokater
  som verkar skummare än dem som dom företräder, Nitz känner jag inte till,men
  att det finns gott om fega, politiskt tillsatta Polischefer är känt sen länge, så
  hon tillhör väl gänget.
  Den lille fjanten som kallar sig justitieminister pladdrar på i gammal stil, men
  något konstruktivt har han inte åstadkommit under dom två mandatperioder
  som han värmt stolen där, tänk att det inte finns en politiker eller chef som
  man kan koppla till Sossegänget som inser sin egen begränsning??

  20
 6. Ebba säger bara det som alla NORMALA Svenskar säger.
  Och till den lille Morgan. Varför ska dina säpovakter bära vapen om de inte får använda dem?
  Är säker på om det rusar några av dina kamelvänner mot dig så är du den förste att skrika : SKJUT, SKJUT.

  28
 7. Vad ska polisen annars ha sina tjänstevapen till? Tänk om högerextrema attackerat polis på samma sätt som muslimer.
  Riksdagen och media vill bryta sönder allt det svenska, kosta vad det kosta vill!

  43
 8. Jag är inte KD sympatisör men EBBA BUSCH har vågat kliva fram och säga som det är.

  Hon har mitt fulla stöd!!

  EBBA, GE DIG INTE! PUDLA INTE! VAR FORTSATT RAKRYGGAD!

  63
  1
 9. Ebba har stöd långt utanför sina ordinarie väljargrupper. Tror dig tusan att polisen ska använda den utrustning de fått, när liv och lem hotas. Låt vänsterslöddret vräka ur sig sina inövade haranger, en ändring är ofrånkomlig.

  57
 10. Det är en väl en relevant fråga att ställa sig. Varför blev över hundra poliser skadade men inga i den islamistiska pöbeln.
  På tal om SVT och SR så upprepar de högerextremisten Rasmus Paludan i varje mening aldrig bara Rasmus Paludan eller partiledare eller aktivisten. Undrar om det är ett påbud från de politiska kommissarierna i organisationen.

  67
 11. Sossarna missar aldrig ett tillfälle att flytta fokus från sitt eget fiasko. Ang journalister så har vi inte många kvar, dom bör snarare benämnas aktivister.

  67
 12. Enligt TV4 och Ebba Bush så skulle hennes uttalande ha ett stort stöd inom KD:s väljargrupp!
  Själv så är jag tämligen övertygad om att uttalandet även har ett ”stort stöd” långt utanför KD:s specifika väljargrupp!
  ( Dvs bland dem som hört hela intervjun med Ebba och inte bara hörsammar medias lösryckta citat! )

  79
  1
 13. Ebba Busch framförde sanningen rakryggad. Det blev för mycket för vänsterns lögnhalsar, som kan återgå till sandlådan.

  94
  2
 14. Vänsterfeministernas favoritgrenar, missförstå, förvränga, baktala och hatkampanja. Lite likt Ryssland och Putin när jag tänker efter. Undrar om de fått kurs av Putin?

  77
  6
 15. -Journalisterna håller käften när terrorister försöker mörda svenska poliser!
  -Journalisterna håller käften när barn skjuts på lekplatser!
  -Journalisterna håller käften när flickor och kvinnor blir våldtagna!
  -Journalisterna håller käften när småpojkar blir rånade och nedpissade!
  Men när Ebba Bush säger det enda självklara så rycker topplocket på samma journalister!
  Vänligen, -DRA ÅT HELVETE!

  123
  2

Kommentera