Koranen är min lag

I den moderna världen styrs samhället av lagar och regler. Så är det säkert i de flesta länder, men hur ser det ut i muslimskt styrda länder? Svaret får vi i Expressens artikel från Borås.

Rasmus Paludan hade annonserat sin närvaro i Borås igår. Hundratals människor hade samlats för att möta honom, bland annat ett antal maskerade ungdomar. På bilderna i Expressens artikel ses de maskerade och frågan också poliser på plats borde ha ställt. Varför är ni maskerade?

regeringens webbsida kan man läsa en remiss från 2004 som behandlar maskeringsförbud på allmänna platser.

Den som på allmän plats deltar i eller uppehåller sig i anslutning till en allmän sammankomst, som utgör demonstration eller som annars hålls för överläggning, opinionsyttring eller upplysning i allmän eller enskild angelägenhet, får inte helt eller delvis täcka ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation. Förbudet ska även gälla den som på allmän plats deltar i en folksamling, som inte utgör allmän sammankomst eller offentlig tillställning, om folksamlingen genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna.

Samma ord och lite till kan vi läsa på Riksdagens webbsida under fliken Dokument och lagar.

Fast det intressanta i Expressens artikel är inte de maskerade ungdomarna, utan följande:

 

 

I sekvensen ovan beskrivs hur muslimska länder styrs. Det är alltså Koranen, en bok från 600-talet, som styr muslimers liv. Det, om något, visar hur islam som religion krockar med västerländska samhällen. Sverige är och ska vara ett samhälle där lagar och regler bestämmer hur vi ska agera i olika sammanhang. Den med rötterna i andra länder som inte accepterar och respekterar detta, kan och ska bege sig till länder där religionen styr över allt, exempelvis till individernas egna hemländer.

Dessutom tror jag att Basem Rjouleh, eller möjligen Basem Ryola, missuppfattat det hela. Han har rätt att bränna bibeln utanför en kyrka. Givetvis skulle det skapa ilskna kommentarer i sociala medier och ett antal bitska artiklar i etablerade medier, men det skulle inte startas upplopp och utföras mordförsök mot svenska poliser.

12 thoughts on “Koranen är min lag

 1. ”Koranen är min lag” Möjligt, att den är din, men den är inte min eller dom
  flesta andra Svenskars, och om du lever i Sverige så är det våra lagar som
  gäller. Klarar du inte detta så res till ett annat land!

 2. Islam är ett statsskick och ett politiskt redskap, islams ledare är nöjda när deras undersåtar följer islams lagar. Islam vill hela tiden utöka sitt territorium, det islamska territoriet fungerar inte på något sätt lika bra som svenska välfärdsstaten.
  När islams följare ser att andra bryter mot islams lagar använder de våld för att bevisa sig duktiga inför sina ledare. Islams följare lyder bara sitt egna statsskick, men utnyttjar gärna andra statsskicks funktioner om det gynnar dem.

  14
 3. Jag tror inte det är i första hand koranen som är bekymret. Bekymret är att dom är trögfattade, osmarta och lättmanipulerade, sannolikt för att dom är mer eller mindre inavlade. Det går inte att resonera logiskt med dom. Dom är som zigenarna och de kommer aldrig att ändra sig.
  Utbildning är det som kan få människor att utvecklas och förändras, men det är denna gruppen som sänker betygssnittet i Sverige, drastiskt. Sämst i Europa. Vad gjorde utbildningsväsendet då? Naturligtvis, de uteslöt dessa i betygsstatistiken.
  Enda lösningen är att rösta på Sverige demokraterna, så kanske de slänger ut några av de värsta.

  13
 4. ”… Koranen, en bok från 600-talet…”
  Det är inte riktigt sant. Faktum är att det är ett helt falskt påstående.
  Modern koranforskning visar att första versionerna av koranen skrevs på 700-talet och de versioner vi ser idag kom först på 800-talet.
  För det finns faktiskt över 35 olika koraner, som skiljer teologiskt från varandra.

  Så vill man ha riktigt kul med muslimer när de gnäller över att någon bränner en koran kan man fråga: Hur vet du att just den versionen som bränns är den som finns i himlen?

  Sommaren 2020 exploderade hela den muslimska koran historien när imamen och professorn Yasir Qadhi i livesändning på Youtube erkände att det finns flera versioner av koranen och han inte vet vilken av dem som är den rätta. Detta är den mest framstående islamiska teologen i väst.

  21
 5. Redan på 90 talet fanns uppgifter om att folk betalades för att ta sig till Europa. Inte i första hand för bidragens skull utan mer för att sprida islam.
  Men egentligen är det invandrarnas fel att de är som de nu är.
  Svenska myndigheter har i årtionden, efter krav från olika regeringar tillåtit folk att bluffa sig in i landet. Man har öst utbildningspengar och gett invandrarna starta företag, skaffa körkorts utbildningar mm utan några krav på motprestation er. Man tillåter dem att gå åratal på bidrag, vissa livslångt. Man ger folk som egentligen inte ska få vara här mer eller mindre gratis tand och sjukvård
  Mm mm
  Som jag ser det är det största felet våra myndigheter och de olika regeringarnas som har fört en totalt kravlös politik mot muslimerna.
  Och de som redan på 80 och 90-talen protesterade mot detta blev brunmålade och kallade rasister, nazister mm
  Felet är också alla dem som har röstat på dessa regeringar.
  Men nu gäller att få alla dessa som nu tror på en annan lagbok än Svea rikes lag att börja acceptera våra lagar. Och kommer vi att få en regering som kan genomföra detta.
  Personligen är jag tveksam. Tror att islam redan har fått en alltför stark ställning i landet.

  49
  • Nej, det är inte invandrarnas fel att det är som det är, Ansvariga politiker och tjänstemän skulle ha stoppat de som inte går att integrera i ett modernt samhälle. Sedan har media dolt de faktiska förhållandena för svenska folket. Jag brukar hävda att jag är observant men i likhet med Pettersson tog det bra många år innan jag genomskådade lögnen och det var en ren tillfällighet.

   Jag vill inte skylla på sjuklöverns väljare dels för att de varit lika oinformerade som alla andra, dels har denna fråga inte varit på tapeten lika lite som eventuellt NATO-inträde som de självtillräckliga på Helgeandsholmen inte heller tänker göra till en valfråga. Varför fråga folket när man tror sig veta bäst själv. På det viset har vi gått ifrån världens kanske bästa land till en bananrepublik utan plantager.

   23
   • Har man tagit sig igenom ett antal länder för att invandra till Sverige så har man inte rent mjöl i påsen! Man är inte heller flykting när man kommer fram. Så jo, det är invandrarnas fel även om ett antal myndighetsaktivister m.m. är medskyldiga.

 6. Visst är det underligt att man sökt sig till Sverige, när man har både språket, religionen och sharialagar på närmare håll! Men det är vårt jädrans bidragssamhälle som lockar och som svenskarna betalar världens högsta skatter för.
  Inte fasen är det för naturen man kommer iallafall, och efterfrågan på utlandsfödda analfabeter är obefintlig!

  70
 7. Koranen är möjligen din lag, men lämna oss som ser denna skrift som rent trams ifred!
  Koranen är lika lite min lag som arabvärldens samlade staters alla lagar är det, jag lever efter Sveriges lag och mina egna personliga regler om huruvida jag vill supa skallen av mig eller äta bacon i detta nu!
  Vad eller hur en troende muslim ser på detta, ”mitt egna ställningstagande” ger jag blanka faen i!

  62
 8. Alla religioner har regler för hur vi ska leva. Det har varit till nytta men är numera ofta en belastning. Sverige har kommit långt med att skapa sekulära lagar. Tyvärr är de flesta kulturer inte där ännu.

  29
  3
 9. En sån jäkla PK-buse. Min lag är Svea Rikes Lag som i viss mån påverkats av kristendomen tex budorden, du ska inte bära falskt vittnetsbörd, du ska inte stjäla, du ska älska din nästa som dig själv osv. I den lagboken står det att det är förbjudet att utöva våld på andra. Det står att asylskäl gäller inte dom som åker tillbaks på semester till krigshärdarna dom flytt från. Det står att du ska inte råna, stjäla, köra runt som trafikligister på stan, du ska inte våldta, du ska inte stänga käften på andras när dom vill använda sin yttrandefrihet, som inte kan jämföras med hög musik på kvällarna. Kan inte Basem Rjouleh och hans medtroende leva enligt seden dit dom kommit, är det väl inte svårt att packa ner sina grejor, och flytta hem igen?

  69
  1
 10. Jag hoppas att fler får upp ögonen för vad islam verkligen står för dvs förtryck av åsikter.

  Är det så vi vill ha det????

  80
  1

Kommentera