Vladimir Putins krig i Ukraina

UKRAINA. Nästan hela Rysslands stridsklara armé befinner sig i östra Ukraina och de ryska gränsområdena, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal. – De skickar nästan allt och alla som kan bekämpa oss, säger Zelenskyj.

Enligt presidenten märks en betydande ökning i intensiteten av ryska attacker mot Charkivområdet och Dnipropetrovskregionen. Situationen i Mariupol beskriver han som oförändrad, men under natten vädjade den ukrainska befälhavaren Serhiy Volyna, som befinner sig i stålverket Azovstal i Mariupol, om hjälp då de blivit omringade av ryska styrkor.

Volodymyr Zelenskyj på Facebook

Ryssland planerar att ”jämna allt vid marken” kring stålverket Azovstal i Mariupol, enligt vad som påstås vara avlyssnad rysk kommunikation som släppts av Ukrainas säkerhetstjänst SBU, skriver CNN.

I inspelningen hörs en ledare för ett ryskt förband säga att ”vi räknar med ryska överraskningar här”. Varpå en kvinna svarar: – Vad för överraskningar?

– Sådana som väger tre ton, från himlen, säger han och tillägger att ledningen beordrat att ”allt ska jämnas med marken”.

CNN har inte kunnat verifiera inspelningen. Under natten vädjade den ukrainska befälhavaren Serhiy Volyna, som befinner sig i stålverket tillsammans med soldater och civila, om hjälp då de blivit ”fullständigt omringade” av ryska styrkor.

Zelenskyj: Ryska armén skriver in sig i historieböckerna som den mest barbariska och omänskliga armén i världen

Befälhavaren: ”Det här kan vara vårt sista meddelande. Vi kanske bara har dagar eller timmar kvar”

-Pettersson säger att Rysslands och Ukrainas folk förlorar enormt på kriget. Den enda som tjänar något är Vladimir Putins ego…

Mariupol

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Vladimir Putins krig i Ukraina

  1. ja nu gäller det att västvärden donerar massor av vapen så förlusterna skenar för putin..det blir svårare och svårare attvha koll på gift skåpet..förhandlinsbordet blir längre och längre?

    6
    2
  2. Vladimir Putins krig är ett gigantiskt misslyckande i alla avseenden.
    Putin kommer bli inskriven i historieböckerna som den misslyckade diktatorn någonsin.
    Ukraina kommer på sikt gå stärkt ur detta angrepp, och världen kommer hjälpa
    Ukraina med återuppbyggnaden av landet.
    Det sorgliga är alla döda och allt lidande ukrainarna fått utstå.
    Sen må Putin få sitta Isin håla tills han dör, och det är rätt åt svinet.

    12
    4
  3. Wladimir Putin har absolut samma låga nivå som Adolf Hitler,
    han säger sig jaga Nazister, varför det, han beter sig själv som dessa,
    den enda skillnaden är att han har bättre vapen än dessa?

    9
    5
  4. Expressen drog parallellen mellan Putins agerande och SD. SD är ett parti som står mig nära om hjärtat så jag tog EXTREMT illa vid mig. Fri media är jag för, men inte galen media.

    20

KommenteraAvbryt svar