Det öppna Sverige

Mads Kastrup, opinionsredaktör på danska EkstraBladet

I MÅNGA ÅR hävdade ett stort antal danskar att Sverige låg längre fram än Danmark när det gällde invandringspolitiken. Inklusive särskilt integrationspolitiken.

I påskdagarna har alla sett att detta inte är sant.

Eller som regionpolischef i södra Sverige Carina Persson uttryckte det direkt till gärningsmännen i söndags, efter de omfattande sammandrabbningarna med invandrare i samband med Paludan-demos:

Ni har utsatt både medborgare, polis och räddningstjänst för allvarlig fara.

POLISCHEFEN varnade då för ett samhälle där ’ingen av oss vill leva’.

Den ’öppna hjärtans politik’, som den borgerlige Frederik Reinfeldt för några år sedan kallade EU:s mest generösa asylpolitik, har de senaste åren avslöjats som ett godtroget och kostsamt misstag.

En extremistisk, lagreligiös och våldsam islam är utom kontroll. Detsamma gäller ett kriminellt och gängsmittat svenskt parallellsamhälle. Och det verkar omöjligt att skilja var det ena börjar och det andra upphör.

Kravallerna i SVERIGE bestod av flera dagars oroligheter i samband med Rasmus Paludans demonstrationer i olika svenska städer. Han dök dock inte upp i Norrköping och Linköping på söndagen för att bränna koraner. Ändå skadades tre av varningsskott från polisen.

Paludan livnär sig inte på det stöd han kan uppbåda för sin sak, men på uppståndelsen han kan erbjuda med den. Och i Sverige behöver han inte ens dyka upp för att ta över etern på bästa sändningstid.

DET FINNS MÅNGA goda skäl att motsätta sig Rasmus Paludan. Han talar för något som liknar etnisk rensning. Hans generaliseringar av muslimer är människofientliga och djupt förkastliga. Men om man i sin protest plötsligt uppvisar sin egen galenskap snarare än Paludans, har man förlorat. Då har man avslöjat sig som ett hot och inte Paludan.

Det är där Sverige står nu. Och det här är ett steg framåt sedan tidigare.

DEN nyss pensionerade, Sveriges statsminister Stefan Löfven hävdade strax före sin avgång att kultur och etnicitet inte har något att göra med den överväldigande mängd brott och våld som går genom Sverige under dessa år. Han hävdade att ingen kunde förutse vad som hänt i Sveriges getton under dessa år.

Det var en lögn. Ingen lyssnade dock, vilket är något annat. Alla vet det i alla fall nu, och förhoppningsvis kan man göra något åt ​​det.

Mads Kastrup, opinionsredaktör

-Pettersson noterar att Mads Kastrup har rätt men lite fel, vi var några få som såg det komma och varnade…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Det öppna Sverige

  1. idioten Reinfeldt skulle lobotomeras. Nej förresten, det gör nog ingen skillnad. Han verkar vara hjärndöd som han är.

  2. Samtliga sju partier, måste nu ta hand om vad de ställt till med.
    Blev det så bra egentligen. ”Tack för att ni valde Sverige”
    Jag undrar om ni är så tacksamma som ni låtsas.

    16
  3. Nu är vi där igen .
    En spade får inte kallas en spade .
    Utländska kriminella ska sossarnas importerade röstkader kallas .
    Kanske dags att höja bidragen och bjuda på mer pizza.
    Och ringa Jan Jönsson han brukar veta hur man tar hand om kriminella.
    Ett samtal och ett brev och simsalabim går rövarna till jobbet .

    15
  4. ”DET FINNS MÅNGA goda skäl att motsätta sig Rasmus Paludan. Han talar för något som liknar etnisk rensning. Hans generaliseringar av muslimer är människofientliga och djupt förkastliga.”

    Etnisk rensning eller folkutbyte är väl vad som pågår nu finansierat av staten eller egentligen skattebetalarna? Det finns ingen konvention eller internationell lag som avskaffar födslorätten till ett land. Tvärtom är det så att ett medfött medborgarskap inte kan tas ifrån individen. Utdelat medborgarskap är det annorlunda med. Det finns inget direkt hinder i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna men väl i den 1977 förändrade Regeringsformen. Det tog 68-vänstern 9 år att påbörja processen att göra svenskar statslösa och därigenom påskynda proletariatets diktatur.

    Paludans generaliseringar eller ”fördomar” har väl inte direkt kommit till skam. Striderna, jag vill inte kalla det upplopp, har visat att vissa för landet främmande grupper uppvisar både noll impulskontroll och noll omtanke om andra. De är villiga att dräpa andra människor som inte håller med dem. Jag kan inte tolka stenkastningen annorlunda.

    Men det är ganska typiskt för proffstyckare att inte löpa linan ut i den logiska förlängningen. Att det också sker i Danmark visar bara att där också finns en åsiktskorridor fast inte lika smal.

    17
    1
  5. Om man bränner ett ex av Torah så händer inget
    Om man bränner ett ex av Bibeln så händer inget
    Om man bränner ett ex av Bhagavadgita så händer inget
    Men om man bränner ett ex av Koranen i Linköping så sätts bilar i Norrköping i brand.
    Vad är det för fel med islam, egentligen?

    31
    1
  6. JAG SÅG DET KOMMA! Och på grund av den insikten har jag blivit hånad och trakasserad under många år.

    Nu får vi se om politikerna är möss eller män!

    31

Kommentera